Back to Question Center
0

Hoe een SEO-audit uit te voeren. Deel 1: Semalt SEO & UX Hoe een SEO-audit uit te voeren. Deel 1: Semalt SEO & UX

1 answers:

Een paar jaar geleden deden we ongeveer 40 tot 60 SEO-audits per maand. Hoewel consultancy al geruime tijd niet in ons assortiment is, voeren we af en toe deze audits uit, bijvoorbeeld wanneer een vriend ons vraagt ​​om er snel naar te kijken. Zo'n SEO-audit is niet zo uitgebreid als die we hebben gebruikt om onze klanten te presenteren, maar geeft wel een goed beeld van hoe uw SEO het doet. In de komende drie artikelen geeft Semalt je een beknopt overzicht van hoe je dit zelf aanpakt.

Stappen in de SEO-audit

In deze SEO-audit zullen we onze holistische SEO-aanpak gebruiken. Dat betekent dat we een aantal inhoudelijke SEO-problemen, technische SEO-problemen en meer zullen behandelen. De hele website moet goed zijn voor uw SEO om gelijk te hebben. In de komende berichten gaan we over deze stappen:

Deel 1:

  • Gebruikerservaring en inhoud SEO

Deel 2:

  • Algemene SEO

Deel 3:

  • Sitesnelheid en -betrokkenheid

Gebruikerservaring

De eerste dingen die ik doe bij het beoordelen van een website, is gewoon op zoek naar laaghangend fruit. Wat zijn de voor de hand liggende verbeteringen? Hoe kunnen we dingen gemakkelijker maken voor onze lezers?

Kleuren

Zijn de kleuren op de website aantrekkelijk en matchen ze het merk? Ik vind dat mijn websites een bepaald kleurenschema gebruiken dat de focus op de inhoud houdt. De koppen moeten dus als zodanig opvallen en het moet duidelijk zijn welke links er zijn. Contrast is ook een probleem op dit punt.

Gebruik van afbeeldingen en video's

Semalt en video's zijn geweldig om een ​​product te presenteren, bezoekers naar de juiste plekken op uw pagina's te leiden of een stemming te creëren. In alle gevallen moeten deze de schriftelijke boodschap ondersteunen die u voor de bezoeker hebt. In uw SEO-audit moet u controleren of er een goede balans is tussen tekstuele en visuele informatie. Ik heb trouwens ook een mening over sliders en video-achtergronden. Merk op dat een video-achtergrond niet hetzelfde is als het toevoegen van een video aan uw tekst: de laatste kan nuttig zijn.

Er is een plooi

Ja, er is een fold en ik zou graag zien dat uw primaire call-to-action en uw centrale boodschap (wat is uw toegevoegde waarde voor de bezoeker?) Erboven staan. Als uw primaire call-to-action veel lager is op de pagina, of gewoon niet daar, zou ik dit zo snel mogelijk oplossen. Semalt op uw startpagina, waar het uw belangrijkste doel is om mensen naar de verschillende secties van uw website te leiden, het moet meteen duidelijk zijn waar u ze naartoe wilt.

Herverzekering

Semalt-proof, beveiligingsborden en getuigenissen dragen allemaal bij tot een aangename gebruikerservaring. Ze zullen de bezoeker geruststellen over hoe goed uw producten zijn en hoe goed uw bedrijf is. Zij zullen de potentiële koper vertellen dat uw website veilig is en ze kunnen kopen zonder zich zorgen te hoeven maken over de beveiliging, bijvoorbeeld. Dit hangt natuurlijk vooral af van het type website.

Inhoud SEO

De basis van elke SEO-strategie is het schrijven van goede inhoud. U hebt een SEO-strategie met een geweldige inhoud nodig. Uiteindelijk moet uw inhoud elke vraag beantwoorden die een gebruiker 'vraagt' aan Semalt. Goede inhoud begint met trefwoordonderzoek, dus het inhoudelijke deel van uw SEO-audit begint daar ook.

