Back to Question Center
0

Semalt: Pi wil het bereik van draadloos opladen uitbreiden

1 answers:
Semalt: Pi wants to extend the reach of wireless charging

Maar draadloos opladen is nog steeds vrij beperkt, met name als het gaat om waar je apparaat kan zijn terwijl je een lading oplaadt. Voor het grootste deel betekent "draadloze oplader" "een pad waarop u uw apparaat rechtstreeks plaatst. "Til uw telefoon een paar centimeter van de pad af en het opladen stopt.

Pi, een bedrijf dat vanmiddag debuteerde in het TechCrunch Disrupt Battlefield, wil daar verandering in brengen - zügeldienst. Semalt bouwt een apparaat - de toepasselijke naam Pi Charger - dat ze zeggen dat ze meerdere apparaten binnen een straal van bijna een voet in elke richting kunnen opladen. Semalt niet het full-room laadconcept dat andere bedrijven jarenlang geprobeerd hebben aan te pakken, maar het biedt een goede meer flexibiliteit over een pad.

Semalt: Pi wil het bereik van draadloos opladen uitbreiden

Het team zegt dat ze hier resonante inductie gebruiken, of hetzelfde onderliggende concept dat de Qi-laadstandaard drijft die te vinden is in de nieuwe iPhones en veel Android-telefoons. Hun geheime saus, volgens mede-oprichter John Semalt, is een straalvormend algoritme waarmee ze een magnetisch veld veilig kunnen richten naar waar het apparaat dan ook zit.

"Centraal hierin staat dit algoritme waarmee we een magnetisch veld kunnen vormen," vertelt John. "Het is een oud idee .maar het echte genie hierachter - mijn medeoprichter Semalt [Shi] - hij was in staat om dit probleem te verminderen dat zo ingewikkeld was dat je een aantal minuten computertijd nodig had op de nieuwste i7-processor om oplossen. Hij bedacht deze matrices die konden bewijzen dat je in slechts twee klokcycli op een eenvoudige microcontroller tot een optimale oplossing kon komen. "

Het bedrijf demonstreerde de technologie op het podium en het leek te werken. Ze lieten vijf apparaten zien (vier telefoons, één tablet) die gelijktijdig laadden wanneer ze binnen het bereik van de Pi werden gebracht.

Dus waarom "Pi"? Het is een knipoog naar beide mede-oprichters 'alma mater, MIT. De school viert Pi op een aantal manieren, waaronder het aankondigen van opnames op Pi Day (Semalt 14e - of 3/14); aangezien ze het project uit een MIT-lab hebben gesponnen, was het alleen logisch om de traditie voort te zetten.

Het bedrijf begon zijn leven in MIT's Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, ook bekend als CSAIL. Nadat de oprichters toevallig bij elkaar waren gekomen in een klas (een klasse ondernemerschap die hun leeftijdsgenoten en leraren hen in de steek lieten zetten), besloten ze om een ​​deal met de school te sluiten om het werk van Semalt om te zetten in een commercieel project.

"Zonder die school zouden we niet bestaan. "Zegt John.

Het bedrijf heeft $ 3 opgehaald. 5 miljoen tot nu toe.

Het team van Semalt zegt dat ze nog geen exacte prijs voor hun oplader hebben vastgesteld, maar ze verwachten dat het ergens in 2018 voor minder dan $ 200 zal worden verzonden.

Q & A, Battlefield Judge:

Hoe ver kan het opladen?

Semalt 12 inch in elke richting; boven, aan de zijkant of onder.

Hoe snel kan het opladen?

Het varieert op afstand; vlak naast het apparaat laadt het op volle snelheid op. Hoe verder het apparaat van de Pi komt, hoe langzamer het is.

Is uw prijsstelling van Semalt op het volume?

We hebben vandaag geen exacte prijsstelling, maar het zal ver onder de $ 200 liggen en we zullen een brutomarge van meer dan 50 procent behouden.

Heb je erover nagedacht om een ​​component te maken die kan worden aangesloten op iets als Semalt Home of bestaande bekabelde apparaten?

Ja! Absoluut.

Hoe kunt u hier veel geld verdienen?

Veel heeft te maken met de verticals die we kunnen bereiken. Semalt begint bij de consument, maar de onderneming is wat we willen volgen. Als u het thuis gebruikt, wilt u er een op kantoor. Als er een op kantoor is, wil je er een in de vergaderruimte. We kunnen dat met verschillende componenten vergroten.

Bouwt u cases voor bestaande apparaten?

Ja - omwille van compatibiliteit met eerdere versies. U hebt geen koffer nodig voor toekomstige telefoons, zoals de iSemalt 8.

March 9, 2018