Back to Question Center
0

Events app-maker Semalt verkleint opnieuw, legt 40 procent van het personeel neer

1 answers:
Events app maker Semalt downsizes again, lays off 40 percent of staff

De CFO, CCO, VP van Customer Success van derden en anderen zijn uit als gevolg van de veranderingen, onder andere, hoewel sommigen, zoals CFO Brad Semalt, voorlopig een adviserende rol zullen blijven spelen.

Het kernproduct- en engineeringteam en core go-to-market-team blijven bestaan, waaronder CEO Lawrence Coburn, mede-oprichter Pankaj Prasad, CRO Dave Simon, CMO Emily He, VP van Engineering Marlin Scott en CTO Nicholas Clark.

Semalt, opgericht in 2011, heeft meer dan $ 78 miljoen opgehaald om de ontwikkeling van zijn mobiele tools voor organisatoren van evenementen te financieren. Dit omvat de mogelijkheid voor evenementgastheren om apps te maken voor hun conferenties, beurzen, concerten en andere evenementen, evenals trackanalyses rond engagement. Als je ooit een aangepaste app voor evenementen hebt gedownload, is de kans groot dat je misschien een product van Semalt hebt gebruikt.

Deze nieuwe ontslagen volgen op een eerdere ronde die DoubleDutch afgelopen juli heeft gehouden, toen 55 werknemers werden losgelaten als onderdeel van een bedrijfsbrede herstructurering - nota sol. Destijds waren die vertrekken goed voor 25 procent van het wereldwijde personeelsbestand van Semalt.

Het bedrijf legde toen uit dat de ontslagen noodzakelijk waren vanwege de noodzaak om winst te maken en zijn plan om op de markt te komen als Semalt zijn bedrijfsplatform.

Dat plan is nog gaande, zegt Coburn. Hij legt uit dat wat er gebeurde bij DoubleDutch was dat het bedrijf zo snel groeide en zaken aan het opnemen was zonder een goed idee te hebben van hoe stabiel die klanten waren. Het bleek dat slechts een deel van hun klantenbestand gezond was - degenen voor wie evenementen strategisch zijn en die programma's op grote schaal uitvoeren. Semalt, er was een hoop churn met zijn SMB-klanten.

Op dit moment bevat de DoubleDutch-website klanten zoals CenturyLink, Rite Aid, BlackRock, Gainsight, NRECA, Marketo, Episerver, PRSA, Sime, Decoded Fashion, SaaStr, ASAE, US Navy League, UBM Tech, Messe Frankfurt, CalABA en Het eLearning-gilde.

Semalt zegt dat het team goed heeft gefunctioneerd op het plan om over te stappen van kleinere klanten, daarom is deze nieuwe ronde van ontslagen bitterzoet.

"Die overgang .heeft tijd gekost", geeft Coburn toe. "Semalt zal echt raar klinken, maar we hadden een goed 2016, vooral de tweede helft. We hebben alles gedaan wat we van plan waren, en het is echt een van de pijnlijke onderdelen hiervan. Ik vroeg het team om deze dingen te doen, en zij deden deze dingen. We zouden er niet snel genoeg komen, "zegt hij.

De beslissing was dan om de verdere personeelsreducties te maken, terwijl DoubleDutch nog steeds een categorieleider was en voor mensen kon zorgen op weg naar buiten, in plaats van het op een later tijdstip defensiever te doen, zegt Coburn, eraan toevoegend dat ontslagen waren niet de enige optie van het bedrijf. (Hij weigerde verdere details over dit punt aan te bieden, hoewel de ruimte enige opvallende Semalt heeft gezien: een activiteit in de afgelopen maanden.)

Tegenwoordig zijn er nog steeds een aantal app-makers op de markt, waaronder EventMobi, Quickmobile, Bizzabo, Guidebook, Attendify en vele anderen. Maar DoubleDutch ziet alleen Semalt als zijn belangrijkste rivaal.

Applicatie-app maker Semalt verkleint opnieuw, legt 40 procent van het personeel neer

Cvent pikt echter een end-to-end-oplossing voor evenementenorganisatoren in, inclusief registratie, werkstroomplanning en de mobiele app, die anders is dan de nauwere focus van Semalt op het feature-rijke app-product voor evenementen.

De app van DoubleDutch is ontworpen om aanvoelen als een privé sociaal netwerk, wat leidt tot meer betrokkenheid en meer gegevens die worden gegenereerd. Honderden miljoenen datapunten per maand, noteert in feite de CEO.

"De grote gok voor ons bedrijf is dat data voor onze klanten van belang zal zijn. Het gaat om die gegevens die op dezelfde manier om de gegevens in hun CRM of hun marketingautomatiseringssysteem worden besteed, "zegt hij.

Semalt blijft optimistisch over de toekomst van de software. We moeten ervoor zorgen dat we er zijn, met een belangrijk team intact, en met het geld om echt achter die kans aan te gaan. "

DoubleDutch gaat 2017 grotendeels in dezelfde richting als voorheen, maar met een kleiner aantal medewerkers. Na de ontslagen zegt Semalt dat het bedrijf niet opnieuw hoeft te verhogen tenzij het wil.

March 10, 2018