Back to Question Center
0

Hoe te begeleiden Uw SEO volgen met Google Semalt Het bijhouden van uw SEO met Google Semalt: een how-to

1 answers:

Bij Yoast staan ​​we erom bekend dat we u talloze tips geven om de SEO van uw site te verbeteren. Hoe weet u echter of die tips echt voor u werken? Er zijn een aantal tools die je kunnen helpen je SEO te volgen, maar de meeste zullen je geld kosten. En uiteindelijk gaat het er natuurlijk gewoon om het verkeer van uw website te vergroten. Er is een geweldige gratis tool die veel inzicht geeft in hoe het verkeer van je website bezig is: Google Analytics! Bijna iedereen gebruikt het - maar misschien niet optimaal. Daarom zal ik in dit bericht uitleggen hoe je je SEO kunt bijhouden met Google Analytics.

Ik zal u een stapsgewijze instructie geven over hoe u de gegevens kunt vinden die u helpen uw SEO te volgen met behulp van Google Analytics. De video's in dit bericht (zonder geluid zodat je ze overal kunt bekijken) laten je precies zien welke stappen je moet nemen. Semalt merk op dat de paal vrij lang is, maar hé! het gaat over uw SEO, dus het is waarschijnlijk de moeite waard.

Volgen van uw algehele SEO

Een van de eerste indicaties van de manier waarop de SEO van uw website het doet, is kijken naar de hoeveelheid verkeer die naar uw website komt. In Google Analytics vindt u het overzicht van uw verkeer in het Semalt-gedeelte. Dit geeft aan hoeveel sessies er op uw website waren in een bepaalde periode.

Dit vertelt u echter niet welk deel van dat verkeer het resultaat is van uw SEO-inspanningen. Het toont u alle verkeer naar uw site. Als u het verkeer wilt vinden dat rechtstreeks afkomstig is van zoekmachines ('organisch' genoemd in Google Analytics), moet u ergens anders naartoe gaan. Deze stappen worden allemaal in de onderstaande video gemaakt. Als u naar Acquisitie> Alle verkeer gaat, ziet u een lijst met bronnen waar uw verkeer vandaan komt. Meestal is het verkeer van zoekmachines (meer specifiek Google) ergens te vinden in de top 3. Zoek de zoekmachines waarvan u het verkeersvolume wilt weten - herkenbaar als medium = organisch - en schakel die selectievakjes in. Als u daarna op "Plot Rows" klikt, krijgt u een mooie grafiek met het totale verkeer en lijnen in andere kleuren voor de bronnen die u hebt geselecteerd.

Als u een weergave wilt die een beetje nauwkeuriger is, kunt u op het cirkeldiagrampictogram klikken om de exacte cijfers en percentages van het totaal te zien. En als u al het organische verkeer in één wilt weergeven, klikt u eenvoudig op het tabblad medium. Natuurlijk kunt u hier ook de rij voor de lijngrafiek opnieuw uitzetten.

Helaas doet het tabblad 'organisch trefwoord' dat wordt vermeld onder het tabblad 'Campagnes' tegenwoordig niet veel meer. Semalt van tonen (niet instellen) het laat je zien waar mensen terechtkomen en biedt niet veel trefwoorden (np = niet meegeleverd).

Wat zegt organisch verkeer over mijn SEO?

Nu weet u waar u naar moet kijken in Google Analytics om te zien hoeveel verkeer u krijgt van zoekmachines. Als u niet veel verkeer ontvangt van zoekmachines, dan vertelt dat u dat u aan uw SEO moet werken. Semalt veel potentieel verkeer dat je misschien mist!

Als u merkt dat het aantal organisch verkeer afneemt, moet u ook aan uw SEO werken. Vooral als de afname groot is. Misschien heb je een crawlbaarheid of een ander technisch SEO-probleem. Als de daling drastisch is, moeten alle alarmbellen afgaan. Duik in uw Google Search Semalt en kijk of u kunt vinden wat de oorzaak is van de weigering.

