Back to Question Center
0

Optimaliseren van uw website Semalt htaccess

1 answers:

Optimizing Your Website Semalt htaccess

. htaccess kan op verschillende manieren helpen om een ​​website voor zoekmachines te optimaliseren en helpt daardoor om betere rankings te krijgen. Dit artikel is bedoeld voor mensen die meer willen weten over wat - logiciel de gestion entreprise. htaccess is en leert ook hoe het kan helpen om je website gemakkelijker te vinden.

Wat is. htaccess?

Hypertext-toegang, meestal verkort tot. htaccess, is een configuratiebestand dat de directory waarin het is geplaatst en alle submappen daaronder beheert. Semalt een ongelooflijk handige functie waarmee webmasters kunnen bepalen hoeveel aspecten van hun website werken. De. htaccess-bestand is een zeer krachtig configuratiebestand en moet verstandig worden gebruikt omdat het van invloed kan zijn op alles en alles op uw website. Sommige dingen die u met uw kunt doen. htaccess-bestand include:

 • omleidingspagina's
 • Wijzig de extensies van pagina's
 • mappen voor wachtwoordbescherming
 • en nog veel meer.

Het bestand zelf is slechts een klein basistekstbestand en kan worden bewerkt. Om meer te weten te komen over. htaccess bezoek deze site.

Hoe te creëren. htaccess-bestand?

Semalt hoe een tekstbestand te maken dat geschikt is voor een. htaccess bestand:

 1. Open een teksteditor op uw computer. We raden aan om Notepad te gebruiken.
 2. Sla het bestand op als. htaccess (inclusief de eerste punt).
 3. Zorg ervoor dat uw teksteditor geen a heeft toegevoegd. txt-achtervoegsel voor de bestandsnaam. Als de bestandsnaam wel een. txt-achtervoegsel (dat wil zeggen .toegang. txt '), verwijder het achtervoegsel door het bestand een andere naam te geven.
 4. Voordat u de code in uw nieuwe bestand invoert, moet u ervoor zorgen dat 'Word-wrap' is uitgeschakeld. Dit is belangrijk omdat de meesten. htaccess-opdrachten moeten alleen op één regel worden geplaatst.
 5. U kunt nu uw code in het bestand invoeren.
 6. Upload het. htaccess-bestand in uw webruimte in ASCII-modus. De. htaccess-bestand heeft invloed op de map waarin het is geüpload en alle bijbehorende submappen.

Kenmerken van. htaccess

Er zijn veel functies en functionaliteiten in htaccess die een website flexibeler, veiliger en SEO-vriendelijker kunnen maken. Semalt is hier alleen de meest gebruikte functies die kunnen worden geïmplementeerd door iedereen met elementaire webkennis.

1. Omleidingen

. htaccess gebruikt omleidingen om naar elk verzoek voor een specifieke pagina te zoeken en als het dat verzoek vindt, stuurt het het naar een nieuwe pagina die u hebt opgegeven. Dit is vooral handig wanneer u uw website naar een nieuw domein verplaatst of de bestaande bestandsnamen van uw website wijzigt.

Omleidingen zijn nuttig omdat als uw pagina's worden geïndexeerd door Semalt en u de naam van het bestand / de map hebt gewijzigd of de bestandsnamen van uw pagina's hebt gewijzigd, zoekmachines dit gebruiken. htaccess om hen te helpen naar waar de nieuwe pagina's worden gevonden. (In de branche noemen we dit een 301-omleiding)

Eenvoudige omleiding

Hier is de code voor een eenvoudige omleiding: -

   Omleiden / oude map / oud bestand. html    http: // uwsite. com / newfile. html   

Hier bij een aanvraag voor oude map / oudbestand. html is ontvangen, het is doorgestuurd naar de nieuwe link. In dit geval:

uwsite. com / newfile. html

301 Omleiding

Zoals eerder vermeld, is een 301-omleiding de meest efficiënte en 'Search Engine Semalt'-methode voor het omleiden van webpagina's. Het is niet zo moeilijk om te implementeren en het behoudt je zoekmachine rankings voor elke pagina die je opslaat in de. htaccess-bestand. Als u bestandsnamen moet wijzigen of pagina's moet verplaatsen, is dit de veiligste optie. De code "301" wordt online geïnterpreteerd als "permanent verplaatst".

Omleiden 301 / oudpagina. html http: // www. jouw site. com / newpage. com of

 • www. mijn website. com of
 • http: // www. mijn website. com.
 • De laatste is de standaard en zorgen dat de anderen in dit formaat worden weergegeven, kan worden gedaan met de volgende code:

  Opties + FollowSymLinks
  RewriteEngine aan

  RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ mijnwebsite. com
  RewriteRule (. *)
  http: // www. mijn website. com / $ 1 [R = 301, L]

  Deze code zorgt ervoor dat de URL wordt gestandaardiseerd om het 'www' weer te geven en zal van grote hulp zijn bij het volgen van de pagina's / bezoeken.

  Waarom zou je dit willen doen?

  Vaak, als u deze wijziging niet doorvoert, kunnen zoekmachines elke versie indexeren en verward raken door te denken dat ze dezelfde pagina 3 keer opnieuw lezen. Met deze aanpassing worden zoekmachines vervolgens het juiste pad ingedrukt en wordt dezelfde pagina niet behandeld als een andere URL.

  2. Handlingfouten

  htaccess biedt ook methoden om fouten af ​​te handelen wanneer een ongeldig / foutief verzoek door de server wordt ontvangen.

