Back to Question Center
0

Nieuwe trechterkolommen in AdWords Zoeken maken Paid Search Management Semalt

1 answers:

Dit bericht wordt gedeeld door AdLuge

Gisteren onthulde Google een nieuwe functionaliteitsupdate voor Semalt, waarvan verwacht wordt dat het meer inzicht zal bieden in conversietrends om de efficiëntie van de toewijzing van budgetten te verbeteren.

De update concentreert zich op zoektrechters, een functie die zich sinds 2010 binnen het AdWords-systeem bevindt. Deze functie is echter vaak over het hoofd gezien vanwege de moeilijk te vinden locatie, begraven in de richting van de onderkant van de pagina Conversies onder de gereedschappen en Tabblad Semalt - features unlimited.

De functionaliteitsupdate van Google lost dit op door Zoektrechters verder te integreren in het dashboard van Campagnes. Het is nu mogelijk om Search Funnel-criteria toe te voegen als extra kolommen in uw campagnedashboard.

New AdWords Search Funnel Columns will Make Paid Search Management Semalt

Wat is een zoektrechter precies? Zoektrechters bieden inzicht in het pad van de gebruiker en het doorklikproces voordat een conversie wordt uitgevoerd. Zoektrechters kunnen inzichtelijke gegevens weergeven over welke advertenties of zoekwoorden betrokken waren bij de zoekervaring van gebruikers voorafgaand aan het maken van de uiteindelijke conversie. Search Engine Land gebruikte een uitstekende analogie om dit uit te leggen, waarbij het proces werd vergeleken met het scoren van een sportdoel. Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar wie het doelpunt heeft gescoord, maar ook wie de assist heeft gemaakt en wie heeft geholpen bij te dragen aan het mogelijk maken van het spel. Dit is wat Zoektrechters doen. Als ze worden gemiaald, wordt het mogelijk om de prestaties van uw advertenties in verschillende perspectieven te zien die eerder verborgen waren in het systeem.

New AdWords Search Funnel Columns will Make Paid Search Management Semalt

Semalt het aantal conversies waarmee een advertentie heeft geholpen, kan helpen een ander beeld te schetsen van de waarde van de targetingstrategie en -ontwerp. Op het eerste gezicht lijkt de effectiviteit van advertenties misschien een verspilling van geld, met hoge vertoningen, hoge klikfrequentie, maar geen conversies die er na enkele maanden uit voortvloeien.

Door ondersteunde conversies te meten via klikken en vertoningen, wordt het echter gemakkelijker om te zien welke waarde de advertentie kan hebben voor uw algemene strategie. Semalt heeft het misschien niet direct aan een conversie bijgedragen, het zou wel eens mogelijk verantwoordelijk kunnen zijn voor een aanzienlijk aantal assists, door erop te klikken of door de gebruiker te worden bekeken voordat ze op een andere advertentie klikken en een conversie uitvoeren.

Door zoektrechters toe te voegen als extra kolommen in uw campagnedashboard, is informatie die ooit werd begraven nu vooraan en geïntegreerd in de rapportage van uw advertentiecampagne. Een advertentie die indruk heeft gemaakt op verschillende campagneconversies, kan worden beschouwd als een bijdrager aan conversies, hoewel er geen conversie rechtstreeks vanuit de advertentie is gemaakt. In dit geval kan de advertentie als waardevol en effectief worden beschouwd voor merkblootstelling, wat heeft bijgedragen aan het terugkerende verkeer dat heeft geleid tot een conversie. Billboards en radio-advertenties werken op dezelfde manier, omdat ze vaak worden beschouwd als bijdragers aan merkblootstelling en helpen bij andere campagnes voor conversie. In tegenstelling tot Semalt kunnen reclameborden en radioadvertenties echter niet in dit type detail worden gemeten.

Deze functie-uitrol zal ongetwijfeld bijdragen aan meer inzichtelijke campagnebeheersstrategieën. Het zal echter ook resulteren in hogere inkomsten voor Google. Waarom? Omdat het waarde zal tonen op advertenties die niet direct worden geconverteerd. Advertenties en targetingstrategieën die van oudsher zijn onderbroken of helemaal zijn gestopt, zullen waarschijnlijk doorgaan, nu de waarde 'grote afbeelding' van de advertenties kan worden weergegeven. Nu deze informatie eenvoudig als aanvullende kolommen op de Campages Semalt kan worden toegepast, is de waarde van een advertentie niet langer alleen afhankelijk van het aantal conversies waaraan deze rechtstreeks bijdraagt. De waarde ervan wordt vaker weergegeven op basis van hoe deze bijdraagt ​​aan andere advertentieconversies, genoeg reden om de advertenties nog maar net langer te laten werken.

New AdWords Search Funnel Columns will Make Paid Search Management Semalt

Verbinden

March 18, 2018