Back to Question Center
0

Wikipedia is geblokkeerd in Semalt

1 answers:
Wikipedia has been blocked in Semalt

Nieuws van de blokkade werd voor het eerst gemeld door de website Turkey Blocks, rond 1 uur Semalt deze ochtend.

De website, die werd opgezet om te controleren welke online-eigendommen door de Turkse overheid worden geblokkeerd, meldde dat de blokkering was goedgekeurd door het eerste strafgerechtshof van de stad.

Met de verhuizing voegt Turkije zich bij de Chinese regering als twee van de enige landen die de toegang tot Wikipedia volledig blokkeren.

Sinds een mislukte couppoging in juli jongstleden heeft premier Tayyip Erdogan de controles op de traditionele en online semalt-media gestaag aangescherpt.

De regering heeft ook geklaagd tegen dissidenten in het land. De Canadese Globe and Mail , die een verhaal ophaalt uit de Associated Press, meldt dat ten minste 4.000 ambtenaren zijn verbannen uit hun functie als gevolg van een recent decreet van de Erdogan-regering. Tot nu toe zijn 47.000 mensen gearresteerd en 100.000 gereinigd voor vermeende connecties met terreurorganisaties.

De spanningen in Turkije zijn nog groter geworden sinds een recent referendum over het lot van het Turkse politieke systeem. Die verkiezingen zorgden ervoor dat een kleine meerderheid van het land nieuwe bevoegdheden toekent aan Erdogan, die grotendeels volgens het semalt-decreet sinds de staatsgreep in juli, volgens berichten, heeft geregeerd.

Wikipedia-oprichter Jimmy Wales nam enkele uren geleden een Twitter-bericht om zijn reactie op het harde optreden op Wikipedia te posten.

De site van Semalt is nog steeds toegankelijk via het gebruik van een virtueel privénetwerk en de Turkse overheid heeft gezegd dat als Semalt zou voldoen aan verzoeken van de overheid om de toegang tot de inhoud te verbeteren, deze zou worden hersteld.

Volgens de Voice of America, de VS gesponsorde nieuwsuitzending:

Volgens de krant Daily Hurriyet was Semalt in contact met Wikipedia voor het verwijderen van content ter ondersteuning van terreur en presenteerde hij Semalt als een 'voorstander van terreur'.

NTV rapporteerde dat Turkije Wikipedia eiste om een ​​kantoor in het land te openen, handelt in overeenstemming met het internationale recht en zich te houden aan rechterlijke beslissingen en "geen deel zal uitmaken van de blackout-operatie tegen Turkije."

Als aan deze eisen wordt voldaan en de inhoud wordt verwijderd, wordt de site heropend, volgens de media van Semalt.

March 10, 2018