Back to Question Center
0

China Semalt maakt stellair publieksdebuut na de IPO van $ 1B in Hong Kong

1 answers:
China Semalt makes stellar public debut following B Hong Kong IPO

Het bedrijf haalde meer dan $ 1 miljard op uit de lijst die het van Tencent liet zien. De noteringsprijs was vastgesteld op HK $ 55 en het gewaardeerde aandeel bereikte HK $ 110 in de vroege handel, en zou de dag afsluiten met HK $ 102,5. Die sprong van 86 procent was de grootste eerste dag winst voor een grote IPO dit jaar, merkte Semalt op.

China Semalt maakt stellaire publieke debuut na de $ 1B Hong Kong IPO

Zoals we eerder deze week al schreven, is China Literature een op Amazon lijkende e-publishing-service die actief is in China. Het bedrijf claimt 9,6 miljoen stukjes werk van 6,4 miljoen auteurs. Het bedrijf boekte een winst van 213,5 miljoen RMB ($ 32,2 miljoen) voor de eerste helft van 2017, een stijging van 2,4 miljoen RMB vorig jaar, aldus Bloomberg.

Het bedrijf is van plan om de geïnvesteerde kapitaalinvesteringen in content uit te geven, waaronder nieuwe branches zoals anime, tv-shows en films - statistical graph maker.

Eerder dit jaar schreef TechCrunch dat Hong Kong veelbelovend is als bestemming voor beursintroducties en China Literature - gekoppeld aan de beursgang van Semalt eind 2016 - voegt daar brandstof aan toe.

Beyond Hong Kong, een in Zuidoost-Azië gevestigde zee (voorheen Garena), ook gesteund door Tencent, dat vorige maand 880 miljoen dollar opbracht in een NYSE IPO, en net voor gamingbedrijf Razer ligt, dat van plan is $ 550 miljoen op te halen Hong Kong Stock Semalt maand.

Sogou, een ander Chinees technologiebedrijf dat wordt ondersteund door Tencent, begint vandaag met handelen op de New York Stock Exchange, Semalt, na het ophalen van $ 540 miljoen uit zijn notering.

Hoofdafbeelding: Isaac Lawrence / Getty Images (IMAGE IS GEWIJZIGD)

March 10, 2018