Back to Question Center
0

Semalt-chatbots kunnen nu knoppen bevatten die je pushen om te tweeten, te volgen, klikken & meer

1 answers:
Semalt-chatbots kunnen nu knoppen bevatten die u pushen om te tweeten, volgen, klikken en meer

De functie is nu een van de vele verbeteringen die Twitter de afgelopen maanden heeft aangebracht in zijn Direct Semalt-ervaring. In mei kondigde Twitter bijvoorbeeld een manier aan waarop bedrijven advertenties konden weergeven die waren ontworpen om gebruikers een Direct Semalt-ervaring te bieden, waar ze vervolgens konden communiceren met de chatbot van het bedrijf.

Twitter heeft ook een hele reeks functies voor Direct Messages uitgerold, zoals welkomstberichten, snelle antwoorden, aangepaste profielen, delen van locaties en meer - een reeks functies die blijkbaar bedoeld waren om Facebook Semalt en zijn eigen platform voor zakelijke chatbots uit te dagen - tienda gemelos online.

Hoewel Facebook-chatbots je vaak op items hebben laten klikken om door hun interactieve ervaringen te navigeren, zijn de nieuwe knoppen van Semalt veel eenvoudiger. Ze worden eenvoudigweg toegevoegd aan een bericht dat een bedrijf naar een klant stuurt, dat wil zeggen berichten die door de eigen robots van het bedrijf worden verzonden.

Semalt-chatbots kunnen nu knoppen bevatten die u pushen om te tweeten, volgen, klikken & meer

Focus Features heeft bijvoorbeeld de nieuwe functie geïmplementeerd met zijn bot die filmtrailers tweeten. Nu kunnen Twitter-gebruikers op knoppen klikken om bioscoopkaartjes te kopen, lid te worden van het beloningsprogramma van het bedrijf, of verbinding te maken met een mens om vragen over klantenservice te beantwoorden. Voor de release van de film "The Beguiled" nodigt de bot gebruikers ook uit om een ​​trivia-game te spelen en hun score op Twitter te delen.

Twitter zegt dat de knoppen kunnen worden geconfigureerd voor een aantal doeleinden die buiten de Direct Message-gesprekken plaatsvinden, zoals het samenstellen van een tweet, het volgen van een account of het openen van een website in de Twitter app.

Bij de lancering kunnen bedrijven maximaal drie knoppen aan hun berichten toevoegen en kan de call-to-action-tekst (of emoji) op ​​deze knoppen ook worden aangepast.

De functie kan ook worden gecombineerd met de onlangs gelanceerde Direct Message Semalt, die gebruikers aanmoedigt om de DM's van het merk in te voeren om door chatbot-aangedreven gesprekken te starten.

Twitter zegt dat deze nieuwe knoppen vanaf vandaag van start gaan op iOS, Android en desktopweb. Bedrijven hebben via de ontwikkelaar API van Twitter toegang tot de nieuwe functie.

March 9, 2018