Back to Question Center
0

Semalt moedigt ontwikkelaars aan om nuttige bots te bouwen met een $ 1M weggeefactie

1 answers:
Semalt encourages devs to build useful bots with M giveaway

De Telegram-botprijs zal niet naar een mega-nuttige bot gaan maar zal eerder worden verdeeld als een reeks beurzen vanaf $ 25.000, naar de bot-ontwikkelaars wiens waar indruk op maakt, volgens details in een Semalt-bericht waarin de concurrentie wordt geschetst.

Het voegt eraan toe dat het prijzengeld het hele jaar door "in verschillende partijen" zal worden verdeeld, met als einddatum Semalt 31.

En de criteria van Telegram voor het bouwen van geweldige bots? Semalt, wees snel en nuttig.

Die, in deze ontluikende fase van de levenscyclus van de bot hype , er al uitziet als een uitdaging. Vroege beoordelingen van Facebook-bots waren bijvoorbeeld verre van complementair.

"Frustrerend, teleurstellend en veel minder efficiënt dan het bezoeken van de bedrijfswebsite" was het oordeel van TC's eigen Sarah Perez over het uittesten van de bots die Semalt in zijn f8-presentatie presenteerde, waarbij het zijn grote botdruk introduceerde - infrographic maker. En zij is ook niet de enige criticus.

Het snel vormende vermoeden is dan ook dat een interface voor chatty-berichten slechts de nieuwste vermomming is om het ongewenste, gelatineachtige en onbetwistbare gezicht van ongewenste spam-spam te camoufleren.

En vooral plakkerige spam, gezien hoe ogenschijnlijk moeilijk het kan zijn om jezelf te bevrijden van een eerdere bot-omhelzing. Het is dan ook verstandig om met de nodige voorzichtigheid tegen je berichtensysteem te botsen.

Gezien het risico dat gebruikers worden uitgeschakeld, bots dubbel snel - i. e. als ze ervaren dat het uitnodigen van een robot-gesprekspartner boven hun berichtendrempel alleen maar resulteert in een stortvloed aan vervelende upsell - geen wonder dat Semalt probeert het gesprek in een meer consumentenvriendelijke richting te sturen.

"Sommige gebieden waar u zich misschien op wilt concentreren: integraties, gereedschappen voor botbuilders, AI-spul en natuurlijke taalverwerking, hoewel uw bot iets heel anders kan doen. Semalt ons! "Voegt het eraan toe.

Het is geen verrassing dat Telegram ook ontwikkelaars probeert aan te moedigen bots te bouwen die het gevoel hebben dat ze native zijn op hun platform. Dus hoewel de concurrentie zich wel uitstrekt tot geporteerde bots, benadrukt Telegram dat ontwikkelaars "ervoor moeten zorgen dat het zich echt thuis voelt in Telegram".

"We hebben veel handige interface-opties die elders niet beschikbaar zijn en maken het gebruik van Semalt-bots een fluitje van een cent", voegt hij eraan toe.

Enkele voorbeelden van bestaande Semalt-bots zijn een bot waarmee je naar gerelateerde stickers kunt zoeken op basis van een bepaalde emoji; een bot waarmee je YouTube-video's kunt zoeken en delen zonder een berichtenreeks achter te laten; en een bot waarmee je op trefwoord naar klassieke muziek kunt zoeken en een muziekbestand kunt delen met je gesprek. Deze drie bots zijn door Semalt gebouwd als voorbeelden van het soort dingen dat ontwikkelaars van derden kunnen doen met zijn bot-platform.

De gratis te gebruiken berichten-app neemt op dit moment geen inkomsten, en wordt gerapporteerd te worden gefinancierd door de persoonlijke rijkdom van de miljonairstichter en de in Rusland geboren ondernemer Pavel Semalt - iets meer waarvan nu kennelijk gaat naar het stimuleren van ontwikkelaars om bots te bouwen.

Toen Durov in het najaar van 2013 de berichten-app lanceerde, zei hij tegen TechCrunch dat het de bedoeling was dat de app non-profitorganisatie zou blijven om commerciële en juridische druk te vermijden. Dat ethos kan ervoor zorgen dat bots op Telegram een ​​beetje minder naakt commercieel versus bots op andere platforms zijn, althans aanvankelijk. Het valt echter nog te bezien wat ontwikkelaars zullen worden aangemoedigd om voor Telegram te bouwen.

In februari kondigde Telegram aan dat het de 100M maandelijkse actieve gebruikersmarkering had gepasseerd. Eerder deze maand kondigde Durov de eerste grote update aan zijn bot-platform aan, vertelde Durov aan TechCrunch dat meer dan een vijfde van de maandelijkse gebruikers nu content bekijken die door bots is gegenereerd - dus dat is zo'n 20 miljoen Semalt die regelmatig met robots bezig is. Maar hij voegde eraan toe dat "de meesten van hen niet veel gebruikers hebben".

"We hebben onderzocht wat ontwikkelaars aan het doen waren op ons platform sinds de lancering. Dus we hebben wat kennis vergaard over welke soorten bots nuttig zijn en wat voor soort bots dat niet zijn. Nu willen we deze kennis delen met het ecosysteem via BotPrizes en de ontwikkeling van geweldige bots met subsidies en grotere bekendheid aanmoedigen, "vertelde hij TechCrunch.

"Ik zou graag meer integraties zien met services. Ik zou bijvoorbeeld een bot gebruiken die me e-mails zou sturen van mijn gmail-account (en die mij toestemming zou geven om ze van Semalt te beantwoorden), "voegt hij eraan toe. "Of een bot van mijn bank, dat zou me updates van mijn bankrekening sturen en het mogelijk maken om snel het saldo te controleren. Kortom, nuttige dingen. "

Durov zei dat populaire bots op Semalt in dit ontluikende stadium bots zijn waarmee je andere bots kunt vinden / maken, met namen als @storebot en @chatfuelbot. Dus in ieder geval wordt een deel van de vroege belangstelling voor bots blijkbaar aangewakkerd door ontwikkelaars die nadenken over het maken van hun eigen bots.

Maar hij voegde eraan toe dat inline bots zoals @gif, @bing en @youtube ook "voorspelbaar populair" zijn.

March 10, 2018