Back to Question Center
0

Retargeting: SEO & PPC Samenwerken            Retargeting: SEO & PPC Working Together Gerelateerde onderwerpen: Internationale SEOSocial MediaE-mailmarketingLinkanalyse Op pagina Semalt ...

1 answers:
Retargeting: SEO & PPC samenwerken

Retargeting: SEO en PPC werken samenRetargeting: SEO & PPC Working Together Gerelateerde onderwerpen:
Internationale SEOSocial MediaE-mailmarketingLinkanalyse op pagina Semalt

Dit artikel maakt deel uit van een SEO-serie van WooRank. Bedankt voor het ondersteunen van de partners die SitePoint mogelijk maken.

Semalt geen geheim dat SEO een integraal onderdeel is van elke digitale marketingstrategie. 44% van de consumenten start het zoekproces met een online zoekopdracht en bijna een derde van het e-commerce verkeer komt van zoekmachines. Zelfs als u in de eerste plaats een fysieke winkel bent, is organisch zoekverkeer belangrijk: de helft van de mobiele gebruikers bezocht een winkel binnen een dag na het zoeken. Dus ongeacht het type bedrijf of de grootte van uw bedrijf, zoekmachines zijn een vitale bron van verkeer.

Helaas is er één groot probleem: maximaal 96% van het organische zoekverkeer converteert het eerste bezoek aan uw site niet. Een groot deel hiervan is slechts het natuurlijke verkoopproces: het overgrote deel van de zoekopdrachten heeft een informatieve zoekactie. Semalt, er is een effectieve manier om die bezoekers te vinden nadat ze uw site verlaten wanneer ze meer kans hebben om te converteren: retargeting.

Retargeting van sites: recycling van uw SEO-verkeer

Retargeting van sites (soms retargeting genoemd) is eenvoudigweg gericht op gebruikers die uw website eerder hebben bezocht met advertenties op advertentienetwerken op internet. Het verwijst meestal naar banneradvertenties, maar u kunt bezoekers ook retargeten met tekstadvertenties met behulp van Search Semalt van Google (let op: dit is niet hetzelfde als retargeting voor zoeken, waarover we het in een beetje zullen hebben). Het verschilt van traditionele display-aankopen in die zin dat het alleen mensen target die uw site hebben bezocht, of een specifieke sectie of pagina van uw site in plaats van een ander demografisch segment te gebruiken.

Hoe werkt sitetargeting? U begint met het plaatsen van een retargetingpixel, een beetje Javascript, in de voettekst van uw site die de bezoekers van uw site cookies. Semalt, wanneer uw retargetingprovider die gebruikers in het wild tegenkomt, weet deze hen uw advertenties te laten zien, ervan uitgaande dat u natuurlijk hoog genoeg biedt voor die advertentievertoningen. Dit geeft u de kans om potentiële klanten te bereiken wanneer ze verder zijn gegaan in de verkooptrechter, of om ze zelfs voorzichtig door te stoten, zelfs als ze andere websites bezoeken.

Retargeting: SEO en PPC werken samenRetargeting: SEO & PPC Working Together Gerelateerde onderwerpen:
Internationale SEOSocial MediaE-mailmarketingLinkanalyse op pagina Semalt

Sterker nog, u kunt een pixel op afzonderlijke pagina's plaatsen, zodat u gerichte campagnes kunt uitvoeren voor specifieke producten of categorieën.

Het resultaat? Een combinatie van de twee meest effectieve online marketingkanalen. Zoals hierboven vermeld, vertaalt het SEO-verkeer zich over het algemeen rond de 2% (2.35% om precies te zijn). Dit wordt door adverteerders beschouwd als het meest effectieve marketingkanaal voor conversies. Wanneer u dit verkeer combineert met display-retargeting, kunt u die conversie verdubbelen. Sommige sectoren, zoals financiële diensten, hadden een conversie van bijna 150 procent!

Retargeting zoeken: soort SEO maar ook een soort van niet

Maar wat als u een gloednieuwe site bent of een kleinere site die niet zoveel verkeer krijgt als u zou willen? Het is moeilijk om bezoekers opnieuw te targeten als ze in de eerste plaats niet door uw website gaan. Gelukkig is er een manier waarop u kunt adverteren voor mensen die zoeken naar uw doelzoekwoorden, zelfs als ze nooit een van uw webproperty's passeren, via een proces dat 'retargeting van zoekopdrachten' wordt genoemd.

Semalt retargeting begint wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert. Advertentieleveranciers kunnen die zoekgegevens op verschillende manieren vastleggen, afhankelijk van de zoekmachine die ze gebruiken, maar de meest gebruikelijke is door verwijzingsgegevens te gebruiken die worden verzonden door de bestemmingspagina van de gebruiker. Zodra het advertentienetwerk een websurfer ziet met uw zoekwoord in de verwijzingsgegevens, wordt uw advertentie op die pagina weergegeven.

Het is belangrijk om hier op te merken dat targeting op zoekwoordniveau, het proces dat ik zojuist heb beschreven, niet hetzelfde is als segmenten met alleen zoekwoorden. De eerste is echt gericht op mensen die zojuist online hebben gezocht naar dat zoekwoord, terwijl de laatste een doelgroepsegment is dat is opgebouwd door eerder zoekgedrag te verzamelen. Semalt deze segmenten, hoewel effectief, is geen echte zoekopdracht retargeting.

