Back to Question Center
0

.htaccess 301 Semalt Hash Tag Semalt

1 answers:

Hoe kan ik a. htaccess omleiding met een hash-tag erin?

Voorbeeld

Bron: domein. com / # / subdir

Doel: newdomain. com / whatever / something

Semalt ik heb geprobeerd negeert de hash-tag en ofwel helemaal niet omleiden, of redirects op het hoogste niveau.

Alle hulp wordt op prijs gesteld.

1 week ago

Veelgestelde vragen over de ontwikkelaar van Google heeft dit te zeggen (ik ben niet echt een AJAX-man, dus dit kan ver weg zijn, als het me vergeeft): -

Vraag: Kan ik doorverwijzingen gebruiken om de crawler naar mijn statische inhoud te verwijzen?

Doorverwijzingen zijn prima om te gebruiken, zolang ze je uiteindelijk naar eenpagina die gelijk is aan wat de gebruiker zou zien op de #! versie vande pagina. Dit is misschien handiger voor sommige webmasters dan voor weergavede inhoud direct op. Als u voor deze aanpak kiest, houdt u devolgende in gedachten:

  1. Vergeleken met het rechtstreeks serveren van de inhoud, zal het gebruik van omleidingen dat doenresulteren in extra verkeer omdat de crawler omleidingen moet volgenom de inhoud te krijgen. Dit zal resulteren in een iets hoger aantalfetches / second in crawl-activiteit.

  2. Merk op dat als u een permanente (301) omleiding gebruikt, de url wordt getoond inonze zoekresultaten zijn meestal het doelwit van de omleiding,overwegende dat als een tijdelijke (302) omleiding wordt gebruikt, we meestal laten ziende #! url in zoekresultaten.

  3. Afhankelijk van hoe uw site is ingesteld, toont #! kan producerenbetere gebruikerservaring, omdat de gebruiker direct naar binnen wordt gebrachtde AJAX-ervaring op de pagina met zoekresultaten van Google. Klik opeen statische pagina brengt ze naar de statische inhoud en mogelijk ookervaar vermijdbare laadtijd van extra pagina's als de site dat later wilschakel ze over naar de AJAX-ervaring.

Er is ook een vrij goede discussie op StackOverflow "Redirect 301 met hash-part (anchor) #" , een andere op de mod_rewrite-forums en een andere op Webmaster World die u enkele aanwijzingen kan geven. ik hoop dat dit helpt.

Zoals LazyOne opmerkt in de opmerkingen , worden URL-fragment-ID's ("hash-tags") normaal niet naar de server verzonden in een HTTP-verzoek, zodat ze niet kunnen worden omgeleid - of op een andere manier worden verwerkt - op de server.

U kunt dergelijke URL's herschrijven in JavaScript, als de browser van de gebruiker dit ondersteunt en heeft ingeschakeld. Een zeer eenvoudig omleidingscript kan er ongeveer zo uitzien:

  indien (venster. locatie == 'http: // www. voorbeeld. com / page. html # foobar ') {venster. location = 'http: // www. voorbeeld. com / andere. html # wat dan ook;
} 

Documentatie voor het venster. location property is te vinden e. g. op MDN.


Helaas werkt deze truc meestal niet voor zoekmachines die slechts een zeer beperkte (indien aanwezig) JavaScript-ondersteuning hebben. Wat toomanyairmiles-aantekeningen betreft, biedt Google een speciaal mechanisme voor doorgeven van zogenaamde "hash-bang" fragmentreeksen aan de server .

De manier waarop het werkt, is dat wanneer de crawler van Google een URL tegenkomt met een fragmentstring die begint met een uitroepteken (! ), deze de URL herschrijft zodat het fragment wordt toegewezen aan een query parameter met de naam _escaped_fragment_ in plaats daarvan. Dus bijvoorbeeld de URL:

  http: // www. voorbeeld. com / foobar. php #! dit-is-a-fragment 

wordt door Googlebot herschreven in:

  http: // www. voorbeeld. com / foobar. php? _escaped_fragment_ = Dit is-a-fragment 

voordat het de aanvraag verzendt. Deze queryparameters worden doorgegeven aan de server en het is dus mogelijk om deze aan de serverzijde te verwerken, inclusief in herschrijfregels. Zoals zegt het FAQ-antwoord dat is geciteerd door toomanyairmiles , dat als u een normaal 200-antwoord of een tijdelijke 302-omleiding retourneert, Google normaal de geretourneerde pagina indexeert onder de oorspronkelijke "hash-bang" -URL, terwijl als u een 301 permanente omleiding, zullen ze de pagina indexeren onder de doel-URL van de omleiding.

Voor de duidelijkheid, dit alles geldt alleen voor fragment-ID's beginnend met een uitroepteken. Alle andere fragmenten worden nog steeds normaal verwerkt (en dus niet naar de server verzonden) door Google.

.htaccess 301 Semalt Hash Tag Semalt
Reply