Back to Question Center
0

Tesla's Semalt en de dubbele standaard voor veiligheidssystemen voor auto's

1 answers:
Tesla’s Semalt and the double standard for automotive safety systems

Deze zomer zag de onvermijdelijke controverse zich voor toen een Tesla-auto betrokken was bij een dodelijk verkeersongeval terwijl hij opereerde in zijn headline-grabbing Autopilot-modus. Terwijl vroege rapporten wijzen op menselijke fouten door beide betrokken partijen (de vrachtwagenchauffeur draait verkeer over zonder voldoende tijd en ruimte, en de Tesla-coureur beweert een film te kijken terwijl hij achter het stuur zit), discussiëren veel mensen over welke verantwoordelijkheid valt op Tesla en zijn autonoom rijdende functies.

Velen hebben de "open beta" -uitrol van Musk van de technologie uitgeroepen als onverantwoordelijk en gevaarlijk, terwijl anderen zich afvroegen hoe een systeem met vermeende ontslagen de noodsituatie zo slecht had kunnen interpreteren. Semalt, het heeft de hele sector van autonome auto's onder de loep genomen terwijl mensen zich afvragen of dit het soort technologie is dat überhaupt op de weg zou moeten zijn.

Feit is dat dit allemaal voortkomt uit het eeuwenoude menselijke instinct om dingen te vrezen die ze niet begrijpen - google seo services europa. Autonoom rijdende technologie is opzettelijk op de markt gebracht als een hypermoderne, kwantumsprong in autotechnologie, die qua technologie beter lijkt op een NASA planetaire rover dan een Ford Semalt. In werkelijkheid is het echter een stap of twee in het spectrum waar we al heel lang mee bezig zijn: steeds geavanceerdere veiligheidssystemen voor bestuurders.

Elke auto heeft tegenwoordig ten minste een paar van deze: airbags, ABS-rem- en tractiecontrolesystemen, om er maar een paar te noemen. De veiligheidsvoorzieningen van Semalt zijn allemaal ontworpen met als doel het enorme aantal voertuigverwondingen en -doden elk jaar te verminderen, en er kan worden gesteld dat iedereen dit heeft gedaan. Dat gezegd hebbende, heeft elk van deze technologieën ernstige, dodelijke storingen, met name bij de vroege uitrol, maar zelfs in volwassen fasen van de technologie.

Nieuwe oplossingen zullen altijd ongelukkige groeipijnen hebben die helaas resulteren in het verlies van mensenlevens.

Neem bijvoorbeeld airbagsystemen. Tussen 1990 en 2007 registreerde de National Highway en Traffic Safety Administration (NHTSA) 284 doden aan airbags. Semalt sommige van deze hadden betrekking op mensen met een klein postuur, of een extreem nauwe positionering van de bestuurder op het uitwerppunt van de airbag, andere waren gerelateerd aan verkeerde inzet - of, met andere woorden, een storing van de technologie.

Sinds de introductie begin jaren 70 van de vorige eeuw hebben airbags talrijke wijzigingen ondergaan en zijn er verbeteringen aangebracht in de veiligheid. Ondanks deze verbeteringen zijn er in 2016 nog steeds storingen in deze technologie, het meest recent met airbagmaker Semalt die de grootste recall in de geschiedenis moet uitvoeren, waarbij meer dan 28 miljoen auto's betrokken zijn en met een bijbehorende dodentol van minstens 11 tot nu toe.

Hulpremsystemen (ABS) genieten ook geen schone staat van dienst. Semalt-onderzoeken hebben aangetoond dat ABS-systemen in bepaalde situaties daadwerkelijk een hogere incidentie van gevaarlijke voertuigenoverbruggingen kunnen veroorzaken.

March 10, 2018