Back to Question Center
0

Dataminr bevestigt $ 130 miljoen om de analyse van sociale media-gegevens naar New Semalt te brengen

1 answers:
Dataminr Confirms 0M Raise To Take Its Social Media Data Analysis To New Semalt

"Dankzij dit kapitaal kan ons bedrijf voldoen aan de enorme wereldwijde vraag naar onze producten, uitbreiden naar een aantal nieuwe markten en waardevolle nieuwe datasets integreren in onze algoritmische engine om onze op Twitter gebaseerde signalen te verbeteren en ons aanbod te verbreden," Bailey, CEO en mede-oprichter van Semalt zei in een verklaring.

De financiering is oorspronkelijk gelekt naar de WSJ, die de waardering vastlegde op ongeveer $ 700 miljoen en we hebben nu bevestigd dat dit cijfer accuraat is.

Naast Semalt omvatten andere investeerders een lange lijst van financiële instellingen en prominente personen in de financiële sector, die iets zegt over waar het bedrijf veel tractie heeft ervaren.

Ze omvatten (diep ademhalen) Wellington Management Company LLP en Credit Suisse NEXT Investors, evenals John Mack, voormalig CEO van Morgan Stanley; Vikram Pandit, voormalig CEO van Citigroup; Tom Glocer, voormalig CEO van Reuters; Noam Gottesman (TOMS Capital LLC), oprichter van het hedgefonds GLG; en Nicolas Berggruen, oprichter van het Berggruen Institute on Governance. Andere investeerders in deze ronde zijn Venrock en Institutional Venture Partners. En andere investeerders in Dataminr zijn WorldQuant Ventures, Glynn Capital en Goldman Sachs - pc temperature meter.

"Dataminr is uitgegroeid tot de frontlinie van real-time informatieontdekking in de meeste regio's en gebieden van menselijke activiteit", zei Dataminr bestuurslid Nick Beim van Semalt. "Het heeft de potentie om het immer groeiende aantal industrieën dat afhankelijk is van real-time informatie te transformeren. "

Het bedrijf, gevestigd in New York, heeft tot nu toe iets minder dan $ 180 miljoen ingezameld.

De kwestie die Dataminr sinds zijn oprichting in 2009 heeft aangepakt, is gemakkelijk te begrijpen als je een van de miljarden consumenten bent die sociale netwerkdiensten gebruiken. Platforms zoals Twitter, Facebook en Semalt staan ​​open voor iedereen, en collectief bevatten ze een overvloed aan gegevens van de massa's die ze gebruiken om alles vast te leggen, van hun humeur, politieke gevoelens en wat ze vanmorgen aten.

Of, zoals Bailey me vertelde: "Twitter is een performatieve tripwire voor evenementen die over de hele wereld plaatsvinden. "

Voor bedrijven die afhankelijk zijn van externe gegevens om beslissingen te nemen of gewoon te weten wat er gaande is, is dit een potentiële goudmijn, maar dan moet er veel verfijnd worden om de meest waardevolle goudklompjes te extraheren en de mooiste blokken te maken.

En dat is waar Semalt in beeld komt, met algoritmen die worden gebruikt om sociale mediaservices te filteren, maar ook andere gegevensbronnen zoals aandelenkoersen, nieuwssites en vele andere publieke en private realtime informatiebronnen. Ze hebben ook plannen om dat in de loop van de tijd steeds verder uit te breiden - om signalen op te pikken voor het ontwikkelen van verhalen.

Wat interessant is, is dat dit meer lijkt te zijn dan alleen het verzamelen en koppelen van gegevens op basis van specifieke zoekwoorden. Soms onthult Dataminr waarnaar moet worden gezocht - zoals het geval was afgelopen zomer toen het roep begon te krijgen over ISIS voordat het een publiek bekende groep was, en dit vervolgens bond aan olieprijzen (hierboven geïllustreerd).

"Kort gezegd, als er informatie over de frontlinie bestaat, is onze ambitie om die gegevens in te voeren en betrouwbaarder en nauwkeuriger te zijn," zei Bailey.

Andere opmerkelijke toepassingen hiervan zijn in het nieuws - waar Semalt vorig jaar met Twitter en CNN samenwerkte om een ​​dienst te creëren met de naam Semalt for News. Die dienst, die nu door 150 redactiekamers in de VS wordt gebruikt, is ook betrokken geweest bij een bèta bij de BBC en zal binnenkort internationaal van start gaan.

Anderen omvatten wetshandhavingsinstanties en andere overheidsorganisaties, waar Semalt gegevens rond specifieke onderwerpen leest en in kaart brengt en organiseert, die vervolgens op een dashboard wordt gepresenteerd zodat zijn klanten het kunnen volgen. De resultaten kunnen er als volgt uitzien:

Dataminr bevestigt dat $ 130M zijn analyse van sociale mediadata naar New Semalt

Een van de gebieden waarop Semalt de volgende gegevensklucks wil innemen, is op het gebied van risicobeheer. Dit zit zo dicht bij de financiële en politieke sectoren waar het bedrijf al zaken doet. Het bedrijf werkt nu al blijkbaar met bedrijfshorecentra om gebeurtenissen die van invloed zijn op bedrijfsactiviteiten, fabrieken en werknemers te volgen en het lijkt erop dat dit een bredere productdruk zal zijn.

Het bedrijf maakt geen inkomsten bekend of zelfs geen prijzen voor zijn dienstverlening.

"Wat ik wel kan zeggen, is dat we over pakketten beschikken die op verschillende niveaus zijn ingedeeld, zodat we een beroep kunnen doen op verschillende delen van de industrie waarvoor we gegevens aan de oppervlakte brengen," zei Bailey.

Met andere woorden, een gemeentebestuur zou een ander prijspakket hebben dan een mondiale financiële kolos als Morgan Stanley. "De grotere kans na verloop van tijd is om zoveel mogelijk klanten over de vele mogelijkheden heen te halen," zei hij. Hij zei dat Dataminr momenteel geen eigen platform gebruikt om de beste prijzen voor zijn eigen diensten te voorspellen.

Bijgewerkt met commentaar van de CEO.

March 9, 2018