Back to Question Center
0

Expert van Semalt: blokkeren van botverkeer in Google Analytics Once and For All

1 answers:

Als u regelmatig Google Analytics gebruikt, wilt u waarschijnlijk weten hoe u kwaliteitsverkeer naar uw website kunt krijgen. Als het gaat om echt menselijk verkeer, zijn er enkele zoekmachine optimalisatie en sociale media technieken om voor te zorgen. Onlangs is gemeld dat bots en nep-verkeer goed zijn voor vijftig procent van alle verkeer op een standaardsite. We hopen dat het grootste deel van dit verkeer wordt verwijderd uit Google Analytics met een verscheidenheid aan hulpmiddelen en technieken - curso gratis fotografia digital reflex online.

Vroeger was het eenvoudig om van bots af te komen, en we waren er zeker van dat bots nooit JavaScript zouden verwerken. Google Analytics maakt zelf gebruik van JavaScript, dus bots kunnen niet worden weergegeven in Google Analytics. Maar nu is de trend veranderd omdat de hackers nu veel slimmer zijn dan ooit en alle technieken kennen om je website te verpesten. Bovendien, met de verspreiding van jQuery, kunnen websites en applicaties voor een enkele en dubbele pagina gemakkelijk door de hackers worden overgenomen. Tegenwoordig kan een bot JavaScript en al zijn relevante bestanden verwerken, waardoor je Google Analytics en de bijbehorende rapporten worden geschaad. Op dezelfde manier kan het de webbrowser beschadigen en niet-menselijk verkeer naar uw websites brengen. Als de huidige zoekmachines en crawlers geen JavaScript verwerken, kan het meeste niet-menselijke verkeer worden verwijderd en kan het botverkeer snel worden geëlimineerd. Het lijkt er echter op dat dit niet mogelijk is, omdat JavaScript een must is voor zoekmachines en Google Analytics.

Max Bell, de vooraanstaande deskundige van Semalt , biedt in dit verband enkele nuttige kwesties.

Er zijn zowel kwaadaardige slimme bots als positieve bots die uw site en de inhoud blijven rondcrawlen voor hun eigen kwaadaardige doeleinden. Sommige bots kruipen uw sites om grote schade aan te richten op de webservers en verhogen de kosten van site-eigenaren.

Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat bots van Google-zoekmachines zijn uitgesloten van Google Analytics en dat u hun instellingen niet handmatig hoeft te wijzigen. De andere typen bots zijn echter moeilijk in de omgang en volgen niet de richtlijnen die zijn beschreven in de robots.txt-bestanden van de website of in de metatags. Ze blijven uw webpagina's crawlen en geven u verschrikkelijke resultaten. Goede bots voorkomen echter dat verzoeken worden verzonden naar de servers van Google Analytics om uw site veilig en beschermd te houden. Tegenwoordig zijn de slechte bots verantwoordelijk voor meer dan dertig procent van alle webverkeer, volgens rapporten van Incapsula. Het is verplicht geworden om een ​​oplossing te vinden, zodat we de slechte bots uit onze Google Analytics en haar rapporten kunnen filteren. Dit zal zowel onze gegevens als onze website beschermen tegen zowel nepverkeer als bots.

Wat kan er aan gedaan worden?

Er zijn verschillende strategieën om bots uit Google Analytics te verwijderen. Een paar dingen die u in gedachten moet houden zijn:

1.Je moet altijd het vakje in het gedeelte Beheerderweergave aanvinken om zowel bekende als onbekende bots te verwijderen.

2.U moet bots elimineren en hun IP-adressen blokkeren.

3. U kunt bots verwijderen met behulp van user agents, die ervoor zorgen dat het identificatieproces gemakkelijker en sneller verloopt.

Met deze dingen in gedachten kunt u uw site eenvoudig opslaan tegen de mogelijke bots.

November 29, 2017