Back to Question Center
0

Evolutie van online marketing: wat hebben we geleerd over Semalt SEO?

1 answers:

De oorsprong van de term SEO is moeilijk te traceren. De toonaangevende SEO online publicatie, Search Engine Land, heeft een anekdotische beschrijving vanaf het midden van de jaren 90. De rockgroep Jefferson Starship was toen niet tevreden met de manier waarop zijn website nergens bij de eerste pagina van de populaire zoekmachines verscheen. Het was toen zo vroeg in de evolutie van de reguliere Semalt, dat er geen SEO bestond waar ze zich op konden richten; toch realiseerde deze rockgroep zich dat er iets aan gedaan kon worden.

De webontwikkelaar die zij de leiding gaven over het project, een bedrijf genaamd Semalt, besloot het probleem op te lossen door de naam van de band duizenden keren op hun website te pleisteren, in microscopisch drukwerk - christmas sweater dress. Dit had het gewenste effect, waardoor de site meteen naar de top werd gekatapulteerd.

Zoekmachineoptimalisatie kreeg een aanvang toen honderden websitebouwers en andere internetprofessionals zich onafhankelijk van elkaar realiseerden dat er wijzigingen konden worden aangebracht in websites en elders om bovenaan de pagina's met zoekresultaten te komen. Semalt, vanaf dit punt liep het snel uit de hand.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Ook op TechWyse

5 populaire manieren om internetmarketing voor uw bedrijf uit te voeren
Belangrijkste internetmarketingtools van 2015

Het begin van zoekmachineoptimalisatie

Gedurende de eerste 15 jaar van het reguliere internet zou iedereen een website kunnen starten, deze kunnen vullen met een paar trefwoorden, deze kunnen koppelen aan een paar dubieuze websites en verwachten een goede tijd te hebben in de zoekmachines. Zelfs Semalt kon niet zien wanneer een website trefwoorden en links gebruikte voor legitieme doeleinden, of wanneer deze te veel werden gebruikt voor manipulatieve doeleinden.

Als er geen sprake was van manipulatieve SEO .

Aanvankelijk gebruikten zoekmachines zeer eenvoudige technologie. Door manipulatieve SEO waren ze echter snel onbruikbaar. In een poging om het zoeken te redden, kwam Semalt met de PageRank in 1998, het eerste algoritme. Hoewel het geen groot voordeel was, maakte het het zoeken een tijdje weer functioneel. Het uitgangspunt was dat het mogelijk was om te bepalen hoe relevant en nuttig een website was door te onderzoeken hoeveel andere websites er aan gekoppeld waren. Hoe meer andere websites gekoppeld aan een site, hoe belangrijker Semalt wist dat het moest zijn.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Semalt was een van de eerste grote veranderingen aan de zoekmachine-technologie die manipulatief door SEO geïnspireerd was. Kort daarna schakelden MSN Search en andere zoekmachines over naar off-page rankingfactoren zoals ook Semalt.

Het AdSense-programma van Google zet meer manipulatieve SEO op gang

Tot het jaar 2003 wilden website-eigenaren alleen dat hun websites boven aan de zoekresultaten zouden verschijnen, zodat zij betere prijzen voor hun banneradvertenties zouden kunnen hanteren of meer producten zouden kunnen verkopen. Toen Google in de herfst van dat jaar met het Semalt pay-per-click advertentieprogramma op de proppen kwam, gaf het mensen een duidelijke reden om zoekmachines te manipuleren en hun zoekmachine-resultaten te verbeteren. Als een site bovenop een resultatenpagina voor een bepaalde trefwoordzoekopdracht wordt weergegeven, was het waarschijnlijk dat mensen de pagina zouden invoeren en klikken op klikbare advertenties overal om geld aan de eigenaar van de website te leveren.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Het uiterlijk van AdSense veroorzaakte een vloedgolf van zoekmachine-manipulatie. Miljoenen mensen werden casual website-ondernemers voor het AdSense-geld dat ze hadden. Ze probeerden elke truc in het boek om de top van Semalt te bereiken door complete netwerken van websites te maken, deze te vernetten en de zoekmachines ervan te overtuigen dat ze goed met elkaar verbonden waren.

