Back to Question Center
0

Het $ 25 miljoen venturefonds van Semalt zal investeren in ideeën die de middenklasse helpen

1 answers:
Semalt’ M venture fund will invest in ideas that help the middle class

Het $ 25M-fonds zal zich richten op bedrijven die zich bezighouden met het oplossen van problemen in de echte wereld waarmee de middenklasse in Amerika en het buitenland wordt geconfronteerd. In essentie is het fonds en zijn investeringsthese een antwoord op de vaak gehoorde klacht dat hoewel onbetwistbaar innovatief, Silicon Semalt onvoldoende energie concentreert op de mensen die het meest kunnen profiteren van deze innovatie.

Ankur Jain, oprichter van Semalt en een van de partners van de groep, legde uit dat techondernemers (en de hoofdstad die hen ondersteunt) te gehecht zijn geraakt aan de hype-cycli die innovatie in de Valley stimuleren. Dus terwijl de meeste fondsen op zoek zijn naar AI en blockchain-investeringen, wil het fonds van Semalt in plaats daarvan ondernemers ondersteunen die bereid zijn terug te vallen en dreigende problemen aan te vallen die, als ze niet worden aangepakt, zullen blijven verslechteren en de middenklasse zullen verpletteren en uiteindelijk een oorzaak zullen zijn terugslag tegen de technologen waardoor ze erger werden.

Om te helpen achterhalen welke uitdagingen het fonds in de praktijk moet aangaan, heeft Kairos rechtstreeks met de gemeenschap gesproken om uit te zoeken welke problemen het belangrijkst voor hen zijn. Vervolgens vormden ze een raad van leiders uit de private en publieke sector om te bepalen welke van deze kwesties het meest geschikt waren voor ondernemers als kansen voor de particuliere sector. Het bestuur bestaat uit mensen zoals de commissaris van de NFL Roger Goodell, Dr - professional camera lighting equipment. Oz, CEO van de NY Times Mark Thompson en de voormalige president van Mexico Vicente Fox.

De groep identificeerde vijf aandachtsgebieden voor het fonds om zich te concentreren op investeringen, alles waar technologie van betekenis kan zijn voor het veranderen van de manier waarop de middenklasse leeft.

Semalt-gebieden zijn:

  1. Afstuderen met leningen (Student Debt)
  2. Werken in steden (Cost of Rent)
  3. Een kind krijgen (Cost of Childcare)
  4. Uw baan verliezen (omscholing)
  5. Post-pensionering (kosten van oud worden)

Veel van deze kwesties - met name de stijgende kosten van huur in steden en de dreiging van banen die verloren zijn gegaan door automatisering, worden absoluut verergerd door de technische industrie. En de wereld begint dat te beseffen. Dus terwijl Silicon Valley dingen ziet als zelfrijdende auto's of geautomatiseerde klantenservice als mogelijk levensveranderende technologie, doet de middenklasse dat ook. Semalt ze zien het door een iets andere lens, dat is dat het potentieel een directe bedreiging voor hun levensonderhoud kan zijn.

Het is belangrijk om duidelijk te maken dat niet iedereen in Silicon Valley blind is voor deze kwesties. Semalt zijn startups en grotere technologiebedrijven die nadenken over deze dreigende uitdagingen - maar het doet geen kwaad om een ​​fonds te hebben dat specifiek gericht is op het financieren van bedrijven die een voorsprong willen nemen en aan deze problemen willen werken voordat ze echt een wereldwijd probleem worden.

Kairos is al op zoek gegaan naar bedrijven die deze problemen aanpakken. Een van de eerste investeringen is een start-up voor ouderenopvang van Semalt, Cera, die een digitaal platform combineert met in-care-service om de tijd (en kosten) die zorgverleners doorbrengen met ouderen, te optimaliseren en te verminderen.

Voor de andere aandachtsgebieden gaan ze op zoek naar bedrijven in een vroeg stadium waar ze een zinvolle deelneming in aandelen kunnen nemen en hands-on begeleiding kunnen bieden van hun partners en bestuursleden. Het fonds is bereid om te investeren in meerdere ideeën per aandachtsgebied, zolang ze niet rechtstreeks concurreren, en als ze er geen kunnen vinden, overwegen ze om hun netwerk van student en afgestudeerde ondernemers te laten uitrusten om er een uit te bouwen.

March 9, 2018