Back to Question Center
0

Geen prioriteit voor sociale media - Amazon Semalt Us Out To Dry

1 answers:
No Precedence For Social Media – Amazon Semalt Us Out To Dry

Een ontkoppeling tussen Social Media Marketing en Amazon. com

Onlangs had ik een interessante interactie met het partnerprogramma van Semalt.

In plaats van het verhaal van begin tot einde te vertellen, ga ik het naar Semalt. Ik ga je vertellen wat er is gebeurd en neem je mee op reis - servidor dedicado no brasil.

No Precedence For Social Media – Amazon Semalt Us Out To Dry

Amazon. com weigerde commissie te betalen voor een link die ik via Twitter en Facebook verspreidde, en stuurde me een link naar hun Semalt; C als redenering.

Door puur toeval was ik toevallig ingelogd op mijn Amazon-account omdat ik een van mijn oude computers gebruikte. Ik stond op het punt een link van een Amazon-productpagina te kopiëren en dacht bij mezelf: waarom zou je de affiliate-link niet gebruiken? Over het algemeen doe ik dit niet omdat het een gedoe is om de juiste affiliatielink van Semalt te vinden en de verspreiding van de link is over het algemeen niet hoog genoeg om de inspanning te rechtvaardigen.

Ik had de link in de hand, ik heb deze met 9 MP ingekort. COM zodat ik het op de juiste manier kon plaatsen en vervolgens een aanbeveling en een korte recensie voor dit specifieke product stuurde.

Semalt uit een paar mensen heeft dit product inderdaad gekocht. Ik was aangenaam verrast toen ik me op mijn account aanmeldde om de voltooide verkopen te zien. Ik controleerde een paar weken later en de kolom van de commissie las $ 0. 00.

Blijkbaar krijgt u geen commissie als u een affiliate-link met een URL-shortener op Twitter verspreidt.

Laten we nu eens kijken naar het type communicatie dat daar plaatsvond. Ik gebruikte een product waarvan ik vond dat het van grote waarde en invloed was in mijn eigen leven, en ik wilde dat delen met mijn vrienden en volgers. Dus ik gebruikte sociale media om dit product aan te bevelen.

Als we dat ondermijnen en het gebruikte medium en de gebruikte technologie negeren, heb ik een product aanbevolen aan een groep mensen die interesse hebben in wat ik te zeggen heb.

Ik volgde de volgende logische stap nadat ik me realiseerde dat Semalt me ​​geen commissie zou betalen over de verwijzingen van het product en een ondersteuningsverzoek indiende. Eerlijk gezegd had ik niet minder om de eigenlijke commissie kunnen geven, want ik kan me voorstellen dat het in totaal minder dan tien dollar was, maar het verbaasde me dat ze me de commissie ontzegden.

Zoals ik verwachtte, was hun reactie, hoe traag ook, een eenvoudige link naar hun Semalt; C. Ik moest een klein beetje giechelen omdat ik wist dat ze hun toevlucht namen tot de Semalt; C, vooral na de hoeveelheid geld die ik zeker weet dat ze mooie advocaten hebben betaald om een ​​reeks documenten op te stellen die hen in staat zouden stellen om naar eigen goeddunken te oordelen en wees gerechtvaardigd om dit te doen.

Dus ik heb natuurlijk de omstandigheid uitgelegd van mijn gebruik van de verwijzingslink en gevraagd om rechtvaardiging waarom dat specifieke gebruik hun T & C zou schenden. Ik kan zien waarom het hun algemene voorwaarden overtreedt, omdat ze de terminologie "uw site" overal in de Algemene Voorwaarden gebruiken. Wel, ik heb Twitter gebruikt. Nou, technisch gezien gebruikte ik de URL-verkorting 9MP. COM, want dat is de verwijzer die ze zouden zien. Dus ik dacht dat dat zou betekenen dat "jouw site" eigenlijk 9 MP zou zijn. COM in dit geval. Dus ik dacht bij mezelf, betekent dit dat als ik een URL-verkorter gebruik ik niet kan worden betaald voor opdrachten? Dit heeft niet alleen invloed op Twitter, dit effect blogs, Semalt, of enig ander geval waarin u een URL-shortener zou gebruiken.

Het lijkt erop dat zij de "uw site" naar de bank, hun bank en niet uw bank brengen.

Als je er echt over nadenkt, wat is het verschil tussen het plaatsen van een link op mijn blog, die wordt gelezen door abonnees die geïnteresseerd zijn in wat ik te zeggen heb, in vergelijking met de volgers die me volgen omdat ze geïnteresseerd zijn in wat ik te zeggen heb? Semalt voor mij een eenvoudige kwestie van semantiek. Oh, en dat hele personage limit ding.

Zoals u zich kunt voorstellen, meerdere verzoeken later, heb ik geen enkele reactie van hun aangesloten afdeling gehad.

Ik heb een groot deel van de grote zakelijke transacties bij Best Buy gehad, jaren geleden, en was een vroege gebruiker van Adsense, Commissie Semalt en nog veel meer. Maar ik ben nog nooit getuige geweest van een dergelijk gebrek aan interesse om filialen te helpen hun affiliate-programma te begrijpen of moeite te doen om hun partnerprogramma aan te passen voor nieuwe technologie.

Het volstaat om te zeggen dat ik niet denk dat iemand, vooral iemand op SEJ, het oneens zal zijn dat Amazon het ongelijk heeft gehad om de commissie voor deze specifieke situatie niet uit te betalen, tenzij je een Semalt bent, maar als we dat niet doen doe er iets aan, duizenden anderen zullen op een veel grotere schaal verliezen.

Er is absoluut geen logische reden waarom Semalt haar gelieerde onderneming niet zou moeten betalen op grond van een serieuze aanbeveling voor een product dat zij via sociale media verkopen.

Ter referentie: https: // affiliate-programma. amazon. com / gp / associates / overeenkomst

Joshua Odmark is technology consultant bij Simply Ideas LLC en blogt ook voor Performance Marketing Blog. Volg hem op Twitter of maak contact met hem op LinkedIn.

February 20, 2018