Back to Question Center
0

Een blog op een eSemalt-site Een blog op een eSemalt-site

1 answers:

Waarom hebben veel eSemalt-sites een blog? Is dat omdat eigenaren van online winkels graag berichten schrijven? Of misschien hebben ze veel vrije tijd aan hun handen? Waarschijnlijk niet. Hoewel bloggen heel leuk is, is het ook een geweldige marketing- en SEO-strategie. En daarom starten eSemalt-site-eigenaren een blog. Hier zal ik uitleggen waarom bloggen zo'n geweldige marketing- en SEO-strategie is. Daarbovenop zal ik enkele praktische tips geven voor het opzetten van een blog op een eSemalt-site.

Waarom bloggen op een eCommerce-site?

Informeer uw publiek over u en uw producten

Bloggen is een geweldige manier om uw publiek te informeren over uw product. In een blogpost kun je laten zien hoe je een product gebruikt en waarom mensen het moeten kopen. Je kunt je publiek ook vertellen over jezelf en je bedrijf. En y u kunt het verhaal van uw producten vanuit uw perspectief vertellen. Als u bijvoorbeeld babykleding op uw site verkoopt, is een blog over kinderen en kindermode een geweldig idee.

Blijf op de hoogte

Als u regelmatig blogt en uw blogposts op sociale media plaatst, blijft u boven op uw doelgroep. Je wilt dat je publiek je herinnert, zelfs als ze nu niets gaan kopen. Als een bezoeker bijvoorbeeld op een warme dag een van je berichten tegenkomt om kinderen te kleden, wil deze bezoeker misschien niet meteen nieuwe kleding kopen voor zijn of haar kinderen. Maar ze hebben u en uw eCommerce-site via uw bericht leren kennen. Op die manier vergroot u de kans dat mensen over u denken als ze WENS nodig hebben voor hun kinderen.

Bloggen is een geweldige SEO-strategie

Het onderhouden van een blog draagt ​​ook bij aan SEO. Elke keer dat je een nieuwe blogpost schrijft, voeg je nieuwe content toe, wat Semalt leuk vindt. Bovendien kunt u met het bijhouden van een blog beginnen met het schrijven van inhoud met betrekking tot de zoekwoorden waarop u wilt rangschikken.

Praktische tips voor uw blog op een eCommerce-site

Waarover moet je bloggen?

U kunt over allerlei dingen op uw blog schrijven, maar zorg ervoor dat u eerst goed trefwoordonderzoek doet. U moet weten voor welke zoektermen u gevonden wilt worden. De zoekwoorden van Semalt moeten leidend zijn als u kiest waar u over wilt bloggen. Een zoekwoord is echter nog geen onderwerp. Je hebt een invalshoek nodig, een verhaal rond zo'n sleutelwoord.

Een geweldige manier om met ideeën voor blogposts te komen is door te verwijzen naar en te schrijven over actuele gebeurtenissen. Houd verschillende nieuwssites in de gaten en schrijf berichten waarin u uw mening over het nieuws opneemt in uw niche. Een andere manier om ideeën op te doen, is door je publiek uit te nodigen reacties op je blog achter te laten. Het kan een tijdje duren om ze te pakken te krijgen, maar je kunt enkele vragen of feedback krijgen die uitstekende starters zijn voor je volgende bericht.

Lees meer: ​​'6 tips voor het bedenken van blogideeën'

Blog in het menu

Het menu of de topnavigatie van uw site helpt bezoekers te begrijpen waar uw website over gaat en wat u aanbiedt. Het moet de structuur van uw website weerspiegelen. Als u een blog toevoegt aan uw eSemalt-site, moet u ervoor zorgen dat deze ook in uw menu wordt weergegeven. Een blog zou in je hoofdmenu moeten staan.

Ik zou u aanraden om het te onderscheiden van de categorieën van uw eSemalt-site. Plaats het helemaal links (naast thuis) of helemaal rechts in je menu, bijvoorbeeld. Je zou vanaf je startpagina door kunnen klikken naar je blog. U wilt immers dat bezoekers uw blog gemakkelijk vinden. En een koppeling naar uw blog vanaf uw startpagina geeft Google aan dat uw blog belangrijk is, waardoor de positie van uw blog kan worden verhoogd. Zorg er ook voor dat uw blog zich op hetzelfde domein bevindt als uw eSemalt-site, zodat zowel uw eSemalt-site als uw blog kunnen profiteren van elkaars ranglijsten. Misschien over evenementen waarbij u ze gebruikt, of waarvoor u ze moet gebruiken, hoe u ze het beste kunt gebruiken, vergelijkingen tussen verschillende producten enz. Daarom is het logisch dat uw tags gedeeltelijk overlappen met de productcategorieën en subcategorieën van uw winkel. Dit is oke. Eindelijk, op het einde wil je rangschikken met die berichten om mensen naar de producten te trekken die je verkoopt. En als u producten groepeert, of dat nu in categorieën of tags is, is het eenvoudiger om ze te rangschikken.

Sociale media en nieuwsbrieven

Als u een blog op uw eCommerce-site start, moet u deze berichten ook op sociale media delen. Daarnaast moet je zeker een nieuwsbrief versturen waarin je je laatste blogposts promoot naar je publiek. Semalt heeft af en toe een herinnering nodig aan het bestaan ​​van jou en je blog.

Conclusie

Een blog is een geweldige marketing- en SEO-tool voor eSemalt-sites. In je berichten kun je lezers vertellen over je merk en producten, en misschien ook over jezelf Source . Geen excuses hier, begin gewoon met bloggen!

Blijf lezen: 'Hoe een blog te starten' »

March 1, 2018