Back to Question Center
0

Geen zorgen! Expert van Semalt weet hoe filters moeten worden ingesteld in Google Analytics

1 answers:

Google Analytics is verantwoordelijk voor het verzamelen van de informatie en gegevens over alle bezoeken aan de site. Om een ​​goed beeld te krijgen van de prestaties van uw website, moet u wellicht kijken naar de gegevens uit de door Google Analytics gegenereerde rapporten. Het helpt bij het maken van de beslissingen om bepaalde elementen voor prestatie-optimalisatie te verbeteren of te wijzigen.

Een van de manieren waarop site-eigenaren gegevens over individuele aspecten van hun bezoekers kunnen bekijken, is via filters.

Oliver King, een van de meest ervaren deskundigen van Semalt , legt uit hoe een Google Analytics-filter kan worden gebruikt om intern verkeer uit de rapporten van de site te verwijderen.

Voordat u beslist om het Google Analytic-filter te maken om bedrijfsverkeer van de rapporten uit te sluiten, is het belangrijk dat u de reden begrijpt waarom u dit doet - altalene scivoli giardino. Google Analytics registreert alle bezoeken aan de site, zelfs die binnen het bedrijf. Tijdens de marketingcampagne voor een website kunnen marketeers merken dat ze veel tijd op de site doorbrengen. Ze kunnen naar relevante artikelen zoeken om deze met hun klanten te delen of om de inhoud van de site te bekijken.

Helaas kunnen deze goedbedoelde activiteiten nadelige gevolgen hebben. Wanneer Google Analytics deze bezoeken registreert, brengen ze grote schade toe aan de gegevens waarop we vertrouwen om te bepalen hoe mensen op de site zijn gekomen en wat ze hebben gedaan toen ze daar waren. Intern verkeer kan ook wijzen op valse gegevens die de inspanningen om het gedrag van de "normale" bezoekers te begrijpen, bemoeilijken..Het resultaat is dat de meetwaarden van de site worden gewijzigd door scheve rapporten weer te geven. Er is echter een manier om dit probleem te omzeilen met behulp van Google Analytics-filters, omdat het onze websiteactiviteit uit de rapporten opschoont.

  • Open Google Analytics en log in op uw account.
  • Navigeer naar het gedeelte Beheerder en maak een nieuwe weergave. Zorg dat u een van deze ongewijzigd laat met de onbewerkte gegevens. Het fungeert als back-up. Maak een nieuwe voor de gefilterde IP-adressen. Verzin een beschrijvende naam voor de nieuwe weergave en zorg ervoor dat u de juiste tijdzone hebt.
  • Selecteer in de nieuwe weergave het tabblad met "Een filter maken".
  • Voeg het filter toe dat u wilt gebruiken. Als de knop in dit stadium niet wordt weergegeven, moet u mogelijk hogere machtigingen vragen aan de webmaster.
  • Geef het nieuwe filter een naam en selecteer het gewenste type. Kies in dit geval om Verkeer uitsluiten van een IP-adres dat gelijk is aan.
  • Voeg vervolgens het IP-adres van uw website in. De tool 'wat is mijn IP-adres' is een van de gemakkelijkste manieren om het huidige IP-adres van de site te achterhalen.
  • Wat het IP-adres van de tool ook is, kopieer en plak het in het filterveld van uw Google Analytics.
  • Sla het nieuwe filter op.

Na voltooiing wordt al het verkeer van dat specifieke IP-adres niet weergegeven in de Google Analytics-rapporten. Als u veel werk doet van andere IP-adressen, zou het verstandig zijn om ook nieuwe filters voor hen te maken. Hetzelfde geldt voor externe ontwikkelaars die veel werk op uw site doen.

November 29, 2017