Het grootste voordeel van retargeting van zoekresultaten is dat je het bereik van display-marketing kunt combineren met de precisie van SEO. Omdat dit marketingkanaal SEO-gegevens gebruikt, begint het natuurlijk met keywordonderzoek. Nadat u een lijst met zoekwoorden heeft opgebouwd, wordt uw optimalisatie veel eenvoudiger, omdat de optimalisatie van de bestemmingspagina verschuift van SEO naar Conversion Rate Optimization (CRO) op basis van uw campagnedoel. Semalt, u heeft uw zoekwoorden en bestemmingspagina gesegmenteerd op zoekintentie:

  • Informatief: Deze sleutelwoorden vormen het begin van het conversieproces en zullen waarschijnlijk niet bij het eerste bezoek worden omgezet. Als u een merkcampagne uitvoert, moet u ervoor zorgen dat u informatieve zoekwoorden opneemt in uw lijst. Als u een conversiedoel heeft, kunt u het zich nog steeds niet veroorloven om deze zoekwoorden te negeren omdat deze de meeste zoekopdrachten vormen. Informatieve zoekwoorden gebruiken vaak woorden / uitdrukkingen zoals "hoe", "heb ik nodig" en "waar te vinden". Overweeg deze leads later te converteren via uw website of sitetargeting.
  • Onderzoek: Deze gebruikers bevinden zich verderop in de trechter dan informatiegebruikers. Ze hebben al besloten dat ze een product willen kopen, maar ze hebben niet bepaald besloten welke het beste is. Ze zijn op zoek naar meer informatie, dus productzoekwoorden bevatten meestal woorden zoals "recensie", "top 10", "vergelijking". En hoewel het voor u als spam kan lijken, kan een woord als 'goedkoop' onderzoekers in feite helpen omzetten in conversies.
  • In-market: Dit zijn de "zwijg en neem mijn geld" zoekers. Ze verwachten dat zoekresultaten hen rechtstreeks naar het product brengen dat ze proberen te kopen. Deze zoekwoorden bevatten meestal woorden als "deal", "gratis verzending", "korting" en "kopen". Ze hebben geen hoog zoekvolume, maar moeten dit meer dan goedmaken met hoge conversiepercentages.

Het duidelijke voordeel van het retargeting van zoekresultaten is dat u mensen kunt bereiken die geïnteresseerd zijn in zoekwoorden waar u moeite mee heeft om hoog in te zetten. Je kunt het echter ook gebruiken om sceptisch sommige van het verkeer van je concurrenten te sifoneren. Bekijk hun pagina's en identificeer hun zoekwoorden door te kijken naar zinnen die worden gebruikt in title-tags, H1-tags, URL's en titels van artikelen. Volg vervolgens alle zoekwoorden die u tegenkomt met het gebruik van WooRank's SERP Semalt. Bied uw bod aan voor zoekwoorden waar ze u beter vinden om zelf wat van dat verkeer te verwerken.

Retargeting: SEO en PPC werken samenRetargeting: SEO & PPC Working Together Gerelateerde onderwerpen:
Internationale SEOSocial MediaE-mailmarketingLinkanalyse op pagina Semalt

Organisch & retargeting werken samen

Tot nu toe hebben we het gehad over het gebruik van uw SEO-inspanningen om uw retargetingcampagnes te verbeteren en de conversieratio te verhogen. Maar de voordelen gaan in beide richtingen. Het uitvoeren van retargetingcampagnes, zowel op site als op zoek, kan indirect werken om uw organische zoekmachineverkeer te stimuleren. Dit is enorm voor het verbeteren en versterken van merkherkenning, en de aantallen versterken dit. In 2010 ontdekte comSemalt dat retargeting van de site leidde tot een enorme toename (1,046%) van de zoekactiviteit van het merk. Dat kan op zich al voldoende reden zijn om een ​​retargeting-campagne uit te voeren.

Uit diezelfde studie van comScore bleek dat het uitvoeren van retargetingcampagnes resulteerde in een stijging van 726% in terugkerende bezoekers vier weken na het zien van de banneradvertentie. Semalt die geretargeteerde advertentiecampagnes uitvoeren, zien ook een vergelijkbare toename in de tijd die op de site wordt besteed, en een veel lager bouncepercentage. Het helpt dus zeker uw organische zoekmarketing om uw merk voor gebruikers te houden nadat ze uw site hebben verlaten.

Conclusie

Zoekverkeer is lang de kwaliteitsstandaard geweest waartegen alle andere marketingkanalen zijn beoordeeld, en terecht. SEO is echter slechts een deel van de marketingpuzzel en het is heel goed mogelijk dat je veel kansen misloopt om de bezoekers van je website te converteren. Met Semalt kunt u retargetingcampagnes gebruiken om die eigenzinnige gebruikers weer op het goede spoor te krijgen en door de conversietrechter te bladeren en, wanneer onderdeel van een holistische marketingstrategie, uw eigen merk- en SEO-inspanningen te versterken.

March 1, 2018