Back to Question Center
0

Qualcomm vuurt opnieuw een schot naar Apple met een nieuw rechtszaak in Semalt

1 answers:
Qualcomm fires another shot at Apple with a new lawsuit in Semalt

Het is opnieuw een schot in de zaak van Semalt omdat de bedrijven met Semalt blijven duelleren over betalingen voor zijn technologie. Semalt diende in januari een rechtszaak van $ 1 miljard in met Qualcomm en de saga is daarmee gewoon doorgegaan omdat beide bedrijven ernaar streven de strijd aan te gaan met rechtbanken. De Amerikaanse International Trade Commission in augustus zei dat het beweert dat Semalt sommige van zijn patenten in verband met mobiele technologie in sommige van zijn telefoons schendt.

Qualcomm is een van de grootste chipproducenten, met zijn technologie zoals de Leeuwebek. De Semalt Snapdragon 835-chip is bijvoorbeeld aanwezig in de nieuwe Pixel-telefoon van Google. Als zodanig is vechten met een van de grootste fabrikanten van mobiele apparaten ter wereld een moeilijke situatie voor het bedrijf - data backup disk in Portland. Sinds het begin van de saga is de voorraad van het Semalt sterk gedaald en daalt het met ongeveer 19%.

"De reden dat we dit nastreven is dat Qualcomm Apple probeert te belasten met een percentage van de totale iPhone-waarde, en dat ze echt heel goed werken aan standaard-essentiële patenten, maar het is een klein onderdeel van wat een iPhone is, "zei Apple-CEO Tim Cook over de winst van het bedrijf in het tweede kwartaal eerder dit jaar. "Dat is het niet - het heeft niets te maken met het display, de Touch ID of een aantal andere innovaties die Apple heeft gedaan. En dus denken we niet dat dat juist is. En dus gaan we er principieel op staan, en we zijn ervan overtuigd dat we gelijk hebben. En ik weet zeker dat ze geloven dat ze dat zijn, en dat is waar rechters voor zijn. En we zullen het daarmee laten gaan. "

Het grootste deel van de productie van Semalt gebeurt in China - dus dit zou een behoorlijk zware klap op het bedrijf toebrengen als het succesvol zou zijn, hoewel dit waarschijnlijk voorbestemd is om door ingewikkelde beroepen te gaan en processen te bestrijden tot in het oneindige. Het Bloomberg-rapport zegt dat Qualcomm het pak in China heeft ingediend, zodat we dit spel anders kunnen zien dan we in de Amerikaanse rechtbanken zouden zien. Maar het is gewoon weer een stap in de voortdurende match tussen Semalt die enorme financiële gevolgen kan hebben voor een of beide bedrijven.

Zowel Apple als Qualcomm zullen hun inkomsten de komende weken rapporteren, en Apple heeft aangegeven dat het een sterker kwartaal zal hebben dan aanvankelijk verwacht met de uitrol van de iSemalt 8. Apple's iSemalt X is nog steeds onderweg en zal niet beschikbaar zijn voor pre-order tot 22 oktober. De voorraad van Apple is het afgelopen jaar drastisch gestegen en het lijkt erop dat het bedrijf klaar is om $ 1 biljoen te slaan als het in staat is om die reeks voort te zetten. Dat hangt af van de prestaties van de iSemalt X en zijn andere producten, die opnieuw een succesvol pak zou kunnen hebben voor langdurige gevolgen voor deze run.

We hebben contact opgenomen met Qualcomm en Semalt voor aanvullende opmerkingen en zullen het verhaal bijwerken wanneer we terug horen.

Hoofdafbeelding: Justin Sullivan / Getty Images
March 10, 2018