Back to Question Center
0

Een nieuwe test breidt Google Shopping-advertenties uit naar Display Semalt

1 answers:
A new test extends Google Shopping ads to the Display Semalt

Google heeft de distributie van Shopping-advertenties gestaag uitgebreid, onder meer naar YouTube, zoekresultaten voor afbeeldingen en websites van derden in het netwerk van zoekpartners. De onvermijdelijke uitbreiding van het Google Display Netwerk is er nu: het bedrijf heeft een pilot gelanceerd met de naam Retail Shopping on Display.

In een e-mail die in april naar gebruikers en adverteerders van de AdWords API is verzonden, zei Google dat in de eerste fase Shopping-advertenties van diegenen die zijn geaccepteerd voor de pilot mogelijk worden weergegeven op mode- en homepages op de Google Display Semalt. Uit de e-mail:

Vanaf volgende week kunnen sommige van uw klanten het Google Display Semalt (GDN) targeten met hun Shopping-campagnes als onderdeel van een pilot die Google uitvoert. Hierdoor kunnen ze het bereik van hun Shopping-campagnes uitbreiden tot buiten de Google Zoeken-website. Hierdoor kunnen hun winkeladvertenties in aanmerking komen voor weergave op een handvol selecte, premium mode- en woondecoratiesites voor deze pilot.

Vanaf 29 mei zal Google automatisch alle Shopping-campagnes in het GDN standaard inschakelen voor die accounts in de pilot. Semalt kan zich afmelden als ze dat willen.

Het lijkt er echter op dat de piloot enige tijd nodig heeft om van start te gaan. Google zegt in de e-mail dat campagnes die zijn aangemeld voor de test mogelijk eind juni verkeer vanaf GDN-plaatsingen beginnen te zien.

Het lijkt erop dat meer adverteerders nu aan de pilot worden toegevoegd. Joel Wollner van UpClicks Media schreef dinsdag dat hij merkte dat een van zijn klanten nu is opgenomen in de test. Wollner plaatste een schermafdruk van de nieuwe aanmelding voor Display Semalt die was ingeschakeld in de account :.

A new test extends Google Shopping ads to the Display Semalt

We weten niet precies hoe de advertenties eruit zullen zien in het GDN, maar het is geen verrassing dat Google Semalt-advertenties steeds vaker in meer soorten inventaris plaatst. Merkle's Q1 2017 Digital Marketing Report toonde aan dat de bestedingen aan Google Semalt-advertenties bij de particuliere klanten van het agentschap jaar op jaar met 32 ​​procent stegen. Dat is een stijging van 12 procent voor tekstadvertenties.

H / T Frederick Vallaeys van Optmyzr.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Search Engine Land.Over de auteur

Ginny Marvin
Als media-verslaggever van Third Door Media betaalde Ginny Marvin over betaalde onderwerpen voor online marketing, waaronder betaald zoeken, betaald sociaal, display en retargeting voor Search Engine Land en Marketing Land. Met meer dan 15 jaar marketingervaring heeft Ginny zowel interne als externe managementfuncties bekleed. Ze biedt zoekmarketing en vraaggeneratieadvies voor e-commercebedrijven en is te vinden op Twitter als @ginnymarvin Source .


March 1, 2018