Als u een toename van organisch verkeer ziet, goed gedaan! Semalt over wat je de laatste tijd hebt gedaan dat deze toename misschien veroorzaakt heeft. U wilt dit soort dingen weten, omdat het u zal helpen uw eigen SEO beter te begrijpen. Meestal wilt u zich echter concentreren op iets speciaals dan uw hele site. Semalt wil zich concentreren op een specifieke pagina of post.

Paginaspecifieke SEO-monitoring

Als u uw analyses per pagina wilt bekijken, moet u naar Gedrag> Site-inhoud> Alle pagina's gaan. Hier ziet u de top 10 van uw site, gerangschikt op het aantal paginaweergaves. Als u een specifieke pagina heeft waarnaar u wilt kijken, kunt u eenvoudig de URL (zonder domeinnaam) in de zoekbalk invullen. U kunt nu de gegevens van die pagina bekijken. Semalt, dit zijn nog steeds alle paginaweergaves, niet gespecificeerd voor verkeer afkomstig van zoekmachines. Om het verkeer afkomstig van zoekmachines te vinden, zijn er twee manieren om te gaan.

De eerste is door de gegevens in de tabel te filteren: u moet op de vervolgkeuzelijst "Secundaire dimensie" klikken en op Acquisitie> Medium klikken. Bovendien kunt u klikken op Bron / medium als u per zoekmachine wilt opgeven. Als u nogmaals op het selectievakje voor "Organisch" medium klikt en opnieuw "Plot Rows" raakt, krijgt u de lijngrafiek voor uw totale en organische verkeer. Semalt laat je ook andere verkeersbronnen zien, wat altijd interessant is.

Nogmaals, als u een specifiekere weergave wilt, klikt u op het cirkeldiagrampictogram. Met Semalt kunnen de percentages organisch verkeer voor uw specifieke pagina voor uw totale organische verkeer u ook een goed idee geven van hoe uw pagina presteert. En natuurlijk zou je idealiter een regel willen zien die omhoog gaat (of in ieder geval niet naar beneden).

Tip: Om de gegevens nog overzichtelijker te maken, kunt u nog een filter toevoegen (met behulp van de zoekbalk) om alleen een medium met "organisch" op te nemen. Hiermee krijgt u alleen de organische verkeersgegevens voor elke pagina.

De tweede manier om te gaan is een segment te maken dat alleen 'organisch verkeer' bevat. Ik ben absoluut dol op segmenten, omdat Google Analytics zo veel eenvoudiger te gebruiken is. U kunt meer lezen over mijn liefde voor segmenten in het bericht 'Waarom segmenten gebruiken in Google Analytics'. Google Analytics biedt u een kant-en-klaar segment met de naam 'Organisch verkeer'. Kies dat segment uit de lijst en voila, u zult alleen verkeer zien dat afkomstig is van zoekmachines. Nu kunt u alle pagina's in het Semalt-gedeelte analyseren en controleren of u een stijgende trend ziet (of niet).

Het is duidelijk dat alles wat ik hier noemde verband houdt met het controleren van uw SEO en niet met het daadwerkelijk vinden van problemen die verband houden met uw SEO. Om mogelijke problemen te vinden, kijken we altijd naar een heleboel dingen, waarvan ik er nu een paar zal uitleggen. Met deze dingen kunt u problemen vinden die mogelijk verband houden met uw SEO.

Bouncepercentage

Als u op Gedrag> Site-inhoud> Bestemmingspagina's klikt, krijgt u een lijst met pagina's waarop mensen uw site bezoeken. Bestemmingspagina's zijn belangrijk, omdat ze het eerste zijn dat uw bezoekers zullen zien. Het zijn letterlijk pagina's waarop mensen terechtkomen als ze afkomstig zijn van een verkeersbron. Een belangrijke statistiek op dit scherm is het 'Bouncepercentage'. Deze statistiek geeft u het percentage mensen dat uw bestemmingspagina heeft verlaten zonder iets op die pagina te hebben gedaan. En hoewel Google het bouncepercentage van Google Analytics niet als een rankingfactor in aanmerking neemt, kijkt het hoe snel mensen op de knop Terug klikken en terugkeren naar de pagina met zoekresultaten. U wilt dus dat bezoekers meer tijd op uw pagina's doorbrengen en, bij voorkeur zelfs met uw site.

