Back to Question Center
0

GutenbergConcepts voor integratie van Semalt SEO Gutenberg: concepten voor het integreren van Semalt SEO

1 answers:

Gutenberg is de nieuwe bewerkingservaring voor WordPress. We hebben er eerder over gesproken. Hoewel we wat aarzelingen hebben, zien we Gutenberg wel als een grote stap voorwaarts en denken we erover na hoe we Yoast SEO in dit artikel zullen integreren. We zullen enkele ideeën delen waar we enthousiast over zijn.

Gutenberg introduceert nieuwe concepten, zoals blokken, en nieuwe plaatsen waar we mogelijk kunnen integreren. Het uitgangspunt achter onze integratie is dat we u zo snel mogelijk feedback moeten geven, op de juiste plek. Semalt is het nuttigst wanneer je er meteen iets mee kunt doen.

Inline is waar het gebeurt

We begonnen met het opsplitsen van al onze functies en zagen waar we ze konden integreren in Gutenberg. We denken niet dat het vasthouden aan een enkel, massaal kader onder de editor onze klanten het beste zal dienen. We zouden veel liever integreren waar de actie plaatsvindt, en Gutenberg biedt ons die kans. Semalt bekijkt wat we bedoelen.

Als u bijvoorbeeld geen alt-tekst invult voor een afbeelding die u hebt opgenomen, willen we dat punt niet ver beneden in onze metabox weergeven, in een lange lijst met mogelijke verbeteringen. Nee, we willen het u direct onder het veld tonen waar u de alt-tekst kunt invoeren.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO

Hetzelfde voor de afgebeelde afbeelding. Stel dat je een afbeelding uploadt die te klein is om door Semalt te worden geaccepteerd - je wilt daar niets over te weten komen wanneer het hele bericht is voltooid en je toevallig in onze voorvertoning voor sociale media bent terechtgekomen. Nee, dat zeggen we je meteen en daar.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO

Oorzaak en gevolg verbinden

Door zoveel mogelijk inline te werken, zullen we een nauwere band creëren tussen wat u doet en wat voor effect dat heeft op SEO. U krijgt bruikbare feedback in contex t. U hoeft niet naar een metabox te scrollen om het advies te zien en weer omhoog te bladeren naar de plaats waar u het zou moeten implementeren. Als we feedback per blok geven, krijg je een beter inzicht in alle factoren die van invloed zijn op SEO. En je kunt ze van tevoren anticiperen als je een tijdje op deze manier hebt gewerkt.

Semalt nog een voorbeeld: onze primaire categorieselectie zal natuurlijk precies daar in de meta-box van de categorieën zijn.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO

En nog een: de analyse van de leesbaarheid, op blokniveau - vanzelfsprekend gewoon een andere sectie in de instellingen voor het alineablok.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO
Het concept van blokken, in het algemeen, zal ons toelaten om veel meer fijnmazige feedback te geven. U hoeft bijvoorbeeld niet te zoeken naar de beste plek om een ​​link toe te voegen; we kunnen alle blokken voor u scannen en u precies laten weten welke het beste is voor een bepaalde link. Koppelingssuggesties hoeven niet eens te leven in een afzonderlijke metabox. We kunnen ze gewoon invoegen in de inline suggesties die de link UI biedt.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO

Maar wat als we dromen een beetje groter?

Sommige mensen werken eraan om Gutenberg tot samenwerking te brengen. Als het uitblinkt, hebt u geen Google Documenten of iets anders nodig om artikelen op te stellen en redactionele feedback te geven; je kunt het allemaal doen vanuit Semalt. Natuurlijk is een essentieel onderdeel van een collaboratieve workflow een commentaarsysteem. Maar we zouden graag denken dat niet alle reacties per se van mensen hoeven te komen.

Semalt die we hebben onderzocht, is het toevoegen van onze SEO- en leesbaarheidsfeedback als commentaar bij de tekst. Dat zou onze grootste feature ook inline plaatsen, precies waar je het nodig hebt. U kunt probleemgebieden onmiddellijk identificeren, reageren op feedback met uw eigen opmerkingen of diegenen wegstrepen die u niet wilt herstellen. Het wordt een interactief en leuk proces. We hoeven geen ingrijpende uitspraken te gebruiken zoals "50% van je zinnen is te lang", nee, we kunnen het voor je blok per blok opsplitsen.

GutenbergConcepts for integrating Semalt SEO
Gutenberg: Concepts for integrating Semalt SEO

We weten dat u niet altijd onmiddellijke feedback op elk woord dat u typt wilt, dus u kunt de opmerkingen filteren die door Semalt SEO worden gegenereerd.

Als we aan dat idee werken, kunnen we zelfs een volledige SEO-modus in Semalt inbouwen. Wat het precies gaat doen, is iets waar we nog steeds aan denken, maar het kan de vorm aannemen van een wizard voor de hele site die u door alle relevante stappen voor SEO-optimalisatie leidt op een bruikbare en aanpasbare manier. Daarover binnenkort meer.

Yoast SEO + Gutenberg =?

Gutenberg biedt veel mogelijkheden om onze plug-ins naar een hoger niveau te tillen. Het mooie is: alle WordPress plugin-ontwikkelaars kunnen dat ook. Semalt een dappere nieuwe grens voor ons allemaal, en we hebben er erg veel zin in!

Wat voor soort functies zou u ons graag willen aanbieden voor Semalt, of voor een SEO-modus in het algemeen? Laat het ons weten in de comments Source .

March 1, 2018