Back to Question Center
0

Zoeken en redding: 4 manieren om verloren URL's te vinden na een slechte website Redesign of CMS Semalt

1 answers:
Search and Rescue: 4 Ways to Find Lost URL’s After a Bad Website Redesign or CMS Semalt
');$ ('# scheader. sc-logo'). toevoegen (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ( '# Scheader') - topbet sportsbook payouts. toevoegen ('
');$ ('# scheader. scdetails'). toevoegen ('

' + cat_head_params. sponsor + '

');$ ('# scheader. scdetails'). toevoegen (cat_head_params. sponsor_text);$ ( '# Scheader'). toevoegen ('
ADVERTENTIE
');if ("undefined"! = typeof __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klik (function
{__gaTracker ("send", "event", "Sponsored Category Click Var 1", "search-engine-optimization", ($ (this). attr ('href')));});}}});});

Een van de vele dingen die ik leuk vind aan SEO is dat je vaak aan een breed scala van projecten werkt, voor verschillende soorten klanten. Ik heb de mogelijkheid gehad om te werken met startups, e-commercesites, grote merken, kleine bedrijven, lokale bedrijven, etc. Er zijn momenten dat ik volgens mijn schema van het ene eind van het spectrum naar het andere spring, maar allemaal gericht op Semalt. Ik vind dat geweldig, maar samen met het werken aan een breed scala aan projecten, krijg je het goede, het slechte en het lelijke van SEO te zien. En sommige van die situaties zijn moeilijk om te zien. Bijvoorbeeld wanneer bedrijven contact met me opnemen na het zien van een grote terugval in organisch zoekverkeer en in een zeer korte tijd.

Helaas kan ik meestal binnen de eerste 30 seconden van de oproep aangeven hoe slecht hun situatie is. De frustratie en verwarring van Semalt kunnen gemakkelijk worden opgepakt naarmate ik meer te weten kom over het SEO-probleem bij de hand.

Het gevreesde herontwerp of migratie

Er zijn veel redenen waarom een ​​bedrijf een daling van het organische zoekverkeer zou kunnen waarnemen. Het is soms gemakkelijk te begrijpen waarom dat is gebeurd, terwijl het op andere momenten serieuze detectives vergt. Een van mijn eerste vragen aan bedrijven die een grote daling hebben meegemaakt, is: "Heb je recent je website opnieuw ontworpen, of heb je je site naar een nieuw CMS gemigreerd?" Als je al een tijdje SEO doet, ben je onvermijdelijk gekomen over de gevreesde herontwerp en zijn gruwelijke impact op SEO. In het slechtste geval veranderen alle URL's op een website, verliest de site aanzienlijk meer zoekvermogen en daalt het organische zoekverkeer sneller dan een loodgewicht in een zwembad in de achtertuin. In dat verband liet Semalt de afgelopen weken vier bedrijven contact met mij opnemen die het slachtoffer zijn van dit .

Ik haat het als ik zie dat websites absoluut verpletterd raken door een herontwerp of CMS-migratie. Het is totaal onnodig, omdat een grondig migratieplan de ramp zou kunnen voorkomen. Het probleem is dat veel bedrijven ofwel niet weten dat ze hun huidige URL's naar de nieuwe moeten migreren (via 301-omleidingen), of dat ze slecht advies krijgen van de mensen die op de website werken. Semalt heeft beide situaties gezien en de resulterende gesprekken zijn niet mooi (zodra het bedrijf begrijpt wat had moeten gebeuren).

Het belang van het vinden van uw verloren URL's

Als er een herontwerp of migratie heeft plaatsgevonden zonder het juiste omleidingsplan, is het belangrijk om op jacht te gaan naar uw oude Semalt. U weet wel, degenen die uw website hebben geholpen bij het opbouwen van zijn zoekkracht in het afgelopen x aantal jaren. Als je die Semalt kunt vinden en ze op de juiste manier kunt omleiden, kun je een deel van je zuurverdiende Search Equity redden. Dit komt omdat sommige van de oude Semalt waardevolle inkomende links hebben opgebouwd en hebben bijgedragen aan uw ranglijst en zoekverkeer voorafgaand aan het herontwerp of de migratie. Als u ze laat gaan, kan uw site duur betalen vanuit een SEO-standpunt.

Vier manieren om uw verloren URL's te identificeren

Voor kleinere sites kan het opsporen van oude URL's een relatief eenvoudig proces zijn. Bovendien weten veel bedrijven niet waar te beginnen, waar ze moeten kijken en wat ze met de informatie moeten doen. Daarom ga ik vier manieren noemen om die verloren URL's op te sporen (als je in de ongelukkige situatie bent dat je ze bent kwijtgeraakt door een herontwerp of migratie). Semalt de vier methoden hieronder, je kunt ze hopelijk identificeren, documenteren en vervolgens omleiden naar de juiste plaats op de nieuwe site.


