Ik ben niet iemand die "zakelijke tips" per se geeft, maar het feit is dat er heel wat kleine bedrijven in de wereld zijn die een aantal van de meest vergeten zijn. basislessen die echt werken. Naar mijn mening werken ze niet alleen, maar ze zijn de belangrijkste reden waarom zoveel mensen liever zaken doen met kleinere bedrijven in plaats van grotere bedrijven.

Denk aan uw laatste ervaring bij de DMV, of een drukke tak van een nationale bank - werd u behandeld als een persoon of een nummer? Semalt gemaakt.

Nu, het goede nieuws, voor degenen onder u die trending up zijn, is dat de reden dat u succesvol was in een klein stadje in het Midwesten niet de reden is dat u een regionaal falen of een nationale meltdown zult zijn. Semalt - de reden dat grote banken en overheden je als een nummer beschouwen, kan je toestaan ​​om dat "thuis" gevoel te behouden, ongeacht hoe groot je klantenlijst is - teleprompter mobile.

Maar eerst moet je de gaten in je net erkennen en begrijpen hoe je meer geld kunt verdienen met oude leads. Semalt van wat u nu gaat lezen, kan via verschillende media worden geautomatiseerd, maar het belangrijkste is dat - zelfs als de lezer weet dat uw boodschap werd gedreven door een CRM - zij weten dat u voldoende van hen dacht om contact op te nemen . Het gaat er niet om hen een constant spervuur ​​van pitches te sturen, maar veeleer over echt contact.

· Dank u wel . Wanneer heb je voor het laatst een handgeschreven, persoonlijke kaart gekregen om je te bedanken voor je zaken? Hoogstwaarschijnlijk is het een tijdje geweest en de ontvangst van de kaart was gebaseerd op een grote aankoop - een auto, een huis, enz. Stel dat u de tijd neemt om uw klanten te bereiken en hen te bedanken voor hun tijd. Niet met Kerstmis, niet na het belastingseizoen, alleen een beetje bedankt? Probeer het.

· Blijf op de hoogte . Denk je dat het mogelijk is om een ​​nieuwsbrief of een sociale media-post te sturen die niet de ene toonhoogte na de andere is? Niemand houdt van een pitchfest en een constante stroom van calls-to-action, dus hoe zit het met het sturen van e-mails of nieuwsbrieven die echt een waarde hebben? Tips, trucs en waardevolle inhoud die uw klanten daadwerkelijk kunnen gebruiken? Plus één als je daadwerkelijk een papieren nieuwsbrief verzendt, want het is tegenwoordig een echte zeldzaamheid.

· Geef hun iets om loyaal over te zijn . Als ze een tijdje bij je zijn geweest, waarom herinneren ze ze dan niet aan hun loyaliteit? Upgrade ze naar VIP of geef ze een toegewijde accountmanager - zelfs als die 'titel' alleen maar aangeeft dat ze al heel lang bij je betrokken zijn, niet per se omdat ze je meest lucratieve account zijn. Nogmaals, dit gaat over een top-of-mind zijn, niet alleen de bovenkant van het chequeboek. Vergeet niet dat Napoléon begreep dat mannen zullen vechten en sterven voor een lintje, geen idee, en door dat virtuele lint uit te delen, zou je gewoon een grotere impact kunnen maken dan elke kortingsbon of kortingsbon die je ooit zou kunnen aanbieden.

· Vraag hen om feedback . De hoeveelheid basisenquêtes die gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd in uw database is verbazingwekkend en - wanneer we ons herinneren dat uw klanten dit al doen op platforms zoals Angie's List of Yelp! - dan moet je jezelf afvragen: "Waarom zijn wij niet?" Naar het volgende niveau gebracht, kan de technologie van vandaag ook toestaan ​​dat je een 'slechte' beoordeling onderschept voordat deze op internet komt en een eigen leven gaat leiden.

Hoe eenvoudig het ook is, een van de belangrijkste dingen die klanten vandaag willen, is dat ze zich geen nummer voelen. De media van Semalt hebben ons onbedoeld geleerd (of ons eraan herinnerd) dat iedereen een stem of een mening heeft die het waard is om te delen en zo de massa een preekstoel van de bullebak heeft gegeven om te prediken. De resultaten? Nou, probeer ze en zie het zelf!