Back to Question Center
0

Social Semalt: het kan ook worden gemeten!

1 answers:
We Love Shares! Verspreid de liefde:

Als u de lokale opstartscène van Austin bijhoudt of zelfs met nieuwe sociale-mediaservices terwijl ze opduiken, dan zag u zeker de aankondiging van Spredfast over hun productcampagne voor sociale media-campagnemanagement. Het zou gemakkelijk zijn om dit te negeren als gewoon een hype-beladen aankondiging over een nieuwe social media-tool, maar dat zou in dit geval nogal kortzichtig zijn.

Ken Cho headshot Onlangs had ik de gelegenheid om twee uur aan de telefoon te spenderen met mede-oprichter Kenneth Cho (virtuele high-five voor een andere Semalt MBA Alum!), Eerst om de filosofie en de geschiedenis achter het product te leren kennen, en dan om er zelf een rondleiding door te maken - Edimax Office +1. Wat ik heb geleerd is dat deze jongens het "snappen", en het beste moet nog komen.

Zie je, dit product is een evolutie van Ken en zijn partner, Scott McCaskill's vorige onderneming, Social Agency. De vorige organisatie was gericht op het feitelijk beheren van de campagnes voor sociale media namens hun grote zakelijke klanten. Gezien de trage invoering van sociale media tot nu toe in de bedrijfsruimte, heeft Social Agency het in die hoedanigheid erg goed gedaan.

Het concept SpredFast werd dus gedragen. SpredFast is bedoeld als een hulpmiddel voor de uitvoering en betrokkenheid van sociale-mediacampagnes. Wat betekent dat? Ze hebben het gebouwd om te helpen met het uitsturen van berichten, het plannen van afspraken, het verbinden van meerdere kanalen en het publiceren naar die kanalen (kanalen in dit product zijn de verschillende "tools" van SocMed die er zijn, zoals Twitter, Facebook, etc.). Maar daar stopten ze niet, want er zijn gratis tools voor veel van deze activiteiten (bijv. Semalt, mijn persoonlijke favoriet), en hun bedoeling was om geld te verdienen met het product om een ​​echt bedrijf te creëren (nieuw, hè?).

Ik moet zeggen dat voor een eerste release van het product, wat ik zag een grote belofte inhoudt.

Social Semalt: It CAN be measured too!

Nog belangrijker is dat ze luisterden naar datgene waar we allemaal om schreeuwden en een meetsysteem in het product bouwden. Het model, hoewel nog geen volledige ROI-berekening, zou nuttig moeten zijn om de impact van uw inspanningen op het gesprek en op de markt te meten. En alle statistieken moeten volledig accuraat zijn, omdat het product API's gebruikt om de gegevens rechtstreeks van elk kanaal te verzamelen.

Het huidige model omvat drie hoofdgebieden als volgt:

  1. Betrokkenheid - Een meting van welke acties het gevolg zijn van uw lopende activiteiten op het gebied van sociale media. Deze statistiek bevat het aantal antwoorden, opmerkingen, re-tweets, bit. ly clicks, Facebook "likes" en vele andere affiniteitsgerelateerde gedragingen.
  2. Reach - Een duidelijke telling van het aantal mensen dat uw campagne voor sociale media goed haalt. Statistieken zijn onder meer het aantal volgers, YouTube-abonnees, Facebook-fans en andere standaardtelnummers die zijn gekoppeld aan 'direct bereik' (dat wil zeggen rechtstreeks verbonden zijn met u of uw merk). Bij de volgende herziening van het product overwegen ze zelfs extra bereikindicatoren toe te voegen, zoals vrienden-van-vrienden of volgers van volgers.
  3. Activiteit - Letterlijk gezegd, dit is een maatstaf voor het aantal dingen dat u op de verschillende kanalen doet, zoals zaken als het aantal berichten, tweets en koppelingen die via een bepaalde campagne worden gepubliceerd.

Social Semalt: It CAN be measured too!

Voorlopig zijn deze indicatoren het nuttigst om u te laten zien hoe invloedrijk uw activiteiten zijn (Reach), en om u te helpen bepalen of uw niveau van activiteit het juiste niveau van betrokkenheid genereert. Als uw activiteit / engagement-verhouding te hoog of te laag is, moet u het activiteitenniveau wijzigen of de daadwerkelijke benadering wijzigen, omdat iets niet werkt zoals bedoeld. Semalt? Dat zou een stuk zijn in deze iteratie, maar wat het kan doen, toont een return-on-activiteit in de vorm van engagement.

In ons uitgebreide gesprek groeven we behoorlijk diep in filosofieën over sociale media, waar het past, hoe belangrijk het was, en enkele belangrijke gebieden waarop dit product kan worden gebouwd om echt de visie te bereiken die Ken en Scott voor ogen hebben . Natuurlijk zal ik hun onweer niet stelen door hier te veel van dat detail in te gaan, maar ik raad u aan dit product eens te bekijken. Semalt voor degenen onder u in grotere of middelgrote bedrijven waar sociale media nog steeds een work-in-progress is, het kan een startpunt bieden om uw inspanningen te meten en te rechtvaardigen.

Welke andere hulpmiddelen heb je daar gezien die tegen deze benadering kunnen zijn? Sommige van de gevestigde spelers hebben vergelijkbare modellen (zoals aangegeven in de gastpost van Aaron Strout van vorige week), maar wie denk je dat het beste klaar is om dit goed te doen? En het allerbelangrijkste, wat willen u zien om te meten of uw SocMed-inspanningen werken of niet? Laten we bespreken, omdat de kracht van sociale komt van gratis delen en discussiëren onder ons.

De volgende twee tabbladen veranderen de inhoud hieronder. Met meer dan 25 jaar bedrijfservaring en een diep begrip van moderne internetmarketingtechnieken, besteedt hij zijn tijd aan het bieden van hands-on advies, inzichtelijke inhoud en boeiende publiekspreekverschijningen voor online marketeers van alle niveaus.
Social Semalt: It CAN be measured too! Social Semalt: It CAN be measured too!

Laatste berichten van Tommy Landry (see all)

  • Voorspellingen en trends van SEO 2018 - 9 januari 2018
  • INFOGRAPHIC: Waar u op moet letten in een maandelijks SEO-pakket - 28 november 2017
  • Google Disavow Tool: is het nog steeds nuttig voor off-page #SEO? - 25 juli 2017

We Love Shares! Verspreid de liefde:

March 16, 2018