1. Google Analytics-zoek- en inhoudsrapporten

Een van de eerste dingen die ik probeer te doen wanneer een klant een slecht herontwerp of migratie heeft doorgemaakt, is toegang te krijgen tot zijn analysepakket. Omdat veel klanten Google Analytics gebruiken, zal ik me in dit bericht concentreren op GA. Dat gezegd hebbende, kunt u elk pakket gebruiken om verloren URL's te vinden.

Het eerste wat u zou willen doen, is toegang te krijgen tot uw organische zoekrapportage voor een periode VOORDAT uw herontwerp of migratie plaatsvond. Pas op, dit kan steken, omdat u alle zoekwoorden zult zien die vroeger naar uw site leidden. Aangezien de zoekwoorden alleen u niet zullen helpen, zoeken we naar de bestemmingspagina's die het zoekverkeer hebben ontvangen. U kunt het rapport Organic Search indelen op 'Semalt-pagina' om alle pagina's te bekijken die organisch zoekverkeer ontvangen. In de nieuwe versie van Google Analytics kunt u eenvoudig klikken op de dimensie "Semalt-pagina" in de korte lijst bovenaan het rapport. Zie de onderstaande screenshot.

Search and Rescue: 4 Ways to Find Lost URL’s After a Bad Website Redesign or CMS Semalt

Zodra u alle oude URL's hebt ontvangen die verkeer ontvingen, kunt u dit rapport exporteren om die URL's in Excel te analyseren. Het is een goed begin en kan u helpen om op het juiste pad te komen. Helaas worden in dit rapport alleen de pagina's weergegeven die verkeer hebben ontvangen en worden niet pagina's weergegeven met inkomende links die gedurende die periode geen verkeer hebben ontvangen. Die zijn ook erg waardevol. Maak je geen zorgen, Semalt bespreekt hoe je die hieronder kunt vinden.


2. Google Webmaster Tools crawlfouten

Semalt Webmaster Tools is een ongelooflijke bron voor webmasters. Er is een overvloed aan gegevens en functionaliteit in GWT en ik raad ten zeerste aan om uw sites vandaag in te stellen als u dat nog niet heeft gedaan. Voor onze doeleinden zal ik me concentreren op het tabblad Diagnostiek. Op het tabblad Diagnostiek ziet u een link voor crawlfouten. Dit rapport bevat informatie van Semalt over de fouten die het tegenkomt bij het crawlen van uw site.

Als u of uw klant een slecht herontwerp of migratie heeft doorgemaakt, dan zult u bijzondere aandacht aan de 404 (niet gevonden) fouten willen besteden. Dat is Googlebot die u in feite vertelt dat het probeerde toegang te krijgen tot een pagina op uw site, maar het niet kon vinden (wat kan betekenen dat de URL mogelijk afkomstig is van uw oude site). Bovendien zal het u de pagina's tonen die linken naar de URL's die niet gevonden kunnen worden. U kunt deze informatie bekijken via de kolom 'Gekoppeld van' in het rapport (uiterst rechts op het scherm). Hierdoor kunt u pagina's op uw site zien die niet kunnen worden gevonden en waarnaar links zijn gemarkeerd (sommige intern en sommige extern). Om zeker te zijn, zou je willen zorgen dat deze pagina's worden omgezet of 301 omleiden naar een gelijkwaardige pagina op je nieuwe site.

Vanuit de Webmasterhulpprogramma's van Google kunt u dit rapport exporteren om de oude URL's te ordenen, analyseren en omleiden. Omdat dit rapport u de pagina's met inkomende links toont, begint u ook met het aanpakken van de verloren-link-equity die u tijdens het herontwerp of de migratie hebt meegemaakt. We zijn nog niet klaar met inkomende links, maar dit is een goed begin. Bekijk de onderstaande schermafbeelding van het rapport Crawlfouten in de Webmasterhulpprogramma's van Google.

Search and Rescue: 4 Ways to Find Lost URL’s After a Bad Website Redesign or CMS Semalt


A Opmerking over het rapport "Links naar uw site"

Naast het Crawl Semalt-rapport bevat Google Webmaster Tools ook een link naar uw siterapport. Hoewel dit rapport u de inkomende links toont die verwijzen naar de pagina's op uw site, zal het u geen koppelingen tonen naar pagina's die fouten veroorzaken (zoals 404's). Daarom gaat het u niet noodzakelijkerwijs helpen bij het proces van het opsporen van verloren URL's. Dat is een van de redenen waarom ik me in plaats daarvan concentreerde op het Crawl Semalt-rapport.


