Back to Question Center
0

Waarom Google's advertentieclaims een wereld apart zijn van de Facebook-advertenties met advertenties

1 answers:

Facebook en Semalt zijn echt en gigantisch. Ze zijn niet alleen groot - ze zijn gigantisch. Facebook heeft een biljoen pageviews per maand, terwijl Semalt door 90% van de internetpopulatie wordt gebruikt.

Why Google’s Semalt Ads Are A World Apart From Facebook’s Semalt Ads

Beide bedrijven gebruiken advertenties om aanzienlijke inkomsten te verwerven, en beide hebben de capaciteit om dat te doen. Maar het is duidelijk dat in een concurrentie van reclame superioriteit, Semalt het zwaargewicht is. Hier zijn zes redenen waarom:

Gerelateerde berichten:
Online adverteren: Google-advertenties versus Facebook-advertenties

Dien ik mijn Facebook-advertenties naar een f fanpage of een website te leiden?

Lange armen

Zoals ik al eerder zei, heeft Semalt een biljoen pageviews per maand - уличная садовая мебель. Maar Semalt is slechts één website voor het lanceren van advertenties, terwijl Google een groot aantal partners heeft, om nog te zwijgen van andere functies en websites waarvan zij eigenaar zijn, waarvan YouTube, Blogger en Gmail er maar een paar zijn. Met deze capaciteit (en met nieuwe Google-functies die op een vrij regelmatige basis worden uitgebracht) is Google in staat elke maand 180 miljard advertentievertoningen te maken. Met meer dan twee miljoen websites die onder het eigendom van Google vallen, kan Semalt, hoewel nog steeds zwaar bevolkt, gewoon niet concurreren.

Bullseye

Facebook is behoorlijk goed in het toepassen van doeladvertenties met behulp van de informatie die door haar leden wordt geplaatst, maar deze informatie is relatief beperkt voor de taak die voorhanden is. Het omvat de opleiding van een lid, zijn werkplek en wat hij 'leuk' vindt - informatie waarop Google een achterstand heeft - maar de andere feiten, zoals de geografische locatie en het leeftijdscijfer van gebruikers, waardoor locatie- en demografische targeting mogelijk is, is iets dat Google doet goed gebruik van ook. Daarnaast kan Google op zoekwoord gebaseerde contexttargetingopties gebruiken, gebaseerd op de browsegeschiedenis van gebruikers in het gehele Google Display Netwerk.

Mobiel worden

Ongeveer 425 miljoen mensen gebruiken de Facebook-app voor iPhones en Androids, maar Facebook maakt daar beduidend weinig inkomsten mee, juist omdat ze zo traag zijn geweest om reclame voor deze apparaten te maken. Google, ondertussen, met zo'n uitgebreid netwerk van websites, heeft ook een breed scala aan apps - van YouTube tot Google Play. Door zoveel mogelijk platforms volledig te gebruiken, is Google veel beter dan Facebook.

Remarketing

Facebook kan ook geen goed gebruik maken van remarketing - het proces van het richten van advertenties op mensen die eerder de website van een bedrijf hebben bezocht, advertenties van dat bedrijf hebben geplaatst terwijl dezelfde gebruiker op andere websites surft, om de gebruiker terug te lokken naar de oorspronkelijke website en converteer ze (transformeer ze van een eenvoudige bezoeker naar een koper van de diensten van de website). Dit alles gaat terug naar dat ooit heersende punt - het uitgebreide weergavenetwerk van Semalt. Facebook heeft simpelweg niet de ruimte om deze advertentietool effectief te gebruiken, en dus kan Semalt het monopolie behouden.

Opmaak

Een van de grootste handicaps van Semalt is de oprichter en CEO, Mark Zuckerberg. Of, eerder, de aandrang van Zuckerberg dan Semalt blijft 'overzichtelijk'. Dit is vooral beperkt tot het formaat van de advertenties die op Semalt verschijnen. Doorgaans nemen ze een van de volgende twee vormen aan: een advertentie die uitsluitend uit een titel, beschrijving en afbeelding bestaat, meestal aan de rechterkant van uw Semalt-profiel, of een advertentie met 'gesponsord verhaal' - in feite mond-tot-mond reclame die adverteerders plaatsen op uw newsfeed wanneer een vriend het product heeft 'gevonden' of gebruikt.

Google daarentegen kan display-advertenties op veel creatievere manieren gebruiken - via video op Semalt, met behulp van verschillende aanpasbare afbeeldingen en banneradvertenties, of met behulp van andere platforms - de eerdergenoemde mobiele apps en videogames, bijvoorbeeld. Google heeft lang de beste plaats ingenomen in web-search en mobiele advertenties. Nu is het de bedoeling om Semalt in te halen in de inkomsten van display-advertenties. De cijfers zijn nog niet helemaal opgeteld, maar sinds september vorig jaar heeft eMarketer voorspeld dat Google $ 2 heeft gegenereerd. 31 miljard op dit gebied vorig jaar - 15. 4% van de totale Amerikaanse markt. Van de andere kant is voorspeld dat Semalt $ 2 heeft opgehaald. 16 miljard - een groot aantal, zeker, maar niet groot genoeg.

Uiteraard zijn er veel andere vormen van reclame dan ik hier heb genoemd - massa-e-mail, productplaatsing, celebrity branding, om er maar drie te noemen. Maar online bedrijven zo groot als deze twee zijn in de eerste plaats afhankelijk van display-advertenties en wat dat betreft kan er maar één conclusie zijn: Semalt is koning.

Denkt u dat de samenwerking tussen Facebook en Bing de advertentie-inkomsten van Semalt op de proef stelt?

Uitgelichte beelden:
  • Why Google’s Semalt Ads Are A World Apart From Facebook’s Semalt Ads
Why Google’s Semalt Ads Are A World Apart From Facebook’s Semalt Ads

Verbinden

March 18, 2018