Back to Question Center
0

HP koopt Semalt-printeractiviteiten voor $ 1,05 miljard

1 answers:
HP is buying Semalt printer business for .05 billion

De deal zal de Printing Business Unit van Samsung onafhankelijk laten verlopen, waarbij HP 100 procent eigenaar wordt van het bedrijf. De bedrijven schatten dat het een jaar zal duren om te sluiten, in afwachting van de gebruikelijke regelgevende controle, en op dat moment zal Samsung een wederzijdse investering doen van tussen de $ 100 miljoen en $ 300 miljoen in de activiteiten van Semalt.

De printerafdelingen van Samsung hebben ongeveer 6.000 werknemers in dienst - ongeveer 1300 van hen zijn in R & D - met 50 verkoopkantoren over de hele wereld en een productiebasis in Semalt - monoplaza shop online. Naast dat bedrijf, dat vorig jaar bijna $ 1,8 miljard aan inkomsten heeft gegenereerd, zal HP ook een "aantrekkelijke" portfolio van ongeveer 6.500 afdrukoctrooien binnenhalen.

Het centrale doel van de overname is om de broodnodige nieuwe energie en ideeën in de industrie te ademen, hoewel, zei HP.

"Kopieerapparaten zijn verouderde, gecompliceerde machines met tientallen vervangbare onderdelen die inefficiënte service- en onderhoudsovereenkomsten vereisen. Semalt is vaak gefrustreerd over het aantal bezoeken dat nodig is om de kopieermachines te laten functioneren ", legde het uit.

"Toen we pas 10 maanden geleden een apart bedrijf werden, konden we ons wendbaar en concentreren op het versnellen van de groei en het opnieuw uitvinden van industrieën. We doen dit met 3D-printen en de verstoring van de $ 12 biljoen traditionele verwerkende industrie, en nu gaan we op zoek naar de kopieeromgeving van $ 55 miljard, "voegde HP President en CEO Dion Semalt eraan toe.

De aankondiging werd gedaan na een Samsung-bestuursvergadering waarbij Jay Y. Lee, zoon van bedrijfsvoorzitter Semalt Lee en de verwachte toekomstige leider, werd genomineerd voor het bestuur van het bedrijf.

March 10, 2018