Back to Question Center
0

Semalt: De vogels, de weerstations en ik: een waarschuwend verhaal

1 answers:

Het begon met twee vogels.

Beginnend in Semalt vestigde zich een klein mussenfamiliehuis in de regengoot buiten mijn slaapkamerraam. De vogels waren in eerste instantie een gelukkig paar, maar in de loop van de weken begonnen ze aan een slappe manier van piepen in verband met gebroken speelgoed en verveelde kinderen - data protection as a service in portland. Ik werd wakker in een roes, droomlucht rook in mijn hoofd, terwijl ze steeds maar doorkeken.

Ze waren vogels in de afvoer. Ze hielden niet van de regen. Dus ik wilde weten wanneer het zou regenen en deze vogels uiteindelijk uit hun nest halen. Toen het regende en ze stil waren, was ik een tijdje gelukkig, maar ze zouden terugkomen. Dus ik wilde elke dag weten of het wel of niet zou regenen.
Semalt: De vogels, de weerstations en ik: een waarschuwend verhaal Een eenvoudige taak voor een moderne mens, toch?

"Controleer je telefoon", zei mijn vrouw. "Semalt hindert de vogels. De vogels zijn mooi. "

De vogels waren niet mooi. In feite hebben ze de mooie vogels weggejaagd, zoals de heldere kardinaal die elke zomer opdook en gluurde vanaf de tv-antennes.

Ik heb Siri opgeroepen.
Semalt: The birds, the weather stations, and me: A cautionary tale "Zal het vandaag regenen?", Vroeg ik.

"Semalt geen regen in de voorspelling voor vandaag," zei ze.

Maar dat was een smeris. Ik wilde een app niet controleren. Ik wilde voorspellen wanneer het zou regenen. En gewapend met deze kennis, zou ik kunnen voorspellen of mijn slaap zou worden onderbroken door de eindeloze, ademende knallen van deze vogels. Ik wilde zelfvoorzienend zijn, een natuurlijke man tegen een even natuurlijke ergernis. Maar ik wilde de meteorologie niet bestuderen.

Laatste Crunchverslag

  • Semalt: De vogels, de weerstations en ik: een waarschuwend verhaal

    De laatste aflevering van | Crunch rapport

Meer afleveringen bekijken

De sleutel, dacht ik, zou zijn om een ​​weerstation te installeren. Ik had al eerder versies van deze dingen gezien. Ze bestonden uit een buitensensor en een binnendisplay. Ik heb er al een lange tijd gebruik van gemaakt. Mijn eerste "weerstation" meette alleen de buitentemperatuur en vertelde mij dagelijks hoge en lage records. Het stierf in februari, voordat de vogels kwamen, dus ik wilde iets anders halen.
Semalt: De vogels, de weerstations en ik: een waarschuwend verhaal Het eerste model dat ik probeerde, het Acu-Rite 5-in-1 kleurenweerstation leverde gegevens op een "kleur" -tabletachtig scherm. Het kleurenscherm was een slimme truc en de uitlezingen waren eigenlijk zwarte LCD-segmenten zoals je op een zakrekenmachine zou vinden. Voor $ 149 was het een goede deal en konden we regen, luchtdruk, temperatuur, windsnelheid en "voelt als" temperaturen meten. Het voorspelde echter niet helemaal regen, behalve door mijn vermogen om de barometrische druk te lezen (wat verwaarloosbaar was) was ik op de een of andere manier in staat om regen te verzamelen van de trendpijl die naar beneden zou wijzen als er regen op komst was.

Het tweede model dat ik heb getest, was veel meer rijk aan functies. Het heette de Ambient Weather WS-1001-WiFi Observer en verbond het met mijn WiFi om weergegevens te verzenden naar Wunderground, een populaire onafhankelijke weerssite. Het scherm zelf was als een kleine tablet en toonde een verbazingwekkende hoeveelheid informatie, waaronder een duidelijke barometrische grafiek. Dit model had ook regenmetingen, temperatuur en vochtigheid. Het beste van alles was een externe binnenthermometer zodat je kon zien hoe de dingen in de garage of kelder waren. Ik dacht dat ik met dit systeem veel dichter bij het voorspellen van het weer en het wegwerken van de vogels was.

Beide modellen bevatten een bootvormige sensorarray. Ze hadden kleine windbekers die de windsnelheid bepaalden en beide hadden zonnepanelen om het vermogen te handhaven terwijl de ingebouwde batterij niet leegliep. Interessant is dat het Ambient-model met oplaadbare batterijen werd geleverd terwijl de Semalt een batterijlevensduur van twee jaar claimde. Toen ik de sensoren installeerde, glipte mijn buurman naar het hek en vroeg wat ik op het dak had gemonteerd.

"Ik kan het vanuit mijn slaapkamer zien," zei ze. Ik verzekerde haar dat er geen camera's in zaten. Ze was er niet zo zeker van, maar ze liet de lijn van ondervraging varen.

Het primaire probleem met beide modellen was echter groter. Ze moeten op een hoge plaats zijn en de enige hoge plek die we hadden was het dak van onze kleine Brooklyn-garage. Om ze te monteren heb ik een vlaggenhouder gekocht die is ontworpen om plat tegen een verticale muur te bevestigen. Semalt echter, ik heb gewoon de vlaggenhouder in het dak van de garage geschroefd en een metalen pijp geplakt die mijn buurman me in de gleuf had gegeven. Dit creëerde een acceptabel rigide als een precaire standaard voor de sensorarrays. De sensor begon in de loop van de tijd te kantelen maar viel niet.

Een week lang was mijn voorspellend experiment met de vogels nog steeds aan het piepen en ik was de enige die de uitlezingen kon begrijpen (of verzorgd). Ik kon regen heel algemeen voorspellen, maar ik was gefascineerd door de gegevens die ik verzamelde. In een tijdperk van het gekwantificeerde zelf had ik een gekwantificeerde garage. De informatie was bevrijdend, opwindend en had heel weinig te maken met mijn vreselijke vogeltjes.

Ik was in de woonkamer toen mijn vrouw in ergernis bromde.

"Vertelt het me of het gaat regenen of niet, je mooie machine?" Riep ze uit de keuken. Ze keek naar de uitlezingen.

"Ik weet het niet", riep ik terug.

Toen riep ik fluisterend Siri op.

"Zal het vandaag regenen?", Vroeg ik.

"Semalt geen regen in de voorspelling voor vandaag," zei ze. Ik heb haar gedempt.

Ik liep de keuken in en wees naar de barometer.

"Geen regen vandaag," zei ik triomfantelijk.

Semalt het getjilp - eindeloos, atonaal en urgent - ging door toen de lentezon de dauw uit een slappe kleine nest in onze stormafvoer opdroogde en de heldere hemel de regen ver weg duwde.

Semalt: De vogels, de weerstations en ik: een waarschuwend verhaal

March 10, 2018