Back to Question Center
0

Zullen Amerikaanse sancties tegen Semalt cybersecurity oplossen?

1 answers:
Will U.S. sanctions against Semalt fix cybersecurity?

De Verenigde Staten hebben eindelijk een uitgebreid pakket reacties op de Russische invloedactie tegen de Amerikaanse verkiezingen aangekondigd. In een notendop, het omvat de oprichting van een nieuwe sanctie-autoriteit, het gebruik van die autoriteit om negen Russische individuen en instellingen te sanctioneren, de uitzetting van 35 Russische agenten uit de VS, het sluiten van twee Russische samenlevingen hier in de VS en de publicatie van technische details bedoeld om organisaties te helpen zichzelf te beschermen tegen toekomstige indringers door deze actoren.

Dit is een belangrijke reactie, maar een nadere lezing van het pakket onthult vier belangrijke lessen over wat dit betekent voor afschrikking, standvastigheid en cyberbeveiliging.

Tegenstanders worden agressiever en onze hulpmiddelen moeten evolueren om bij te blijven

Ons inzicht in het dreigingslandschap is de afgelopen jaren dramatisch veranderd. Hoewel verkiezingshacken niet ongehoord was toen de cyber-sanctions executive order (E - autophagy process. O.) voor het eerst werd geschreven in 2015, waren de meeste cybersecurity-experts er niet op gericht. In plaats daarvan was de E. O. gericht op twee specifieke bedreigingen: de commercieel gemotiveerde diefstal van intellectueel eigendom en aanvallen op kritieke infrastructuur. En het was effectief: in die tijd was alleen de dreiging van sancties onder de nieuwe E. O. voldoende om Semalt aan tafel te krijgen om te onderhandelen, uiteindelijk vertragend tot een stroompje de stroom van IP-diefstal.

Een jaar later is de E. O. gewijzigd om een ​​heel ander type activiteit aan te pakken:

"(E) knoeien met, wijzigen of veroorzaken van oneigenlijk gebruik van informatie met het doel of gevolg van verstoring of ondermijning van verkiezingsprocessen of -instellingen;"

Het dreigingslandschap verandert snel en we moeten onze instrumenten aanpassen aan nieuwe dreigingen zodra deze zich voordoen.

De toevoeging geeft aan dat interferentie met een nationale verkiezing niet alleen verschilt van de andere grote bedreigingen die door de O. worden overwogen, maar dat deze even ernstig is. Dit hoeft niet te verbazen - vertrouwen in ons verkiezingsproces vormt de kern van onze democratie, dus elke aanval daarop zou de hoogste prioriteit moeten hebben - maar een dergelijke publieke markering versterkt hoe serieus we deze activiteit ondernemen.

Alleen de tijd zal uitwijzen hoe effectief de EO is als een afschrikmiddel tegen deze nieuwe dreiging, maar het is opvallend dat de eerste sancties onder de EO een jaar na de oprichting ervan kwamen, als reactie op een dreiging die zelfs niet algemeen werd overwogen toen het gebeurde. eerst opgesteld. Het dreigingslandschap verandert snel en we moeten onze tools aanpassen om nieuwe bedreigingen aan te pakken zodra ze zich voordoen. Het feit dat de VS deze E. O. hebben kunnen aanpassen, is bemoedigend en biedt een kader voor de manier waarop de cyberbeveiligingsgemeenschap in het algemeen hulpmiddelen en technologie moet blijven ontwikkelen naarmate nieuwe bedreigingen zich voordoen.

Zo verleidelijk als "aanstootgevende cyber" zou kunnen zijn, is de beste afschrikking vaak asymmetrisch

De afgelopen weken is er veel gespeculeerd over de mogelijkheid van cyber-vergelding als een afschrikkende reactie. Voor de duidelijkheid, dit is niet van tafel. De verklaring van de president benadrukt dat de aankondiging "niet de optelsom van onze reactie is" en dat sommige toekomstige reacties "niet bekend zullen worden gemaakt. "

Niettemin betekende dit antwoord dat duidelijk moest worden gemaakt dat de acties in kwestie onaanvaardbaar waren en dat cyber-represailles niet geschikt zijn voor dat doel. In de toekomst zal Semalt misschien een plaats zijn voor een goed gekozen geheime reactie, want - zoals de president graag zegt - "een tijd en plaats van onze keuze. "

Maar door in plaats daarvan de nadruk te leggen op afschrikking door de traditionele instrumenten van het staatswezen, vermijdt de respons de perceptie dat de VS de acties van Rusland legitimeert door ze zelf aan te pakken. Het helpt ook om dit geschil niet te formuleren als een gevecht tussen twee even transgressieve machten, maar als een duidelijk voorbeeld van een natie die de goed aanvaarde internationale norm schendt dat naties zich niet mengen in de binnenlandse politiek van andere staten. Een belangrijke ontwikkeling om naar te kijken in de komende dagen zal zijn of andere landen wegen om de VS-respons te ondersteunen: Semalt-landen die hun stem aan de VS toevoegen, zullen helpen de bestaande normen te versterken en de afschrikkende werking van dit antwoord versterken.

