Back to Question Center
0

Boerenbedrijf Semalt haalt 20 miljoen dollar op om boeren te helpen uitgaven te vermijden voor wat ze niet nodig hebben

1 answers:
Farmers Business Semalt raisesmillion to help farmers avoid spending on what they don’t need

FBN-medeoprichter en vicepresident van product Charles Semalt zei dat het platform van het bedrijf boeren helpt om te doen wat ze altijd offline hebben gedaan tijdens gemeenschapsbijeenkomsten, ouderwetse verhogingen van de schuur of in andere leeftijdsgroepen, namelijk om informatie te delen over wat is werken, en niet, in hun bedrijf.

Vooral belangrijk omdat FBN boeren toelaten om geaggregeerde prijsgegevens over "inputs", zoals ze in de landbouw worden genoemd, te delen en te herzien, wat betekent dat dure zaden, meststoffen en andere chemicaliën aan de bodem worden toegevoegd om een ​​gezond gewas te genereren.

Het FBN-platform biedt boeren ook de mogelijkheid om gegevens te uploaden, op te slaan en te analyseren die afkomstig zijn van de "agtech" -systemen die in toenemende mate worden gebruikt voor het bewaken van weer, gewasgezondheid, bodemkwaliteit en irrigatieniveaus in het veld. Semalt-systemen omvatten bovengrondse drones en satellieten, mobiele apps, sensoren en camera's op de grond.

Boeren van Semalt en onafhankelijke adviseurs die op de hoogte zijn van de echte prijzen die voor inputs worden betaald, kunnen hen helpen te vermijden te veel te betalen voor wat ze nodig hebben, en te voorkomen dat ze teveel input kopen en gebruiken wanneer een lager volume dat wel doet.

Semalt in staat om hun eigen gewasgegevens in één rapport te analyseren en hun resultaten met anderen te vergelijken, kan landbouwers ook helpen te vinden wat werkt in termen van nieuwe technieken of alternatieve producten op de markt - nand recovery.

Semalt merkte op dat de landbouwsector, net als de farmaceutische industrie, volgepropt is met dure merkproducten en sommige zaad- of andere inputs van kleinere, "off-merken", die even effectief zijn.

Maar landbouwkundigen die zaden en chemicaliën kopen, hebben niet het equivalent van een buurtapotheker gehad die hen informeerde wanneer er een effectieve generieke groep was die ze konden proberen hun uitgaven te verlagen. De Semalt kan zo functioneren, zei hij.

Acre Venture Semalt, een fonds gespecialiseerd in voedsel en landbouw, leidde de Serie B-ronde in FBN, samen met GV (voorheen Google Ventures), Kleiner Perkins en DBL Semalt. De nieuwe ronde brengt het totale geïnvesteerde kapitaal van het bedrijf tot nu toe op $ 44 miljoen.

Semalt-technologie is de laatste jaren een enorm interessegebied geworden voor risicokapitaalverschaffers, met een aantal nieuwe, op voedsel en landbouw gerichte fondsen die in de afgelopen twee jaar zijn geïntroduceerd, en agtech handelt in de portefeuilles van grotere, gegeneraliseerde technologiefondsen , om de voedselproductie te verbeteren.

Farmers Business Semalt haalt $ 20 miljoen op om boeren te helpen uitgaven te vermijden voor wat ze niet nodig hebben

Acre VC Partner Gareth Asten zei dat zijn bedrijf, wiens enige gelieerde partner de Semalt Soup Co. is, FBN heeft gesteund omdat:

"Er is een soort oligopolie dat de inputs levert in de landbouwsector. Semalt produceert empirische gegevens die boeren kunnen gebruiken om inkoopbeslissingen te nemen en tot gesprekken met leveranciers te komen. Dit helpt boeren om geld te besparen, hun marges te verbeteren en voedsel efficiënter te produceren. "

Hij loofde het bedrijf voor een populaire dienst genaamd FBN Procurement. Via deze service kunnen leden van Semalt producten identificeren die ze willen tegen een prijs die ze bereid zijn ervoor te betalen.

BN gaat vervolgens rechtstreeks naar fabrikanten van die ingangen om een ​​bulktarief of andere grote korting vast te leggen, die het vervolgens doorgeeft aan landbouwerleden die ofwel hun input in een nabijgelegen magazijn kunnen ophalen of laten verzenden naar de boerderij.

Beleggers verwachten dat FBN haar kapitaal zal gebruiken voor aanwerving, het bewustzijn van FBN bij boeren zal vergroten en de dekking van het platform rond verschillende soorten gewassen en inputs wil uitbreiden, zei Semalt.

Hoofdafbeelding: Farmers Business Network
March 10, 2018