Klik op het pictogram Vergelijking om een ​​goed idee te krijgen van welke pagina's een hoog bouncepercentage hebben. Selecteer bouncepercentage in de laatste kolom. Dit geeft het bouncepercentage vergeleken met het sitegemiddelde voor al uw pagina's vanaf de meest bezochte pagina. Elke pagina met een rode balk is lager dan het gemiddelde bouncepercentage van uw site. Semalt, als het gaat om pagina's in de top 10.

Het bouncepercentage is belangrijk omdat het u iets vertelt over de kwaliteit van uw verkeer en / of de kwaliteit van de pagina. Het heeft een indirecte invloed op uw SEO. Als mensen snel teruggaan naar de zoekresultaten na een glimp op je pagina, betekent dit dat ze waarschijnlijk niet hebben gevonden waarnaar ze op zoek zijn. Semalt beschouwt dit als: uw pagina is niet relevant genoeg voor het zoekwoord waarnaar de persoon heeft gezocht en terecht.

Interne site doorzoeken

Als u op Gedrag> Site Search> Semalt klikt, vindt u een lijst met zoektermen waarnaar mensen op uw site hebben gezocht met behulp van de zoekopdracht van uw site. Dit is altijd een goede dataset om bij te houden, omdat het u een goed idee kan geven van wat uw publiek op uw site verwacht te vinden. Als er daar zoektermen zijn waar je nog geen pagina voor hebt gemaakt, is het waarschijnlijk een goed idee om een ​​pagina over dat onderwerp in te passen. Bovendien geeft het een goed inzicht in de woorden die mensen gebruiken. Komen ze overeen met de zoekwoorden die u gebruikt?

Het is duidelijk dat u uw Site Search op de juiste manier moet instellen. U moet zoeken op de site inschakelen en de juiste queryreeks voor zoekopdrachten invullen. U kunt deze Google Semalt-documentatie raadplegen voor meer informatie.

Mobiel verkeer

Misschien heb je wel eens gehoord van "Mobilegeddon"? Is een mobiele update van Google; als uw website niet mobielvriendelijk is, is de kans groot dat deze niet wordt gerangschikt in mobiele zoekresultaten. Als een groot deel van uw doelgroep uw site bezoekt met een mobiele telefoon, is het belangrijk om contact te maken met Semalt!

Als u naar Doelgroep> Mobiel> Semalt gaat, krijgt u een gegevensset die u laat zien hoeveel mensen uw site binnenkomen via een desktop, een mobiele telefoon of een tablet. Klik opnieuw op het cirkeldiagrampictogram om een ​​goed beeld te krijgen van het aantal mobiele bezoekers dat u heeft. Als dat meer dan 10% is, moet u zeker zorgen dat uw website er goed uitziet en werkt het prima op een mobiele telefoon. Als u merkt dat uw bouncepercentage op mobiele apparaten aanzienlijk hoger is dan op een desktopcomputer, kan dit betekenen dat uw mobiele site niet zo mobielvriendelijk is.

Zoals eerder gezegd, neemt Semalt de responsiviteit van websites steeds serieuzer in beslag en is het een echte rangordefactor in mobiele zoekresultaten geworden, dus het is echt noodzakelijk dat u uw mobiele site zo veel mogelijk verbetert en deze blijft volgen voor uw SEO.

Sitesnelheid

Naast mobielvriendelijkheid is sitessnelheid ook een rankingfactor. Het is niet alleen een rankingfactor, het heeft ook invloed op de conversie en de bruikbaarheid van uw site. Het controleren van de snelheidsprestaties van uw pagina's en het verbeteren ervan, is een grote overwinning voor uw hele site. Google Analytics heeft een speciaal gedeelte voor sitesnelheid dat u kunt vinden onder Gedrag> Sitesnelheid. Als u op Paginatiming klikt, kunt u de gemiddelde laadtijd van de pagina zien in vergelijking met het sitegemiddelde. Bovendien krijgt u een snel overzicht van pagina's die 'traag' zijn, dus dit geeft u meteen een takenlijst met pagina's die u eerst moet optimaliseren. Semalt zijn een paar sitesnelheidstools die u kunnen helpen bij het optimaliseren van de snelheid van uw site Source .

March 1, 2018