Back to Question Center
0

Malicious Bots - Semalt geeft tips hoe het probleem kan worden verholpen

1 answers:

Alexander Peresunko, de Semalt Customer Success Manager, stelt dat digitale transformatie de manier waarop wij onze bedrijven runnen en ook onze levensstijl drastisch heeft veranderd. Dankzij de smartphone- en laptoptechnologie en de wereldwijde internetpenetratie gebruiken meer dan 3 miljard mensen het internet om met hun vrienden te chatten. Trouwens, online winkelen en het boeken van vliegtickets zijn een integraal onderdeel geworden van het moderne leven.

Geautomatiseerde internetprogramma's

Geautomatiseerde internetprogramma's die ook wel bots worden genoemd, zijn om verschillende redenen gecreëerd. Sommigen van hen zijn goed terwijl de anderen slecht zijn. De goede zijn onder andere bots van sociale media, bots (bots) van zoekmachines, aggregator-bots en andere - lampadario sfere vetro. De kwaadwillende of slechte bots zijn gemaakt door hackers om uw persoonlijke gegevens te stelen en geautomatiseerde taken uit te voeren op uw computer.

Weg met valse registraties

Sommige van hun functies creëren valse registraties, verzamelen persoonlijke informatie, schrapen de inhoud, producten en prijzen, creëren een puinhoop voor u bij het online boeken en verkopen van tickets, enzovoort. Dergelijke snode activiteiten zijn eindeloos en moeten met alle middelen worden voorkomen..Als u bijvoorbeeld een online bedrijf leidt, beschadigt u waarschijnlijk uw website als u voortdurend wordt aangevallen door slechte bots. De hackers en concurrenten kunnen worden gestopt door hun IP-adressen te blokkeren.

Serverlogboeken analyseren

Apache-, NGINX- en ISS-serverlogboeken kunnen handmatig worden geanalyseerd om kwaadaardige activiteiten en de bots van uw webpagina's te achterhalen. Telkens wanneer het logboek naar een spreadsheet wordt geëxporteerd, moet u de kolommen maken om het IP-adres en de user-agent te identificeren. Wanneer u ze allebei hebt geïdentificeerd, kunt u deze gemakkelijk een voor een blokkeren. Als alternatief kunt u die IP's isoleren en ze blokkeren van uw webbrowsers, met name Firewall. Het is een moeizaam proces en het kan enkele uren duren, maar de resultaten zijn ongelooflijk en gaan uw verwachtingen te boven.

CAPTCHA laten zien

Laat CAPTCHA zien aan zowel bots als echte mensen om uw website tegen hackers te beschermen. Het is een van de meest voorkomende en verrassende praktijken om slechte bots en robots op al uw relevante pagina's te blokkeren. CAPTCHA moet worden getoond aan alle mensen of bots die uw website bezoeken zonder uw toestemming.

Robots.txt

Het is een van de grootste fouten die verschillende webmasters maken is het instellen van de robots.txt om URL's te weigeren, in de overtuiging dat de crawlers en bots, goed of slecht, niet dwars door hun websites zouden gaan. Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat deze methode veel tijd zou kosten, maar de resultaten zijn altijd geweldig. Je kunt de bots verwijderen door de instellingen in je tekstbestanden te wijzigen. Kort gezegd, u moet het robots.txt-bestand aanpassen om te voorkomen dat scrapers uw webinhoud en artikelen stelen.

November 29, 2017