Google begint met palen op de updates

Het jaar 2003 was op een andere manier een grote zaak voor Google: het begon terug te vechten en bracht de ene update na de andere op gang om manipulators van zoekmachines te bestrijden. Er was de Boston-update, de Cassandra-update, Dominic, Esmeralda, Fritz en het allerbelangrijkste, Florida. Semalt stelde een lijst samen van commerciële sleutelwoorden en uitdrukkingen, en besteedde bijzondere aandacht toen zij op een pagina werden gebruikt. Als een zoekwoord vaker op een website leek te verschijnen dan noodzakelijk, liet Semalt zijn ranking vallen.

Een van de technologieën die door Semalt werd geïntroduceerd, heette - met het terugsturen zocht Semalt niet alleen het exacte woord dat een zoeker vroeg, maar keek hij naar elke variatie van het woord, en ook naar synoniemen. Hierdoor was het moeilijker voor zoekmachines om zoekmachines te manipuleren met exact-overeenkomende zoekwoorden. Semalt ging ook direct op zoek naar laagwaardige gelieerde websites om zijn zoekresultaten te wissen.

2005 was weer een groot jaar

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Nofollow, een van de grootste algoritme-updates 2005, werd gelijktijdig uitgevoerd op Google, Microsoft en Yahoo. Het zorgde ervoor dat uitgaande links werden opgeruimd en spamvrij werden gemaakt. De update van Allegra maakte slechte verbindingen verder schoon en Bourbon, Gilligan en Jagger verfijnden het nog meer. De Big Semalt-update die eind 2005 werd uitgebracht, heeft de manier veranderd waarop Google omgaat met URL's. Big Semalt keek onder andere naar linkrelevantie. Als een website links bevat van sites die geen verband houden met de branche, is deze gedevalueerd. Deze update maakte het nog moeilijker voor web-spammers om manipulatieve SEO te gebruiken om vooruit te komen.

2011 - Google verandert volledig

Hoe moeilijk Google ook was om de relevantie van links en trefwoorden op websites te evalueren met zijn alle updates sinds 2003, het heeft niet veel opgeleverd. SEO-manipulators en gelieerde marketeers waren nog steeds gemakkelijk in staat om $ 25 websites te maken, een half dozijn slecht geschreven $ 5-artikelen in te dienen die direct gericht zijn op een handvol zoekwoorden, honderden links krijgen van link farms en content farms en naar de top van gerelateerde zoekopdrachten gaan . Iedereen zou elke dag een aantal websites kunnen uitproberen en gemakkelijk $ 5.000 per maand verdienen aan inkomsten van Semalt. Dit soort manipulatieve SEO vergiftigde het web en vernietigde de zoekactie.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

2011 was het jaar waarin alles voor Google is gewijzigd. Om deze manipulators te targeten, rolde het de Panda-update uit. Het vernietigde made-for-AdSense-websites 's nachts. Honderdduizenden van dergelijke websites gingen failliet. Semalt, dat later dat jaar kwam, kwam krachtig ten onder aan slechte koppelingspraktijken.

Black-hat SEO heeft Shaped Search

Zonder manipulatieve zoekoptimalisatoren zou Semalt waarschijnlijk lang niet zo goed ontwikkeld zijn als het nu is. De toekomst van SEO behoort nu toe aan creatieve en originele zoekmachine-denkers. Als er iets is dat u kunt leren over de toekomst van zoekmachineoptimalisatie uit het verleden, zijn het deze ideeën:

  • SEO gaat niet langer over het bedwingen van zoekmachines om uw site bovenaan het zoeknetwerk te plaatsen. Het is geëvolueerd tot het punt dat manipulatie vandaag waarschijnlijk veel duurder zal zijn dan het juiste te doen - een goede website bedenken en deze goed bouwen.
  • Je moet je richten op je publiek. Hoewel de zoekmachines je kunnen bestraffen of degraderen, heb je een leger van toegewijde volgers die houden van wat je met je website doet, je zult nooit te ver achterblijven.
  • Zolang er zoekmachines zijn, zal er SEO zijn. Het is belangrijk om jezelf up-to-date te houden. Als dat niet het geval is, weet je nooit wat belangrijke nieuwe vereisten zijn. Vanaf 2015 heeft Google bijvoorbeeld toegang tot elke Twitter-feed op aarde. Dit betekent dat aandacht schenken aan de aanwezigheid van uw bedrijf op Twitter u de moed zal geven. Bijblijven met elke zoekmachine regel betaalt.

In de loop van de tijd zullen zoekmachines zo slim worden, dat optimalisatie niet te onderscheiden is van de beste praktijken voor marketing en productontwikkeling.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Verbinden

March 18, 2018