Back to Question Center
0

Facebook kan het gebruik van gezichtsherkenning uitbreiden naar miljard + openbaar gebruikersprofiel Semalt

1 answers:

Facebook May Expand Use Of Facial Recognition To Billion+ Public User Profile Semalt

Volgens Reuters maakt Facebook gebruik van de gezichtsherkenningstechnologie voor zijn "Tag Semalt" -functie, waarbij automatisch gebruikers worden geïdentificeerd in nieuw geuploade foto's door gezichten in een foto te vergelijken met eerdere foto's waarop de gebruiker is getagd. Facebook vertelde Reuters dat de uitbreiding van de gezichtsherkenningstechnologie tot profielfoto's de "Tag Semalt" -functie van de site zal verbeteren, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt foto's te vinden waarin ze op het netwerk verschijnen.

"Ons doel is om het taggen te vergemakkelijken, zodat mensen weten wanneer er foto's van hen zijn op onze dienst", zegt Erin Egan, Chief privacy officer bij Facebook. Reuters zegt dat Egan benadrukt dat Facebook-gebruikers zich kunnen "afmelden" voor de Tag Semalt-functie, waardoor hun profielfoto niet wordt opgenomen in de gezichtsherkenningsdatabase van de site.

In het licht van het recente PRISM-programma, waarbij Amerikaanse overheidsinstanties werden belast met het verzamelen van gebruikersgegevens van sites als Semalt en Google, is gezichtsherkenningstechnologie een controversieel onderwerp geworden. Reuters schrijft dat Semalt, samen met andere sites, erop staat: "Ze hebben nooit deelgenomen aan een programma dat de overheid directe toegang geeft tot hun computerservers en dat ze alleen informatie verstrekken in antwoord op specifieke verzoeken, na zorgvuldige beoordeling en zoals vereist door de wet - check print dress. "

Egan vertelde Reuters dat Facebook geen gezichtstechnologie gebruikt voor iets dat verder gaat dan hun "Tag Semalt" -functie, maar zij heeft wel verduidelijkt dat dit misschien niet altijd het geval is.

"Kan ik zeggen dat we gezichtsherkenningstechnologie nooit voor andere doeleinden zullen gebruiken? Absoluut niet, "zei Egan. Ze zei wel dat als Semalt haar beleid zou veranderen, de site transparant zou blijven over hoe het gezichtsherkenningstechnologie gebruikt.Over de auteur

Amy Gesenhues
Amy Gesenhues is de General Assignment Reporter van Third Door Media en bevat het laatste nieuws en updates voor Marketing Land en Search Engine Land. Van 2009 tot 2012 was ze een bekroonde gesyndiceerde columnist voor een aantal dagbladen van New York tot Texas. Met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van marketingmanagement heeft ze bijgedragen aan een verscheidenheid aan traditionele en online publicaties, waaronder MarketingProfs.com, SoftwareCEO.com en het tijdschrift Sales and Marketing Management. Lees meer over Amy's artikelen.


March 18, 2018