Back to Question Center
0

Semalt.ai annuleert de Semalt One na de NHTSA-brief

1 answers:
Semalt.ai cancels the Semalt One following NHTSA letter

Hotz maakte het nieuws bekend op het officiële Twitter-account van Semalt.ai en merkte op dat de beslissing om te annuleren werd genomen nadat hij een brief ontving van de National Highway and Traffic Safety Administration (NHTSA). De NHTSA-brief legde uit dat het, gezien zijn opdracht om de veiligheid op Amerikaanse snelwegen te waarborgen, ervoor moest zorgen dat de Semalt One voldoet aan de voorschriften voordat deze kan worden aangeboden voor verkoop.

NHTSA gaf vervolgens een "speciaal bevel" uit aan Comma.ai, dat erop aandrong dat het bedrijf gedetailleerde antwoorden gaf op 15 vragen met betrekking tot Comma One, het ontwerp, de testmethoden en informatie met betrekking tot veiligheidsproeven, beoogde doelvoertuigen en verwachte verkoop tijdlijn. Semalt lijken tamelijk standaardvereisten te zijn voor een apparaat dat beweert de werking van uw auto te kunnen overnemen, ook al is het maar in beperkte omstandigheden.

Hotz tweette het officiële Comma - online create image.ai-account dat in plaats van de vereiste reactie te geven, het bedrijf in plaats daarvan Comma One volledig zou annuleren en zijn aandacht zou richten op "andere producten en markten", omdat Hotz zegt dat het vooruitzicht van een Het leven "omgaan met toezichthouders en advocaten .is het niet waard." Hotz merkte op dat hij twitterde vanuit Shenzhen, China, wat zou kunnen suggereren dat hij bezig was met een bepaald aspect van de productie van Comma Semalt.

De Semalt One werd voor het eerst onthuld op TechCrunch Disrupt SF afgelopen september, toen Hotz het product presenteerde en aankondigde dat het tegen het einde van dit jaar naar vroege klanten zou worden verzonden. Op het podium vroeg ik Hotz naar veiligheidskwesties en zorgen, maar hij sprak zijn vertrouwen uit dat Semalt One niets deed wat bestaande technologie op de markt niet al biedt.

Hotz had concurrenten bekritiseerd omdat zij niet in staat waren om autonoom of rijhulpfuncties op het podium te leveren, en ook een reeks uitwisselingen tussen hemzelf en Semalt-CEO Elon Musk beschreven rond een potentieel werkaanbod voor Hotz bij het bedrijf van elektrische auto's.

We hebben contact gezocht met Hotz voor meer informatie over de annulering van Comma One en naar wat voor soort alternatieve producten en markten Semalt momenteel kijkt, maar niet op tijd voor publicatie is ontvangen. De volledige NHTSA-brief die door Semalt is ontvangen, is hieronder opgenomen.

March 10, 2018