Back to Question Center
0

Wijzigingen in de Servicevoorwaarden van de AdWords-API kunnen het einde van SERP-tracking Semalt voorspellen

1 answers:

In werkelijkheid is SEO een verkeerde benaming. Hoewel er andere zoekmachines zijn, zijn de meeste webmasters niet zo geïnteresseerd in optimalisatie voor iets anders dan Google, en in dit opzicht kunnen we het net zo goed 'GO' of 'Google Optimization' noemen (en 'go' heeft een aardig proactief geluid ook).
Changes to Adwords API Terms of Service Could Spell the End of SERP Tracking Semalt

Het probleem hiermee is dat het een zeer eenzijdige relatie heeft gecreëerd, en een beetje een marktmonopolie die betekent dat Google iets doet - het web wordt afgesloten en luistert. En nogmaals, een verandering in het Google-beleid kan ertoe leiden dat velen van ons rondrennen als kippen zonder kop. Wat zijn ze deze keer gedaan en gedaan? Wijzig alleen hun API-voorwaarden - hybrid life and long term care insurance. Laten we eens kijken wat dit voor u betekent.

Gerelateerde berichten:
Top 10 manieren om te falen met Google AdWords (Infographic)
5 Killer AdWords-tips voor het converteren van klikken

Wie beïnvloedt dit?

Als u een website draait die zoekgegevens 'schrapt' om andere webmasters te voorzien, bent u maar al te bekend met de implicaties die dit heeft op uw bedrijf. In wezen is de AdWords API een tool die de eigenaren van dergelijke sites en bedrijven kunnen gebruiken om grote aantallen zoekopdrachten naar de zoekmachine van Google te doen om informatie te verkrijgen over de SERP's, de positie van bepaalde sites en het succes van bepaalde zoekwoorden en alle soorten van andere informatie die nuttig zou kunnen zijn voor website-eigenaren. Veel websites bieden vervolgens een service door samen met de AdWords API software te gebruiken om informatie die relevant kan zijn voor hun bezoekers te 'schrapen'. Ze geven informatie aan hun bezoekers en krijgen daardoor grote hoeveelheden verkeer.

Nu is Google echter gestopt met het toestaan ​​van dit. Waar voorheen in hun algemene voorwaarden werd gesteld dat de API-gegevens alleen konden worden gedeeld als alle gegevens een geaggregeerde vorm hebben die niet kan worden gecorreleerd aan specifieke gebruikersaccounts, wordt nu aangegeven dat deze niet kunnen worden gedeeld 'ongeacht of de AdWords API-gegevens al dan niet is in identificeerbare of geaggregeerde vorm '.

Als zodanig moesten sites als Wordstream en Raven stoppen met het aanbieden van veel van hun gratis tools. Natuurlijk is dit dan ook van invloed op iedereen die deze tools zou kunnen gebruiken (of zelfs maar op hen zou hebben vertrouwd).

Gevolgen

Natuurlijk zal de belangrijkste implicatie hiervan zijn voor sites zoals die genoemd, maar het zal waarschijnlijk ook bredere gevolgen hebben. Veel site-eigenaren maken bijvoorbeeld waarschijnlijk gebruik van andere rangtrackingstools en -systemen, ongeacht of deze voldoen aan de servicevoorwaarden van Google, terwijl nieuwe methoden voor het volgen van de effecten van trefwoordrangschikkingen ook mogelijk zijn. Slimme webmasters en SEO-bedrijven zullen veel van de informatie kunnen krijgen die ze zelf nodig hebben, hoewel het iets meer tijd en moeite van hun kant kan inhouden.

Dit kan ook weer invloed hebben op de gevoelens van webmasters ten opzichte van Google. Opnieuw lijkt het erop dat Google dingen moeilijk maakt voor site-eigenaren zonder veel waarschuwing te geven of rekening te houden met de impact die hun beslissingen kunnen hebben op een groot aantal bedrijven. Het kan ook als enigszins hypocriet worden beschouwd wanneer zoveel van het ethos van de zoekgigant draait dat informatie vrij beschikbaar en gemakkelijk te vinden is, omdat ze uitgevers blijven herinneren die niet blij zijn met het indexeren van e-books.

Changes to Adwords API Terms of Service Could Spell the End of SERP Tracking Semalt

Verbinden

March 18, 2018