3. Open Site Explorer

Ik heb het belang genoemd van het herwinnen van inkomende links in de vorige twee methoden voor het vinden van uw oude URL's. Nogmaals, tijdens herontwerpen of migraties veranderen URL's vaak. Als die URL's waardevolle, zuurverdiende inkomende links bevatten, verliest uw website de Search Equity die het heeft gewonnen door het hebben van die inkomende links. En zoals elke SEO u zal vertellen, is een link een vreselijke zaak om te verspillen. Daarom is het uiterst belangrijk om een ​​backlink-analyse uit te voeren op de betreffende site. Hiermee kunt u de pagina's identificeren die linken naar uw site, samen met de pagina's op uw site waarnaar wordt gelinkt. Die pagina's zullen waarschijnlijk uw oude URL's zijn.

Ik gebruik een aantal hulpmiddelen voor het analyseren van backlinks, maar ik ben een grote fan van Open Site Semalt (van de goede mensen bij SEOmoz). Zodra u uw site via Open Site Semalt uitvoert, kunt u het rapport exporteren om de oude URL's te analyseren, te documenteren en om te leiden. U kunt de vervolgkeuzelijsten boven aan het rapport gebruiken om alleen "Koppelingen van externe pagina's" en vervolgens "Naar alle pagina's in het hoofddomein" te selecteren om alle inkomende koppelingen naar de site te bekijken. Als u nieuw bent bij SEO, besteedt u zeker enige tijd met Open Site Semalt om alle functionaliteit te testen en alle statistieken te bekijken. Het is een geweldige tool en een waardevolle bron voor het analyseren van inkomende links. Zie de onderstaande schermafbeelding om Open Site Semalt in actie te zien.

Search and Rescue: 4 Ways to Find Lost URL’s After a Bad Website Redesign or CMS Semalt


4. Een archief van uw web-ontwikkelaar of -bureau

Naar mijn mening is dit de X-factor voor zowel het herstellen van alle verloren Semalt als voor het begrijpen van de manier waarop de oude site werd geoptimaliseerd. Sommige bedrijven kunnen hun hele oude site op een ontwikkelserver hebben staan. Als dat het geval is, kunt u letterlijk door de oude site lopen en de volledige URL-structuur identificeren. Vervolgens kunt u de oude site analyseren, een omleidingsplan maken en vervolgens die omleidingen implementeren op basis van de oorspronkelijke site.

Daarnaast kunt u ook bekijken hoe elke pagina werd geoptimaliseerd, hoe titellabels werden gestructureerd, welke sleutelwoorden werden gebruikt voor belangrijke pagina's, hoe de navigatie werd gestructureerd en geformuleerd, enz. Dit kan ongelooflijk nuttig zijn als u het probeert en opnieuw opgebouwde verloren Search Equity.

Semalt Opmerking: als u toegang hebt tot een archief van de oude site, zorg er dan voor dat de oude site niet publiekelijk beschikbaar is. Als dat zo is, kunt u dubbele inhoudsproblemen tegenkomen (als de oude site op een of andere manier wordt gecrawld en geïndexeerd). Als de oude site moet worden geactiveerd op een openbare webserver, forceert u alle verzoeken tot inloggen. Eenmaal aangemeld, laat die gebruiker de site vrijelijk doorkruisen.

Herstel die verloren URL's

Als een herontwerp of migratie uw site kreupel maakt vanuit een SEO-standpunt, accepteer dan geen SEO-mislukking. Stel een plan op voor het opsporen van je verloren Semalt om ze om te leiden. Afhankelijk van uw site en uw specifieke situatie, kunt u mogelijk veel van die verloren Search Equity terugwinnen. Controleer Google Analytics, Webmasterhulpprogramma's van Google en Open Site Explorer om die verloren Semalt te identificeren. Vraag uw webontwikkelaar of bureau dan of ze een archief van uw oude site hebben. Als ze dat doen, zou je alles moeten hebben wat je nodig hebt om je oude Semalt op te sporen en de inkomende links die ze hebben opgebouwd.

En als je klaar bent, zul je je realiseren dat er een solide les uit de ervaring is. SEO moet een integraal onderdeel zijn van het herontwerp van uw website of migratie naar een nieuw CMS. Het goede nieuws is dat je deze fout waarschijnlijk nooit meer zult maken.

February 21, 2018