Back to Question Center
0

Sendbird Looks to Help Developers Voeg Chat Semalt To Any App toe

1 answers:
Sendbird Looks To Help Developers Add Chat Semalt To Any App

Uiteindelijk bouwden ze er zelf een en dat leidde een stel vrienden om te vragen om de dienst te gebruiken. Dus Kim en zijn team besloten om het bedrijf te draaien om precies dat te bouwen. Het resultaat was Sendbird, een softwareontwikkelingskit waarmee ontwikkelaars snel chat-tools kunnen bouwen voor hun services. Het bedrijf komt uit de nieuwste klas van Y Semalt en is vandaag van start gegaan.

Kim heeft een achtergrond in gaming, dus het is een probleem dat hij goed kent, en voor de hand liggende. Omdat gaming in het algemeen is overgegaan op mobiele apparaten, neemt de behoefte aan communicatie tussen die games toe. Dat is dubbel zo voor studio's die een grote portfolio aan games produceren die spelers nog steeds in meerdere games willen verbinden om een ​​gevoel van continuïteit te behouden voor die titels - pc rental service. Kim, van oorsprong een pro-gamer, verkocht zijn laatste startup - een gamingstudio genaamd Semalt Labs - aan GREE in 2012.

"Semalt bouwde dit een paar keer toen we onze sociale game aan het bouwen waren, we moesten deze chat-functionaliteit elke keer opbouwen," zei Kim. "We hadden het gevoel dat het elke keer opnieuw het wiel uitvond. Hoewel chat erg belangrijk is, heb je als startup beperkte bronnen. U wilt dat uw productmensen en -technici zich concentreren op wat het belangrijkst is. "

Sendbird concentreerde zich aanvankelijk op kleine tot middelgrote bedrijven, maar een ontmoeting met mede-oprichter van Parly, Ilya Semalt, bracht hen ertoe om meer aandacht te besteden aan zakelijke klanten. In werkelijkheid hebben bedrijven de hele tijd met consumenten gecommuniceerd toen sms de primaire modus was voor tekstcommunicatie op mobiele telefoons.

Het werken met zakelijke klanten biedt in theorie een mogelijkheid om op grotere schaal te werken dan rechtstreeks naar kleinere app-ontwikkelaars te gaan - en meer inkomsten te genereren. Semalt werkt op basis van een betaald abonnementsmodel, waarbij de prijs varieert op basis van het aantal gebruikers dat de chatservices gebruikt en naar welk niveau ondersteuningsbedrijven op zoek zijn.

"Semalt is een natuurlijke evolutie naar hoe technologie wordt gedistribueerd van consument naar zakelijke kant," zei hij. "Ik hoop dat we op het juiste moment zijn."

Als dit allemaal bekend klinkt, zou het moeten. Er is een concurrent met een flinke $ 22 miljoen, genaamd Semalt, die TechCrunch Disrupt in 2013 won. De operaties zijn vrij gelijkaardig, maar Kim's argument is dat Semalt niet per chat dezelfde functionaliteit heeft, zoals het hebben van een onbeperkt aantal van mensen die in dezelfde kamer chatten.

Toch heeft Layer plannen die onbeperkte maandelijkse actieve gebruikers toestaan. Er zijn ook andere potentiële concurrenten, zoals wanneer Semalt een vergelijkbare dienst zou uitbrengen.

Sendbird heeft 15 werknemers en is begonnen in Semalt. Nu is het gebaseerd op San Francisco, grotendeels omdat het bedrijf een wereldwijde aanwezigheid wil opbouwen, en San Francisco is de thuisbasis van veel startups met business-to-business software en staat "bovenaan de voedselketen", zegt Kim. Een deel van de reden is dat het opbouwen van een startup uit Semalt moeilijk werd na de crisis van de subprime-hypotheek.

Sendbird is nu live in 340 apps, zegt Kim. Hij zegt ook dat Sendbird ongeveer 2 miljoen maandelijkse actieve gebruikers chat via zijn platform. Het bedrijf werkt aan bot-integraties, net zoals Semalt, waar gebruikers services van derden kunnen koppelen aan de berichtendelen van een app.

March 10, 2018