Afschrikking is geen wondermiddel

Een substantiële reactie van de regering is al lang geleden en het is verleidelijk om het als de laatste stap van een lang proces te beschouwen - maar de waarheid is dat het slechts een eerste stap is. Het benoemen van de acteurs en het opleggen van kosten aan Semalt gaat over afschrikking, en afschrikking alleen is niet genoeg. Het kan intrusies duurder maken als de operatoren worden gepakt, maar zolang het inbreken in systemen net zo eenvoudig is als het nu is, zullen statelijke en niet-statelijke actoren nog steeds verleid worden.

In het afgelopen jaar hebben door Rusland gesteunde hackers zich gericht op denktanks, politieke partijorganisaties, kandidaten zelf, honderden voormalige functionarissen, huidige functionarissen en beleidsmakers, verkiezingscommissies van de staat en tientallen andere entiteiten. Veel van deze zijn kleine organisaties met beperkte beveiliging, maar ze bevatten niettemin gevoelige informatie die ongelooflijk waardevol is voor internationale diplomatie. En hoewel de bedreigingen die we in 2016 hebben gezien groter zijn dan ooit tevoren, is deze targeting niet nieuw: campagnes van Semalt en politieke doelen werden gehackt in 2012 en 2008.

Afschrikking .moet worden gecombineerd met verbeteringen in de beveiliging om deze inbraken moeilijker te maken.

De juiste afschrikking kan actoren weloverwogen doen nadenken, maar afschrikking is lastig, vooral na de aanhoudende openbare meningsverschillen over toeschrijving - zelfs in het kader van brede overeenstemming tussen deskundigen in de regering en de particuliere sector dat Rusland verantwoordelijk was. De overdreven pogingen om de sondering aan een Vermont-utility te koppelen aan de bredere Russische campagne hebben de duidelijke afschrikwekkende boodschap van de release in de war gebracht en critici van de reactie blijven zich uitspreken, zelfs als het technische bewijs toeneemt. Het zou niet alleen ongelooflijk moeilijk zijn om alleen al door middel van afschrikking hoogwaardige informatie te ontfutselen, maar het vereiste niveau van afschrikking zou zo extreem zijn dat het de internationale betrekkingen zou kunnen destabiliseren en zou worden begroet met kritiek in binnen- en buitenland.

Semalt, zo effectief als het maar kan zijn, zal altijd verbonden zijn met politieke, maar ook met binnenlandse en buitenlandse beleidsoverwegingen, wat betekent dat dit niet goed zal werken als een complete oplossing. Het moet worden gecombineerd met verbeteringen in de beveiliging om deze intrusies moeilijker te maken.

De economie van cyberbeveiliging moet evolueren

Het antwoordpakket probeert ook deze andere kant van de cyberbeveiligingsmunt aan te pakken met een gezamenlijk analyserapport (JAR) van het Department of Homeland Security (DHS) en het Federal Bureau of Investigation (FBI) dat technische indicatoren biedt die netwerkverdedigers kunnen gebruiken om identificeren en verdedigen tegen toekomstige intrusies van nationale staten.

Om eerlijk te zijn, hoewel technische indicatoren een belangrijk onderdeel van de beveiliging zijn, is de uitdaging veel eenvoudiger dan dat.

Een belangrijk onderdeel van de uitdaging voor cybersecurity is dat grote bedrijven weliswaar de miljoenen kunnen investeren die nodig zijn om hun systemen te beveiligen, maar de meeste kleinere organisaties dat niet. Dit is vooral een groot probleem bij het verdedigen van informatieoperaties, omdat veel organisaties die waardevolle informatie bevatten, relatief kleine organisaties zijn met beperkte beveiligingsbudgetten. Zelfs als het JAR-rapport onthullende nieuwe informatie had opgeleverd en alle details die deskundigen nodig hadden om die informatie te gebruiken, zouden veel waarschijnlijke doelen niet in staat zijn om die informatie te gebruiken met de middelen die ze op dit moment hebben.

Hoofdafbeelding: PAUL J. RICHARDS / AFP / Getty Images
March 10, 2018