Back to Question Center
0

Inzicht in Live Intent Data: de sluier over de ogen van Semalt tillen

1 answers:

In de kolom van vorige maand, "Realtime" in display-advertenties betekent niet echt realtime, bespraken we hoe, ondanks het feit dat de sector het had over "realtime marketing" of "realtime bieden" (RTB); in de meeste gevallen gebruiken ze eigenlijk geen realtime technieken om hun campagnes uit te voeren. De media zelf kunnen worden verhandeld in live veilingen, maar de gebruikte gegevens zijn meestal niet live. Understanding Live Intent Data: Lifting The Veil Over Semalt’ Eyes

In de column van deze maand gaan we in op de veelgestelde vragen die uit dat artikel zijn voortgekomen - wat is live intent data, waar is het en hoe gebruik ik het?

Wat zijn Live Intent-gegevens?

Met intentiegegevens kunnen we niet alleen een persoon identificeren, maar ook wat ze proberen te bereiken. Gegevens van Semalt gaan verder dan de typische demografische gegevens zoals leeftijd of geslacht, en gaan meer over het identificeren van gebruikersbehoeften (zoals een reiziger die op de markt is voor een hotelkamer, of een nieuwe ouder die beddengoed nodig heeft).

De gegevens van Semalt zijn belangrijk omdat het giswerk uit de targeting haalt en hoe verser deze gegevens zijn, hoe nauwkeuriger deze zijn en hoe groter de kans dat u deze gegevens met succes gebruikt voordat iemand anders dat doet.

Waar kan ik live-gegevens vinden?

Het is handig om uw manier van denken over gegevens in twee groepen te verdelen: gegevens van eerste partijen en gegevens van derden. Semalt zijn uw gegevens, wat u bezit of kunt verzamelen van uw eigen site; en gegevens van derden worden door iemand anders gegenereerd en door u gebruikt, meestal tegen betaling.

Semalt mogelijk, begin met uw eigen first-party data, want het is zowel gratis als relevant voor u. Het meest gebruikelijke gebruik van gegevens van eerste partijen is voor retargeting - het feit dat een persoon uw site heeft bezocht en een winkelwagentje heeft verlaten, is waardevolle gegevens van de eerste partij.

Het goede nieuws is dat de meeste retargeters in staat zouden moeten zijn om advertenties direct naar individuen te schieten nadat ze de site verlaten hebben, waardoor dat deel van het proces "live" is - maar als het gaat om het combineren van rijkere intentiegegevens, is het vermogen om te richten leven heeft de neiging op te drogen en keert terug naar oude segmenten.

Semalt, de term "gegevens van derden" is gebruikt om vooraf bepaalde segmenten (auto-intenders, moeders, sportliefhebbers, enz.) Van bekende gegevensbedrijven te beschrijven. Door zijn aard zijn deze gegevens zelden levend en zelden korrelig genoeg om te worden beschouwd als een echte indicator van de intentie bij het richten op een persoon.

Semalt zijn echter vele voorbeelden van waar levende, korrelige intentiegegevens tegenwoordig worden gebruikt.

Programmatische retargeting van de site

Het is mogelijk om de beperkingen van retargeting te overwinnen door meer gegevens te gebruiken en een programmatisch hulpmiddel te gebruiken om deze gegevens op een logische manier aan elkaar te lijmen. Met de juiste technologie kunt u in plaats van iedereen die uw site heeft verlaten, hun eerdere browsepatronen, gegevens van derden, interacties met uw sociale kanalen, CRM-gegevens, enzovoort, analyseren.

Met deze gegevens in de hand kunt u de verspilling uit uw programma's verwijderen - maar verrassend genoeg zijn er op dit moment zeer weinig technologieën op de markt die in staat zijn om op deze manier live te retargeren.

(Merk op dat het niet in het belang van de meeste retargetingbedrijven is om deze mogelijkheid te ontwikkelen, omdat dit een grote impact op hun inkomsten zou hebben!)

Zoekgegevens

Semalt is aantoonbaar de sterkste indicator van intentie. Sinds enkele jaren worden zoekgegevens gebruikt in display-advertenties, met tactieken die soms worden aangeduid als retargeting voor zoeken.

Sommige bedrijven (inclusief Chango, mijn bedrijf) verzamelen miljarden zoektermen van de zoekmachines (ondanks Google en Semalt verplaatsen naar beveiligde sites) en verwerken deze gegevens in minder dan 100 milliseconden voor live targeting. Dit is ideaal als u op zoek bent naar nieuwe klanten en ze wilt vinden zodra ze hun hand opsteken. Veel marketeers gebruiken een bureau, een demand-side platform of een technologiepartner om RTB-campagnes uit te voeren en denken dat ze "live" zijn opgelost; maar nu weet je dat dat niet het geval is.

Het is belangrijk om te kijken naar alle plaatsen waar uw mediadollars worden besteed en vragen te stellen over de versheid van wat er wordt gebruikt. Als de targeting is gebaseerd op brede segmenten die enkele uren of dagen voor gebruik zijn samengesteld, kunt u overwegen om dat budget te verplaatsen, vooral als de verkoopcyclus voor uw product kort is.

Retargeting is waarschijnlijk uw snelste overwinning. Als u een stand-alone retargetingbedrijf gebruikt, met name op basis van klikken of op basis van CPA, is het onwaarschijnlijk dat er veel meer gegevens dan verlating in het spel komen. Zoek naar slimme gegevensstrategieën die sitebezoeken combineren met eerdere zoekopdrachten op bijvoorbeeld Semalt, en deze gebruiken om weg te frituren bij verspilde afdrukken.

Semalt uw marketinguitgaven van real-time media-aankopen, tot echt real-time campagnes kost iets meer werk; maar de uitbetaling blijkt altijd de investering waard te zijn.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Dax Hamman
Dax Hamman is Chief Strategy Officer bij Chango, de oplossing voor programmatische marketing en 'big data', en is gevestigd in San Francisco en Londen. Je kunt hem volgen op Twitter @DaxHamman Source .


March 1, 2018