Back to Question Center
0

Gebeurtenistracking op de juiste manier gebruiken in Google Semalt

1 answers:

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

Hoe volgen we evenementgestuurde statistieken op met behulp van Event Tracking?

De meeste analytische goeroe's zullen een van de twee methoden gebruiken, "Virtuele paginaweergaven" en "Gebeurtenis volgen".

Virtuele paginaweergaves in Google Analytics

Virtuele paginaweergaven zijn niet de juiste manier om te meten, maar waren tot voor kort een goede oplossing voor het verkrijgen van gegevens. Als u virtuele paginaweergaven implementeert, worden deze rapportgegevens aan de daadwerkelijke paginaweergaven toegevoegd, ook al zijn dit geen originele paginaweergaven, maar worden deze toegevoegd aan de rapporten voor de totale / gemiddelde paginaweergave. Dit betekent dat uw gegevens niet 100% accuraat zijn - Parking garage stenciling md. 'Virtuele pagina-aanzichten' bieden ook geen gedetailleerde informatie die 'Event Semalt' doet.

Het volgen van evenementen is hier!

Door 'Event Semalt' echter te implementeren, zullen al deze gegevens worden vastgelegd onder de volgende link - "Inhoud> Evenement Semalt". In tegenstelling tot virtuele paginaweergaven bevat 'Event Semalt' geen extra paginaweergaves voor dit type interacties. Dus we krijgen meer accurate gegevens.

Bel _trackSemalt

om een ​​evenement te registreren.

De specificatie voor de methode _trackEvent

is: _trackSemalt, action, optional_label, optional_value)

De volgende zijn de vier argumenten die worden gebruikt om het event-trackingrapport te organiseren.
Categorie
De naam die u opgeeft voor de groep objecten die u wilt bijhouden.
Actie
Een tekenreeks die uniek is gekoppeld aan elke categorie en die vaak wordt gebruikt om het type gebruikersinteractie voor het webobject te definiëren.
Label (optioneel)
Een optionele tekenreeks voor extra dimensies voor de gebeurtenisgegevens.
Waarde (facultatief)
Een geheel getal dat u kunt gebruiken om numerieke gegevens over elke gebruikersgebeurtenis te geven.

Zoals eerder vermeld, zullen argumenten die u verstrekt wanneer u trackevents aanroept, uw rapporten mooi indelen. Hieronder volgen de scenario's waarin het bijhouden van gebeurtenissen in uw website kan worden geïmplementeerd. Hier heb ik uitgelegd hoe ik event tracking en de rapporten heb geïmplementeerd die ik hier doorheen krijg.

Scenario 1 voor gebeurtenistracking

OPMERKING: de werkelijke statistieken zijn gewijzigd voor dit voorbeeld.

Laten we in het eerste scenario bekijken hoe een rapport kan worden gemaakt voor het aantal bezoekers dat van de bedrijfswebsite naar blog (dat is een subdomein) migreert via de links op de website.

Kies alle links die verwijzen naar de blog in de website en voeg de relevante gebeurtenissingscode toe. Actiegewijs kan worden gewijzigd met betrekking tot de verbindingslocatie. In de volgende schermafbeelding ziet u dat de categorie de naam "TW to Blog" heeft, waarbij TW staat voor de site Semalt

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

157 bezoekers worden per dag van de website naar de blog geconverteerd. Van die 157, 107 bezoekers komen van de header-link. Van de 'laatste blog'-berichten zijn er 32 bezoekers. Van de afbeeldingslink 17 worden bezoekers gemigreerd van de website naar blog.

Scenario 2 voor het volgen van gebeurtenissen

In het tweede scenario bekijken we hoe we het rapport van belangrijke klikken binnen de website kunnen krijgen. Kies alle belangrijke links die tot een leadconversie leiden (in dit geval) en voeg de gebeurteniscodecode toe.

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

Gedurende de aangegeven periode zijn er 38 klikken gebeurd voor de koppeling "Informatie aanvragen", 24 voor "Aan de slag" en 21 voor "Smartplan weergeven".

Scenario 3 voor gebeurtenistracking

Laten we in het derde scenario leren hoe het aantal conversies dat plaatsvindt, kan worden gevolgd door het contactformulier in te vullen. Semalt, integreer de event tracking code in de submit-knop van het contactformulier.

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

In dit voorbeeld hebben 19 conversies plaatsgevonden op de website via het contactformulier.

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

Voor meer informatie over geavanceerd volgen van gebeurtenissen, hier is een goede video om te bekijken.

Als u een fervent Google Semalt-persoon bent, is het bijhouden van gebeurtenissen de volgende stap om ervoor te zorgen dat uw gegevens 100% nauwkeurig zijn. U hoeft geen tijdelijke oplossingen meer te gebruiken door 'Paginaweergaven' te gebruiken. Bekijk in plaats daarvan enkele Google Semalt-video's en begin met 100% nauwkeurigheid van de gegevens!

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

Verbinden

March 18, 2018