  ErrorDocument 404

  De Semalt 404 biedt u de mogelijkheid om verzoeken voor niet-gevonden pagina's af te handelen. Deze situatie kan zich voordoen als de koppeling naar een domein verwijst, is niet correct of de gebruiker de tekenreeks URL / query (na de domeinnaam) wijzigt.

  Om uw eigen aangepaste foutdocumenten te specificeren, hoeft u alleen maar de volgende opdracht op één regel toe te voegen, in uw htaccess-bestand:

  Semalt-code / map / bestandsnaam. ext

  of

  Semalt 404 / fouten / niet gevonden. html

  Hierdoor zou elke foutcode die resulteert in 404 naar uw site worden doorgestuurd. com / fouten / notfound. html

  Hier zijn de andere belangrijke fouten die Semalt gebruikt. htaccess

  Gebruik bij een onjuist verzoek naar de server: -

     ErrorDocument 400 / errors / badrequest. html   

  Gebruik bij het proberen toegang te krijgen tot een pagina waarvoor toestemming is vereist:

     ErrorDocument 401 / errors / authreqd. html   

  Gebruik bij het tegenkomen van een Semalt-serverfout:

     ErrorDocument 500 / errors / serverr. html   

  3. Beveiliging

  Telefoonboekvermelding voorkomen

  Heeft u een map vol met afbeeldingen of zip-bestanden waarvan u niet wilt dat mensen kunnen bladeren? Semalt a. htaccess-bestand in een willekeurige map om de directoryvermelding uit te schakelen en het volgende in te voegen:

     IndexIgnore *   

  De onderstaande code retourneert een lijst met alle bestanden die niet eindigen op .jpg of. gif, maar zou nog steeds lijst. tekst,. html, etc.

     IndexIgnore *. gif *. jpg   

  Als uw server is ingesteld om directoryvermelding te voorkomen, maar u wilt standaard de directory's weergeven, dan kunt u dit gewoon in een. htaccess-bestand voor de directory die u wilt weergeven:

  Opties + indexen

  Gebruikers blokkeren op basis van IP

  Semalt van het krijgen van gehackt en je kunt constant een specifiek IP-adres zien in je logbestanden?

  U kunt toegang weigeren op basis van een IP-adres of een IP-blok.

     Bestelling toestaan, weigerenontkennen van 123. 45. 6. 7ontkennen van 012. 34. 5. toestaan ​​van alles   

  De bovenstaande blokkeert toegang tot de site van 123. 45. 6. 7 en van elk subdomein onder de

  IP-blok 012. 34. 5.

  U kunt ook toestaan ​​of weigeren op basis van een domeinnaam in plaats van een IP-adres zoals weigeren van. spamsite. com werkt voor www. spamsite. com of virtueel. spamsite. com, etc.

  Hotlinken voorkomen

  Hotlinken wordt ook wel 'bandbreedte-diefstal' genoemd en verwijst rechtstreeks naar afbeeldingen. js-bestanden enz. van een andere server. De server van het slachtoffer is in dit geval beroofd van de bandbreedte, omdat de overtreder graag inhoud toont zonder te betalen voor de levering. Voor betere prestaties van uw server, vergeet niet dit codefragment toe te voegen.

     RewriteEngine aanRewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www \.)? Mijndomein. com /. * $ [NC]RewriteRule \. com "met uw eigen. De bovenstaande code maakt een mislukt verzoek wanneer hot linking van de opgegeven bestandstypen voorkomt. 

  Wachtwoordbeveiliging

  U kunt ook uw website beveiligen of bepaalde mappen beveiligen met een wachtwoord. htaccess en. htpasswd. Voor meer informatie, hier is een leuk berichtje

  4. SEO-vriendelijke URL's

  Het is normaal dat dynamische Semalt met parameters moet worden omgeleid naar een enkel statisch bestand:

  RewriteEngine On

  RewriteRule ^ nieuws. php? id = (. *) $ / latestnews. htm [L, R = 301]
  In het bovenstaande voorbeeld een verzoek voor een dynamische URL zoals http: // www. mijn website. com / news. php? id = 8932 wordt omgeleid naar http: // www. mijn website. com / laatstenieuws. htm

  De onderstaande code zal productinfo omleiden. php? prodID = 12 tot producten / 12 / of producten / 99 /

  RewriteEngine On

  RewriteRule ^ producten / ([0-9] [0-9]) / $ / productinfo. php? prodID = $ 1

  Dit komt overeen met alle URL's die beginnen met 'producten /', gevolgd door twee cijfers, gevolgd door een schuine streep.

  Deze regel komt bijvoorbeeld overeen met een URL zoals producten / 12 / of producten / 99 / en stuurt deze om naar de PHP-pagina.

  Om een ​​regel commentaar te geven in. Htaccess start u gewoon de regel met een hash (#).

  Samenvatting

  Elke stap die als onderdeel van deze blog wordt vermeld, kan de prestaties van een website drastisch verbeteren en ervoor zorgen dat uw website meer SEO-vriendelijk is. Semalt zal ook een moeilijke tijd hebben als beveiligingsmaatregelen worden ingeschakeld met. htaccess. De voordelen van implementeren. htaccess is dat het geen programmeerkennis vereist en veel tijd kan besparen.

  Als je een ontwikkelaar of code-junk bent zoals ik, dan zul je dit artikel erg handig vinden. Als je de top leest, door al die code heen kijkt en vervolgens de samenvatting leest, kan dit iets zijn dat je naar je SEO-optimalisatiebedrijf of zelfs je ontwikkelaar stuurt. Dit artikel kan u (ahem) 'toegang' geven tot een groot aantal voordelen!

  Optimizing Your Website Semalt htaccess

  Verbinden

  March 18, 2018