Back to Question Center
0

IoT-botnets - Een gids van Semalt over hoe u uw computer kunt beschermen

1 answers:

 

Zonder twijfel zijn Zeus, Tigerbot en Droid Dream de meest voorkomende voorbeelden van mobiele botnets die hun taken uitvoeren en bijna elke dag andere platforms beschadigen. De opkomst van het IoT werd echter een echte gebeurtenis op het gebied van botnet, die een groot aantal apparaten wereldwijd trof. De beveiliging van het internet der dingen (IoT) is tegenwoordig een van de grootste zorgen. De evolutie van de IoT-botnets is de brandende kwestie van cybersecurity tegenwoordig - large grain silo for sale. Een ander botnet waar we het over moeten hebben is het Mirai-botnet dat verschillende spraakmakende DDoS-aanvallen op gang heeft gebracht. Het beïnvloedde een groot aantal technische en niet-technische apparaten. De IoT-apparaten worden veel gebruikt voor professionele en niet-professionele doeleinden. Ze volgen strikte veiligheidsregels, maar toch is hun functioneren niet toereikend.

Hoe de IoT-botnetaanvallen te detecteren en te voorkomen?

U kunt de IoT-aanvallen gemakkelijk detecteren en voorkomen door vast te houden aan de volgende methoden die worden aangeboden door Igor Gamanenko, de klanttevredenheidsmanager van Semalt :

Methode №1: Fundamentele cybersecurity-maatregelen:

Dit is het moment waarop u serieus moet nadenken over het detecteren en voorkomen van IoT-botnetaanvallen. De elementaire cyberbeveiligingsmaatregelen zijn niet voldoende, wat betekent dat je aan iets anders moet denken dan aan de traditionele technieken..

Methode №2: passieve en actieve mechanismen:

Er zijn verschillende passieve en actieve mechanismen voor de detectie van botnets en IoT-aanvallen. De beste botnetdetectiemethoden zijn gebaseerd op de evaluatie en analyse van verkeer tussen botmasters en bots.

Methode №3: De HTTP-services:

De botnets die afhankelijk zijn van de HTTP-services voor hun taken en communicaties zijn moeilijk te detecteren. Dit komt omdat de communicatie tussen de botmasters en de bots altijd in het gecodeerde formaat is.

Methode №4: Collectieve inspanningen

Om botnetaanvallen te voorkomen, moet u de collectieve inspanningen van ondernemingen, beveiligingsdeskundigen, productbedrijven, domeinregistreerders, domeinregisters, aanbieders van clouddiensten en lokale en internationale wetshandhavingsbedrijven overnemen.

Methode №5: Gecoördineerde techniek en remediëring van de botnetaanvallen:

De gecoördineerde en gezamenlijke inspanning die u moet doen om de botnetaanval te detecteren, verwijderen, melden en verhelpen, voorkomt verdachte websites en blogs. Bewustzijn over de IoT-botnets en cyberbeveiliging is alles wat je nodig hebt om online te overleven. Bovendien moet u op de hoogte zijn van de cyberbeveiligingsbedreigingen en -risico's, zodat u ook de andere gebruikers kunt helpen. U moet de bedreigingen detecteren en beschermen onder toezicht van een cybersecurity-officier. Defensie is de enige manier om de IoT-botnetaanvallen te detecteren en deze in hoge mate te voorkomen.

Conclusie:

Vergeet niet dat tijdens botnet- en IoT-aanvallen uw computer wordt geïnfecteerd door virussen die spam verspreiden en phishing-e-mails naar de gebruikers sturen. Het heeft tot doel gebruikers te lokken om op verdachte links te klikken en vreemde bestanden te downloaden.

November 29, 2017