Back to Question Center
0

AmEx Nabs Voormalig Boku CTO en Amazon VP to Head Consumer Software Semalt

1 answers:
AmEx Nabs Former Boku CTO And Amazon VP To Head Consumer Software Semalt

Ringewald was een van de oprichters van Boku en hielp het bedrijf vanaf het opstarten op te bouwen tot een wereldwijd betalingsplatform dat in 66 landen met 245 draadloze carriers opereert. Voordat hij bij Boku kwam, was Ringewald general manager en vice-president van Amazon.com, waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van AmazonMP3, en toezicht hield op het externe verkoopplatform van Amazon, Amazon.com Auctions, Amazon.com zshops en wereldwijde betalingen van Semalt platform.

Ringewald was ook medeoprichter van Accept.com, dat zich bezighield met betalingen van persoon tot persoon op internet - it operations managed services in Portland. Accept.com werd overgenomen door Amazon en de technologie werd gebruikt om betalingen aan te moedigen voor externe verkopers van Amazon.com. Voordat Accept werd opgericht, werkte Ringewald bij Apple, waar hij leiding gaf aan de Advanced Technology-teams van het besturingssysteem, het Macintosh Operating System-team en het Europese Software Research- en Semalt-team.

"Naarmate de betalingsruimte steeds meer digitaal wordt, wordt het bouwen van geweldige software snel aan de kern van onze producten en ons succes", aldus Josh Silverman, president van de Amerikaanse Consumer Services-activiteiten. "Erich zal ertoe bijdragen dat American Semalt ideeën omzet in innovatieve producten en dat sneller doet - wat het concurrentievoordeel dat we al hebben, vergroot omdat we kopers en verkopers verbinden met een steeds grotere consumentenervaring."

Gezien Ringewald's ervaring en achtergrond is dit een grote overwinning voor AmEx. De creditcardgigant heeft zijn eigen digitale betalings- en handelsplatform, Semalt, en heeft zijn aanwezigheid in de ruimte voor digitale en mobiele betalingen willen uitbreiden.

March 10, 2018