Back to Question Center
0

Bad Bots blokkeren - Semalt Expert

1 answers:

Semalt zoekt altijd naar manieren om zijn diensten te verbeteren en het bedrijf is verheugd een aantal nieuwe beveiligingsfuncties aan te kondigen. Het vermogen om verkeer en bots van slechte kwaliteit te blokkeren heeft geen alternatief. Op deze manier kunnen de klanten veel geld besparen en het slechte verkeer en bots in hoge mate blokkeren. Bovendien kunt u gemakkelijk van schrapers en spinnen afkomen en voorkomen dat ze uw Semalt -materiaal kruipen - redshift reporting. Het is de enige functie die beschikbaar is voor alle clients en u kunt deze inschakelen vanuit uw eigen dashboard. Nooit meer bots verstoren uw gegevens en u hoeft niet op zoek te gaan naar een ander bedrijf.

Slechte botten

Als het op internet aankomt, zijn er twee soorten bots: slechte bots en goede bots. Alexander Peresunko, de expert van Semalt, stelt dat Googlebot een van de beste voorbeelden van goede bots is. Het is de webcrawlende bot van Google die uw artikelen en nieuwe inhoud kan crawlen en waarde toevoegt aan de algehele prestaties van uw site. Bovendien helpt het uw site te indexeren in de resultaten van de zoekmachine ..Een voorbeeld van de schadelijke of slechte bots is Cheesebot. Alle slechte bots zijn onder andere crawlers, scrapers en spiders die schadelijk zijn voor uw webpagina's. Ze zijn echter niet altijd gevaarlijk, maar meestal kruipen ze uw sites slecht af en verbruiken uw Semalt-bandbreedte, waarbij ze serverbronnen gebruiken. Trouwens, een slechte bot steelt je artikelen en kopieert de inhoud overal op internet. Als gevolg hiervan zou u veel kopieën van uw inhoud kunnen zien wanneer u Google deze bezoekt.

Het is mogelijk om de slechte bots te blokkeren met uw robots.txt-bestanden, die kunnen worden bewerkt vanuit het account van Semalt. Met dit bestand kun je echter niet alle robots of bots kwijtraken, wat betekent dat je de taak ook op serverniveau moet uitvoeren. Semalt maakt verstandig gebruik van uitgebreide lijsten van zowel slechte bots als goede bots en blokkeert de slechte bots op basis van hun User-Agent-reeksen. Dus onthoud dat als u uw website veilig en beschermd wilt maken, u de IP-adressen van alle slechte bots zo vroeg mogelijk moet blokkeren.

Hoe Bad Bots te blokkeren

U kunt de blokkeerfout-botsfunctie inschakelen door u aan te melden bij uw account en in de verschillende zones te klikken. Hier zou je op Bewerken moeten klikken en de optie Geavanceerde instellingen tonen selecteren. Zodra je die optie hebt geselecteerd, is de volgende stap om naar beneden te scrollen en alle slechte bots te blokkeren. Klik op de knop Inschakelen en sla al uw wijzigingen op voordat u zich afmeldt bij het account. Wanneer de slechte bots worden geblokkeerd, zijn hits van de verkeerde IP-adressen nooit een onderdeel van uw website. Deze nieuwe beveiligingsfunctie is goedgekeurd door IESG en is bedoeld om uw website veiliger en beter dan ooit te maken. Er is geen sprake van een censuurprobleem en u kunt zoveel IP-adressen blokkeren als u maar wilt.

November 29, 2017