Back to Question Center
0

Expert van Semalt: hoe kunnen we veilig blijven ten opzichte van botnets?

1 answers:

Het internet der dingen (IoT) is een relatief nieuwe technologie die verantwoordelijk is voor het verbinden van verschillende apparaten en objecten met internet. Het biedt ook nuttige gegevens voor de goede werking van uw computer of mobiele apparaat. In de race van concurrerende producten hebben de gebruikers en fabrikanten enkele gevaarlijke technieken ontwikkeld, waaronder botnets - auto tech auto.

Artem Abgarian, een topdeskundige van Semalt , concentreert zich op het feit dat de botnets een groep met internet verbonden computer- of mobiele apparaten zijn die worden bestuurd door een gecentraliseerde server of systeem. Deze term wordt meestal gebruikt in combinatie met specifieke hacks, met name de Distributed Denial of Service Attacks (DDoS-aanvallen).

Hoe voeren de hackers hun activiteiten uit?

Met behulp van botnets en honderden tot duizenden geïnfecteerde computers kunnen de hackers gemakkelijk uw IP-adres traceren. Ze gebruiken hun unieke IP-adressen om de legitieme en valse gebruikers te onderscheiden. Zodra ze de unieke computerapparaten en IP-adressen hebben gevonden, is hun volgende doel het infecteren van die apparaten, zodat ze hun specifieke taken kunnen uitvoeren.

Gevaar # 1: steel uw informatie

Het internet der dingen kan gemakkelijk uw persoonlijke gegevens en privégegevens stelen. Ze werken met of zonder de slechte spiders en houden uw activiteiten stil in de gaten. Zodra u zich afmeldt bij uw systeem, beginnen ze onmiddellijk hun functies uit te voeren en uw apparaat te kapen..

Gevaar # 2: goedkope apparaten, met name pc's

De markten worden overspoeld met goedkope en goedkope computer- en mobiele apparaten, webcams, thermostaten, yogamatten, bakpannen en babyfoons. Je moet voorkomen dat je iets koopt dat niet goed is en dat bij een vreemd of onbekend merk hoort. Dit komt omdat verschillende gevaren aan dergelijke apparaten zijn gekoppeld. De botnets maken ze waarschijnlijk het slachtoffer door hun informatie in gevaar te brengen. Al deze apparaten moeten worden verbonden met internet en hebben hun unieke IP's. Met de weinig of geen beveiliging, zou u uw toegang tot uw apparaten kunnen verliezen, en de hackers zouden uw gebruikersnamen en wachtwoorden binnen de kortste keren kunnen stelen.

Gevaar # 3: geen ingebouwde beveiliging - geen toegang tot uw apparaat

Het installeren van een anti-malware-programma of antivirussoftware is essentieel. U moet uw activiteiten regelmatig online monitoren en een aantal back-upbestanden laten onderhouden. Houd uw beveiligingspatches in de gaten en vergeet ze niet bij te werken. Je moet ook een sterk wachtwoord hebben met hoofdletters en kleine letters, zodat niemand het gemakkelijk kan raden. In 2016 brachten de botnets een groot aantal apparaten in gevaar, gewoon omdat hun wachtwoorden gemakkelijk te raden waren. Gemiddeld werden tienduizend IoT-apparaten gecompromitteerd en voor onderhoud aan de internetinfrastructuuraanbieders overgedragen. Zelfs de websites zoals Twitter en Netflix werden aangevallen en de hackers verdwenen snel van het internet na het plegen van het misdrijf.

De botnets die deze taken hebben uitgevoerd, zijn gemaakt met een specifieke malware die bekend staat als Mirai. Deze malware is verantwoordelijk voor het stelen van privégegevens en wachtwoorden van een groot aantal apparaten. Het was geen geniale malware, dus maatregelen ertegen waren gemakkelijk te nemen. De DDoS-aanvallen zijn even wijdverbreid en frequent als de bots en spiders. Ze dringen de computer en mobiele apparaten binnen en vragen de gebruikers om op de fraudeadvertenties te klikken en de gelieerde sites te controleren.

November 29, 2017