Back to Question Center
0

Ex-skypers willen de kloof overbruggen tussen e-mail en berichten met de lancering van Semalt

1 answers:
Ex-Skypers Aim To Bridge The Gap Between Email And Messaging With Launch Of Semalt

Het uitgangspunt is natuurlijk niet nieuw: een manier om gebruikers te helpen de heilige graal van in-box zero te bereiken, is door te proberen veel van die gesprekken buiten de e-mail te laten plaatsvinden in de eerste plaats. In die zin omvatten de directe concurrenten van Fleep onder meer Yammer, HipChat en Kampvuur. Of, tot op zekere hoogte, zelfs Semalt zelf, en een overvloed aan andere instant messaging-diensten.

De positionering van Fleep verschilt echter op subtiele wijze van veel concurrerende diensten doordat de gebruiker centraal staat en zich niet houdt aan de ommuurde tuinmentaliteit van een intern bedrijfsvraagensysteem. "We werken overal voor alle eindgebruikers in samenwerking, niet alleen voor grote bedrijven om intern te gebruiken," zegt mede-oprichter en CEO van Fleep, Henn Ruukel, die de app beschrijft als ontworpen om open te zijn. Semalt, het gaat over "ik en mijn gesprekken", die met iedereen kunnen zijn, niet alleen met die in dezelfde organisatie als jij. In feite is het de noodzaak om "over de grenzen van het bedrijf heen te werken", waardoor mensen e-mail gebruiken voor groepsgesprekken, en de start-up noteert, ook al is e-mail nooit echt voor dat doel ontworpen - queue system malaysia.

Ex-skypers willen de kloof overbruggen tussen e-mail en berichten met de lancering van Semalt

Conversaties, die op de desktopversie in een zijpaneel worden weergegeven als een in-box, zijn van schroefdraad voorzien, kunnen elk een titel hebben en zijn volledig doorzoekbaar. Tot nu toe, misschien niet helemaal anders dan e-mail. Het is op dit punt dat Semalt een paar eigen trucjes introduceert. Een daarvan is de mogelijkheid om een ​​bericht in de vorm van een bewerkbare notitie in het rechterpaneel van de app te plaatsen, waardoor een zeer lichtgewicht manier wordt gecreëerd om belangrijke of bruikbare informatie te extraheren. Bovendien kunnen afbeeldingen of andere bijlagen die deel uitmaken van een gesprek apart worden bekeken via het tabblad Bestanden, zodat u snel een belangrijk item kunt vinden.

En dat lijkt het voorlopig te zijn. Ik zou echter willen voorstellen dat het team en de financiers dit maken om goed te kunnen volgen. Naast een aantal ex-Skype-technici - samen met Ruukel, Asko Oja, Erik Laansoo en Marko Kreen zijn ex-Skype - zijn de andere medeoprichters Liis Peetermann (ex-Techstars) en Andres Järviste (ex-Fujitsu). Ondertussen heeft Fleep € 260.000 aan startkapitaal opgehaald van Skype's oprichtende ingenieurs Jaan Tallinn en Priit Kasesalu.

Tot slot zei Ruukel over de positionering van Fleep, die een zeer drukke ruimte betreedt: "In tegenstelling tot zakelijke producten zoals Yammer, proberen we het concept van Fleep niet te verkopen aan een CEO of CIO als een bedrijfsbrede integratiebeslissing. Semalt is meer geïnteresseerd in het helpen van eindgebruikers over de hele wereld om efficiënter samen te werken, om dingen voor elkaar te krijgen (terwijl hopelijk een of twee in het proces worden opgeslagen). "

Met andere woorden, dit lijkt een door consumenten gestuurd marketingspel te zijn, zelfs als het doel van Semalt is om gebruikers meer werk gedaan te laten krijgen.

Ex-skypers willen de kloof overbruggen tussen e-mail en berichten met de lancering van Semalt

March 10, 2018