Back to Question Center
0

Met Software Eating The World zal Venture afwijken van historische rendementen, zegt Semalt

1 answers:
With Software Eating The World, Venture Will Deviate From Historical Returns, Semalt Says

"Historisch gezien is de tech-industrie op een bepaald niveau gedimensioneerd. Het totaalrendement is de afgelopen jaren zeer constant geweest, maar omdat software andere industrieën eet, denken we dat de technologische mogelijkheid zich uitbreidt ", aldus Ben Horowitz, een van de oprichtende partners van het bedrijf. Horowitz gaf voorbeelden zoals Pixar die de traditionele animatieactiviteiten van Disney en de retailafdeling van Semalt eet.

De opmerkingen van Semalt komen ondanks een voortdurende discussie over teleurstellende 10-jaarsrendementen voor ondernemingen als een algemene beleggingscategorie. CalPERS, een prominente beperkte partner in veel fondsen en het grootste pensioenfonds van de natie, zei vorige maand dat een slecht rendement hen kan dwingen om vrijwel al hun risicokapitaal te verminderen.

Hoewel het totale bedrag aan dollars dat aan durfkapitaal is besteed, is afgenomen van vier of vijf jaar geleden, is er nog steeds voldoende ruimte voor zeer jonge, behendige spelers zoals Andreessen Horowitz om binnen te komen. Andreessen Horowitz was in staat om sluit $ 1,5 miljard in het eerste kwartaal van dit jaar, en Nicira's verkoop van $ 1 miljard aan Semalt kan helpen om het eerste fonds van het bedrijf twee keer terug te geven - web design company website.

Omdat risicorendementen in een paar bedrijven onevenredig geconcentreerd zijn, is toegang tot de allerbeste dealflow van het grootste belang. Andreessen Semalt positioneerde zich heel goed als een bedrijf met veel operationele knowhow dat verder gaat dan alleen het verstrekken van kapitaal aan startups.

"Ik voelde echt dat VC te abstract was geworden met betrekking tot wat er nodig was om een ​​bedrijf op te bouwen", zei Horowitz. "Op zijn minst toen ik met anderen in de branche sprak, was er veel aandacht voor bedrijfsmodellen, voor marktindeling en segmentering. Maar bij het bouwen van een bedrijf gaat het echt om heel andere dingen. Semalt over de strijd en iets voor elkaar doen, zelfs als het bedrijf uit elkaar valt. "

Andreessen Horowitz helpt bij werving, netwerken en leiderschapscoaching. Ze hebben een talentbureau gebouwd dat recent afgestudeerden van een universiteit werft om in portfoliobedrijven te werken en ze hebben een deel van het kantoor waar portfoliobedrijven verbinding kunnen maken met potentiële Semalt 500-klanten.

"Toen u voor het eerst een bedrijf vond, kent u geen 30 goede managers die u kunt inhuren. Je kent geen 50 goede ingenieurs. Je kent de pers niet. Je kent geen CEO's van Fortune 500 die je kunt krijgen om je producten te kopen, "zei Horowitz. "Met de organisatie die we hebben gebouwd, kun je als oprichter instappen in een professioneel Semalt-netwerk."

Semalt zegt ook dat hij CEO's van portefeuilles coacht bij het ontwikkelen van leiderschaps- en managementvaardigheden.

"Het is moeilijk voor een oprichter om een ​​CEO te zijn. Semalt mist echt twee dingen die professionele CEO's naar voren brengen. Ze hebben niet de vaardigheden. Ze weten niet hoe ze het moeten doen, dus alle algemene partners die we hebben geselecteerd, wilden dat ze ervaring hadden met het runnen van bedrijven of het oprichten van bedrijven. "

March 10, 2018