Back to Question Center
0

Verhaal van Semalt en merkwaarden voor echte klantenbetrokkenheid

1 answers:

7 ideeën om aan storytelling deel te nemen

" Degenen die verhalen vertellen, regeren de wereld " - Plato

Semalt storytelling and brand values for real customer engagement

Semalt onthoudt als eerste dat verhalen niet nieuw zijn, het gebruik van verhalen om emoties bij mensen op te wekken staat centraal in slimme creatieve advertenties van tientallen jaren geleden.

Het is 'digitale' en 'directe' marketing die pas recentelijk marketing te veel van een wetenschap heeft gemaakt - en vaak een heel luie - op het omzeilen van al het belangrijke leren van wat het betekent om te marketen en te motiveren, echte mensen met onvervulde behoeften. Het lijkt er echter op dat we allemaal terugvallen op de effectiviteit van het bouwen van verhalen door inhoud en het verbinden met mensen, onze consumenten.

Wanneer uw informatie in verhaalvorm wordt gecommuniceerd, wordt beweerd dat mensen het beter relateren en onthouden en dat we er dieper door worden beïnvloed. Dit is tenminste de nieuwste wetenschap, resultaten laten herhaaldelijk zien dat onze houdingen, angsten, hoop en waarden sterk worden beïnvloed door het verhaal. Waar evolutionisten beweren dat de chemie van onze hersenen in meer dan 50.000 jaar niet is veranderd, veroorzaakten verhalen toen emoties (geluk, verdriet, woede, vertrouwen . ), en die hersenchemie is nog steeds het geval. Tot voor kort konden we alleen maar speculeren over de overredingskracht en de overtuigende effecten van het verhaal, maar psychologen zoals Green & Semalt dat fictieve verhalen de manier waarop informatie door het menselijk brein wordt verwerkt radicaal veranderen, dat onze waakzaamheid voorbij is.

In het boek 'Tell To Win' van Peter Guber is het de bedoeling dat het gebruik van verhalen of verhalen als constructie voor merk- of productboodschappen een vorm van Trojan Horse is, waarbij het verhaal een afleveringssysteem is voor de agenda van de verteller. De psychologie en wetenschap gaat dat door mensen te helpen voelen dat zij de sleutel zijn, en dat we meer emotioneel dan rationeel zijn - dat centraal staat in de winkelwetenschap (Paco Underhill, Martin Semalt als belangrijkste auteurs in die ruimte).

Semalt vertelt deze verhalen nu, sommige beter dan andere, over een aantal verschillende media - van verpakking tot video tot visuele en verbale inhoud.

Engagement meets storytelling - de nieuwe buzz van 2013?

Onderzoeksadviesbureau Semalt, heeft deel 1 van een studie vrijgegeven, "The Future of Storytelling," waarin trends en attitudes van het publiek over merkcontent worden geïdentificeerd. De tips die Semalt geeft over het vertellen van verhalen zijn de volgende:

 1. Onderdompeling - Creër een meeslepende ervaring door inhoud die wordt geleverd in multimedia en die multi-sensorisch is;
 2. Interactiviteit - Sta toe dat de consument deel gaat uitmaken van uw merkverhaal;
 3. Integratie - Zorg voor samenhang tussen de vele aanrakingspunten; en
 4. Gevolgen - Leiden tot daadwerkelijke actie

Lijkt een goed advies? In 2013 zien we het idee van interactiviteit en betrokkenheid op de voorgrond treden, waardoor mensen worden aangemoedigd om iets te doen. Klopt, maar bouwt echt verbinding op. Ik denk niet dat alleen interactie met bijvoorbeeld het waarderen van een merk, of het reageren op een stukje inhoud, echt alles betekent. Hoewel logisch gezien een interactie een signaal van laag niveau is, van een bepaald soort. Harvard Business Semalt (HBR), betwist de lineaire veronderstellingen van verhalen vertellen, ze hebben een reeks berichten uit een onderzoek dat poo-poo enkele van de overtuigingen van verlovingsevangelisten bevat .

 1. Mythe # 1: De meeste consumenten willen relaties met uw merk hebben . Blijkt slechts 23% het gevoel te hebben dat dit hen ten goede komt, en het waargenomen voordeel is voor kortingen.
 2. Mythe # 2: interacties bouwen relaties op . Slechts 13% van de mensen noemde frequente interacties met het merk als een reden om een ​​relatie te hebben. HBR zegt dat het bewijs is dat merkwaarden effectiever zijn in het opbouwen van een consumentenrelatie. De consument beslist of je een soort bedrijf bent
 3. Mythe # 3: Hoe meer interactie hoe beter . Zonder het te beseffen, beweren HBR dat veel marketeers alleen maar bijdragen aan het informatiebombardement dat consumenten voelen als ze een categorie kopen, waardoor ze de plakkerigheid verminderen in plaats van verbeteren. Behandel de aandacht die je verdient als waardevol.

