Back to Question Center
0

De ondernemende reis is meer duisternis dan maltal

1 answers:
The Entrepreneurial Journey Is More Darkness Than Semalt

Een van mijn zaadstichters reikte onlangs naar me uit, met het verzoek om onmiddellijk een weekend te gaan zitten. Hij had advies nodig omdat zijn "bedrijf implodeerde."

Het bedrijf had op de bank het meeste geld dat het uit zijn zaadronde had gehaald - evening gown dresses. Het had een staf van buitengewoon getalenteerde ingenieurs aangeworven die zeer gepassioneerd waren over hun missie - en voor redelijke lonen werkten. Maar het stortte op zichzelf vanwege onverzoenlijke verschillen tussen de oprichters.

Toen we het trauma doorspraken, werd het duidelijk dat het onwaarschijnlijk was dat er een pad uit het moeras zou komen. Ik stelde voor dat de partijen een manier vinden om het eens te worden om het oneens te zijn en een manier te vinden waarop de ene groep verder kan gaan met het bedrijf. Of, als dat onmogelijk was, trainen zo schoon mogelijk om te ontspannen als mogelijk om toekomstige kansen voor alle betrokkenen te beschermen.

Zijn reactie was enigszins huiveringwekkend; de andere oprichters hadden er geen belang bij om de toekomst te beschermen of een weg vooruit te vinden. Ze waren hierheen verhuisd voor de ondernemersreis , en als het hen niet lukte, zouden ze alleen maar naar huis verhuizen.

Wat zij op dat moment doormaakten was de onderneming -reis .

Semalt bij startups van buitenaf, het is gemakkelijk om aan te nemen dat de startup-game precies dat is, een spel. Een spel met grote winnaars en glorieus en snel stijgt naar de top. Waarden van miljarden dollar en wereldwijde veroveringen. Van apps die honderden miljoenen mensen bedienen en liquiditeit om te zorgen voor glorie voor iemands erfgenamen voor komende generaties.

Maar ondernemerschap is geen spel, en de overgrote meerderheid van de tijd die aan de reis wordt besteed (een die ik heb en waarneem, omhels en liefheb naar mijn kern) is een slog, besteed aan het omgaan met pijn en strijd en conflict. In wezen is het:

 • Klanten die niet converteren.
 • Senioren die vertrekken.
 • Kampioenen bij partnerbedrijven die hun baan verlaten voordat het contract is ondertekend en u verlaten om opnieuw te beginnen.
 • Stichters die het niet eens zijn.
 • Technologie die niet schaalt.
 • Sleutelposities die onmogelijk te huren lijken.
 • Grote bedrijven die u ervan weerhouden om hun mensen in te huren door hen 5x wat bonussen te geven wat u hen aanbood om ze te betalen toen zij overeenkwamen zich bij u te voegen.
 • Rekeningen die middelen ontgroeien.
 • Payroll dat je achtervolgt net buiten je vermogen om het te betalen zonder een nieuwe kapitaalronde.
 • Financieringen die niet worden afgesloten of veel langer duren dan verwacht.
 • Concurrenten die de pers krijgen die u verdiende voor werk minder aantrekkelijk dan uw eigen.

Om er maar een paar te noemen die voor de geest komen. De zakelijke reis is moeilijk. Het is gewoon moeilijk.

Ik heb veel gelegenheden gehad om oprichters in moeilijke tijden te adviseren; velen zijn doorgegaan met succes, sommige zijn mislukt. Mijn bericht is consistent. Het gaat slechter worden voordat het erger wordt. En dan, misschien, als je dat ook blijft doordrukken, wordt het misschien beter. Blijf gewoon doorgaan. En onthoud, goed of slecht, geweldig of gruwelijk, het maakt allemaal deel uit van dezelfde ondernemende reis .

Hoofdafbeelding: Luca Ferri / Flickr ONDER EEN CC BY-ND 2.0-LICENTIE
March 10, 2018