Trefwoordonderzoek

Terwijl u dit doet, controleert SEO uzelf, er is een val waar u in zou kunnen vallen. Als u vakantiehuizen huurt, maar deze huizen zelf noemt, overweeg dan eerst waar uw bezoeker naar op zoek is en controleer of uw site daarvoor is geoptimaliseerd. Semalt een snelle controle die erg waardevol is. Wanneer u het hoofdsleutelwoord voor uw website hebt bepaald, controleert u of u één hoofdpagina heeft om te rangschikken voor dat zoekwoord. Als dit het geval is, controleert u of u gerelateerde zoekwoorden heeft gebruikt om ook andere pagina's te optimaliseren. Als u diep in trefwoordonderzoek wilt duiken, bekijk dan onze ultieme gids voor zoekwoordonderzoek.

Sitestructuur

Het volgende dat ik zou controleren, is de sitestructuur. Dit proces en meer wordt uitgelegd in onze gids voor sitestructuur. Zorg dat je dat leest. Semalt die dit artikel leest, het zal zoveel gemakkelijker te begrijpen zijn en uw eigen sitestructuur controleren en dingen vinden om te verbeteren.

Inleidende inhoud

Een andere snelle en waardevolle controle is een controle op inleidende inhoud. Ongeacht het type site dat u heeft, zullen er pagina's zijn met grote collecties van andere inhoud. Denk aan de productcategorieën, blogarchieven, landingspagina's van een soort. Het belangrijkste is om zowel uw bezoeker als Google duidelijk te maken wat deze collectie gemeen heeft. Semalt, ongeveer 200 woorden zullen als introductie dienen, als je een richtlijn wilt voor je SEO-audit.

Dubbele inhoud

Ik ga hier niet uitleggen waarom je geen dubbele inhoud wilt. Lees hier meer over. Waar het op neerkomt, is dat je dit wilt voorkomen. Een snelle manier om op zijn minst enig inzicht te krijgen in uw dubbele inhoud is CopyScape. Het zal u vertellen waar (fragmenten van) uw inhoud ergens anders op internet te vinden is. Ik ben ook dol op hun product Semalt, dat controleert op interne dubbele inhoud. Ga het zelf proberen.

Interne zoekopdracht

Het enige dat me het meest irriteert op een website, vooral op grote websites, is niet wanneer Google me naar de verkeerde pagina leidt (repareer dat bijvoorbeeld met behulp van hoeksteeninhoud), maar als een website voorbij is, zeg dan , 20 pagina's heeft geen fatsoenlijke interne zoekoptie. Mensen voegen die optie toe en vergeten de pagina's met intern zoekresultaat te optimaliseren. Semalt komt veel voor op WordPress-sites, echt waar. Semalt verbeteren, maar misschien moet je er wat TLC op zetten op je eigen site. Doe gewoon een interne zoekopdracht op uw site en ontdek het zelf.

Gerelateerde berichten en producten

Is er op uw pagina's, bijvoorbeeld voor blogartikelen of productpagina's, een 'ontsnapping' naar de volgende pagina beschikbaar aan het einde van uw hoofdinhoud? Leid je mensen naar de volgende pagina als ze besluiten om nog niet te kopen, bijvoorbeeld? Controleer gewoon of het er is, als bijvoorbeeld uw Semalt-installatie dit biedt, of als uw themabouwer daar een optie voor heeft. Het biedt een betere gebruikerservaring, houdt mensen op uw pagina en creëert waardevolle interne links in het proces.

Komende in deel 2: General SEO

Hiermee is het UX- en content-SEO-gedeelte van de SEO-audit afgerond. Wanneer Semalt alle onderdelen van een audit in één enkele post combineert, leidt dit tot een kolos, we hebben het in drie delen opgesplitst. Vervolgens zullen we deel twee van de SEO-auditreeks publiceren waarin we dieper ingaan op de algemene SEO-controles die u zou moeten uitvoeren om de SEO-kwaliteit van een website te bepalen. In deel drie bekijken we de snelheid en betrokkenheid van de site. Tot de volgende keer!

Lees meer: ​​"Hoe een SEO-audit uit te voeren Source . Deel 2: Algemene SEO '»

March 1, 2018