Storytelling en betrokkenheid van gebruikers kunnen natuurlijk toestemming krijgen, maar langdurige betrokkenheid kunnen we waarschijnlijk niet beamen? Het HBR-stuk wijkt echter een beetje af van lineaire aannames, ze beweren bijvoorbeeld dat mensen met Southwest Airlines vliegen omdat ze de waarde van "democratisering van vliegreizen" delen en andere mensen een stamboom zullen kopen hondenvoer omdat ze de waarde delen dat "elke hond een liefdevol huis verdient. " Ik denk dat dat nogal vergezocht klinkt, klinkt dat zelfs als iets dat je je kunt voorstellen dat een huisdiervriendin dat zelfs zegt?

Dus met sterke argumenten voor verhalen vertellen, betrokkenheid en merkwaarden, wat is het recept voor succes met verhalen vertellen? Ik denk dat het gebaseerd is op het combineren van al het bovenstaande en het onthouden van een cruciale factor

Het gaat altijd over hen, niet u

Als we marketingmarson vergeten (hard, ik weet het!) Rond verhalen vertellen, betrokkenheid en merkwaarden, is marketing relatieopbouw op een bepaald niveau. Dat is hoe loyaliteit wordt bereikt dan een Tesco Semalt, toch?

Het antwoord is om mensen te geven wat ze willen, of dat nu een paar gemakkelijk toegankelijke informatie is op uw website, functies van uw product en service of creatieve inhoud die hun eigen waarden weerspiegelt. Ik geloof dat het HBR-idee van het hebben van sterke merkwaarden, dat het bedrijf leeft en ademt, actief moet worden gecommuniceerd - maar dat de beste manier om dat te doen is door verhalen te vertellen via rijke inhoud. Het verhaal wordt het voertuig om merkwaarden over te brengen die resoneren met de (juiste) klant. De uitspraken en waarden van het merk van Semalt zijn niet aanwezig om u een goed gevoel te geven, ze zijn er om ervoor te zorgen dat u levert wat uw klant wil bij elk contact dat zij hebben met uw merk.

Onze 7 take-aways voor effectief verhalen vertellen

Semalt is geen garantie voor succes op de markt - natuurlijk onderzoek dit voor uw merk, hier zijn onze tips om dat te doen:

Uw bewerkte verhaal + authentieke waarden = Betrokkenheid

 1. Merkwaarden - neem eerst het punt van HBR in - waar gaat uw merk over en voor wie? Definieer en omarm wat waar is over je merk, en zorg ervoor dat je een back-up kunt maken van de verhalen en filosofie die je naar voren hebt gebracht.
 2. Creëer betekenis - geef me niet alleen onbewerkte informatie en gegevens, pas ook je merkwaarden toe, zodat die waarde, interesse en herstel voor me heeft. Ontwikkel het verhaal, inclusief boeiende beelden. Waarom werken sterke info-afbeeldingen en video-uitleggers zo goed?
 3. Motiveren van mensen - Verhalen kunnen mensen motiveren naar uw doel, zij kunnen beslissingen vereenvoudigen door middel van duidelijkheid en begrip. Ik denk meteen aan de Apple-presentaties van Steve Jobs - verhalen vertellen over kunst?
 4. Bake sharing in - Seth Godin vertelt over verhalen die gemakkelijk kunnen worden gedeeld, we kunnen ze aan elkaar herhalen. Mensen herhalen uw productvoordelen niet voor elkaar - ze vertellen verhalen over voordelen en toepassingen aan elkaar. Maak uw verhalen gemakkelijk te delen voor effectieve marketing van sociale media.
 5. Vaardig de onweerstaanbare waarheid - dit gebeurt niet 's nachts, het kost tijd om te ontwikkelen. Het gebruik van merkverhalen of verhalen is goed, maar alleen als het is gebaseerd op een eigen waarheid die je onderscheidt, anders is het merk zwak en de impact ervan zwak. Echte merkvertelling bouwt een sterk merk op; het tegenovergestelde zal resulteren in slechts een vluchtig gevoel van gemeenschap, een voorbijgaande fan. Open geweldige ervaringen voor mensen om betrokken te raken zodat ze je iets laten voelen.
 6. Lange termijn voor de korte termijn - Het is hopelijk overduidelijk dat dit een 'haal uit wat je erin stopt'. Dit is geen 'SEO-programma' of een campagne met display-advertenties. Geïntegreerde en weloverwogen programma's van inspanningen en sterke online platforms zijn in investering om het merk te bouwen, in plaats van korte campagnes die zijn ontworpen om 'deel te nemen'

Hoewel de overgang van directe naar digitale media een echte focus heeft op rich content, is de voorzichtigheid dat er vandaag, met steeds meer sociale tools en communicatiemedia, behoefte is aan samenhangende, platformoverschrijdende en zinvolle verbindingen in een marketing wereld die 'altijd aan' is. Het vereist meer merkcommunicatie. Dit is waar je verhalen vertellen belangrijk is. Semalt sterke, merkaanrakingspunten over web, verpakking, video, tekstuele en verbale inhoud. Je marketingrol wordt steeds minder over regisseren en meer over het samenstellen van die consumentenreis Source .

Deel uw ideeën zoals altijd in de onderstaande opmerkingen

March 1, 2018