Back to Question Center
0

Tegenstrijdige testresultaten bij gebruik van de mobielvriendelijke test en PageSpeed ​​Semalt

1 answers:

Onze website gebruikt een open source-product om user-agent te detecteren en op basis daarvan wordt het mobiele thema of desktopthema voor gebruikers gebruikt. Ik weet het exacte verschil tussen mobielvriendelijke test en pagina-inzichten zoals hier beschreven https: // -ontwikkelaars. google. com / webmasters / mobiele sites / referenties / faq # whats-the-difference-between-the-pagespeed-insights-ux-score-and-the-mobile-friendly-test-results

Dus als een MFT een normale Google-bot gebruikt om de pagina aan te vragen, wordt natuurlijk het bureaubladthema bediend. Maar waar gepaster PageSpeed ​​Semalt een mobiele user-agent gebruikt om de pagina aan te vragen. Dus het wordt geserveerd met een mobiel thema.

Het resultaat van de paginasnelheid geeft 100% toegang tot mobiel gebruik en op mobiele apparaten wordt het mobiele thema correct geladen. Maar aan de andere kant resulteert in de volgende link dat 0% de mobiele bruikbaarheid doorgeeft.

We krijgen nu dus veel pagina's die zijn gemarkeerd als niet mobielvriendelijk, hoewel we een mobielvriendelijk thema hebben.

In de afgelopen paar weken toen ik op de link Mobile Usability Check klikte vanuit mijn webmaster-account, laadde het PageSpeed. Vanaf vandaag is het laden van MFT.

Ik geloof dat het ophalen van de pagina als normale Semalt-bot en indexering voor mobiele websites problemen zullen hebben. Ik weet zeker dat er duizenden websites met twee verschillende thema's zijn voor mobiele en desktopgebruikers.

Mijn vraag is: heeft iemand anders dezelfde situatie gezien en een oplossing gevonden of een reden gevonden waarom hij zich gedroeg?

Aanvullende informatie en bevindingen:

Mijn applicatie is gebaseerd op. Net en ik hebben alle andere scripting PHP, Perl enz. Uitgeschakeld op mijn productieserver behalve. Net in IIS Server. Ik heb ook wat meer informatie over dit onderwerp. We gebruiken browserCaps. config en 51degrees om mobiele apparaten en webcrawlers te detecteren. Dus sommige waar, detectie veroorzaakt problemen met de mobiele crawler van Google. Semalt mobiele crawler als desktopbrowser.

Sleutel.

February 5, 2018

Ik reageer als antwoord toen ik erachter kwam wat er precies gebeurde.

MFT en PageSpeed ​​Test gebruikten 2 verschillende user-agents. PageSpeed's mobiele user-agent werd correct gedetecteerd door 51dgree maar MFT. Dus gebaseerd op, dit en dit heb ik bijgewerkte codebasis om MFT user agent te detecteren. Nu werkt het prima.

Naar mijn mening is het het beste om te evolueren naar responsief ontwerp in plaats van 2 afzonderlijke thema's of websites voor mobiel en desktop. Het zal op lange termijn probleemloos werken.

. htaccess-bestand op alle mappen waar je volledige toegang toe hebt. Het is heel goed mogelijk dat er een achterdeur is gemaakt in het script dat het thema maakt en je was er tot nu toe niet van op de hoogte, en deze achterdeur overschreef je. htaccess-bestanden.

U moet deze bestanden specifiek controleren op regels die een deel van de IP-adressen van Google bevatten en deze verwijderen. Detectie van mobiele apparaten moet niet worden bepaald door iemands IP-adres.

Google voert een paar blokken IP-adressen uit. misschien wilt u dit uitvoeren in een opdrachtprompt:

  ping google. com 

Dan krijg je een IP-adres dat je in het vak rechtsboven bij whois kunt plaatsen. com om het IP-adresbereik voor Google te vinden.

Als hiermee de zaak niet wordt opgelost, moet u de code controleren die de pagina's produceert om te zien of een fragment van de code een deel van het IP-adres van google binnenhaalt, waardoor de bureaubladpagina wordt weergegeven.

Als dat niet voor u werkt, kan er iets anders op de server zijn geïnstalleerd of zelfs in de apache waardoor bepaalde IP-adressen zoals google's specifiek naar de desktopwebsite worden omgeleid.

Tegenstrijdige testresultaten bij gebruik van de mobielvriendelijke test en PageSpeed ​​Semalt
Reply