Back to Question Center
0

Mis het niet! Expert van Semalt deelt 7 soorten SEO-gegevens

1 answers:

SEO-praktijk is nog steeds jong en groeit. Voorstanders hebben het standpunt ingenomen dat SEO een wetenschap is die resulteert in het debat waarover SEO-aanpak het beste werkt in alle situaties. Er ligt veel technisch bewijsmateriaal voor de vorm en vorm van SEO - selos gratis para sites.

Als SEO een wetenschap is, hoe gedraagt ​​een wetenschap zich dan? Wetenschap is gebaseerd op de fundamentele aanname dat het universum geordend regels volgt die kunnen worden bepaald door observatie en experimenten voordat een hypothese wordt getest. Er wordt ook verondersteld dat deze regels statisch zijn en slechts zeer langzaam veranderen, zelfs wanneer er drastische paradigmaverschuivingen zijn. De wereld van SEO is gestructureerd en geordend, maar de regels of algoritmen voor SEO veranderen bijna dagelijks. Elke poging hier op observatie te vertrouwen zou geen nauwkeurige resultaten opleveren, tenzij het over een volledig kalenderjaar wordt gedaan.

Nik Chaykovskiy, de Senior Customer Success Manager van Semalt , onderzoekt 7 soorten SEO-gegevens en hun toepasbaarheid bij het tot een volwassen wetenschap maken van SEO, waaronder:

1. Profetisch bewijs

Dit komt van experts die de algoritmen of codes schrijven waarop SEO steunt. Hun inbreng is uniek omdat het feitelijk is en ze zitten bovenop de SEO-berg zoals bijbelse profeten. Daarom moeten we de mogelijkheid hebben om hun accurate uitspraken te verzoenen, omdat we de SEO-codes niet zelf kunnen veranderen. Aan de lage kant, profetisch bewijs ontbeert gevestigde belangen en kan soms cryptisch lijken.

2. Anekdotisch bewijs

Dit is het bewijs van persoonlijke gebruikerservaring. Alle wetenschappen beginnen met observatie en SEO begeleidt de wijzigingen aan websites en analyseert het effect op rankings. Dit bewijsmateriaal is overvloedig aanwezig en daarom gemakkelijk te verzamelen als uitgangspunt voor elk wetenschappelijk onderzoek naar SEO. Maar aan de andere kant kunnen gebruikerservaringen van het ene individu naar het andere worden vertekend, vandaar dat een ervaring het hele verhaal niet kan vertellen.

3..Wild experiment

Alle wetenschappen zijn experimenteel. In SEO denken we dat "het toevoegen van zoekwoorden in de title-tag leidt tot betere rankings", wijzigingen aanbrengt op websites om hypothesen te testen en vervolgens de uitkomst te meten. Het vormen en testen van een hypothese bepaalt de causaliteit van factoren die het proces valideren. Experimenten moeten nog worden gecontroleerd om te voorkomen dat bestaande SEO-infrastructuur in het gedrang komt.

4. Gecontroleerde experimenten

In deze opstelling worden verschillende domeinnamen geregistreerd en nieuwe websites vanaf de basis opgebouwd. Als alternatief zijn de sites tot een bepaald punt opgebouwd, waarna elke afzonderlijke site zijn eigen wijzigingen introduceert. Deze aanpak garandeert controle van experimenten zonder andere functies in gevaar te brengen. Desondanks weerspiegelen de sites die in deze omgeving zijn gemaakt mogelijk niet de complexiteit of realiteit van de daadwerkelijke SEO-omgeving.

5. Tweedehandsbewijs

Het klinkt als geruchten, maar in werkelijkheid zijn alle ervaringen en experimenten in het verleden uitgevoerd voor legitieme bronnen van bewijs. Sommige feiten over SEO hoeven niet te worden bevestigd door de hele tijd experimenten te herhalen. In dergelijke gevallen levert het, bewijsmateriaal betrouwbare conclusies van de wetenschappelijke vooruitgang op.

6. Correlationeel bewijs

In grote gegevenssets is het moeilijk om variabelen te scheiden of te experimenteren. In plaats daarvan zoekt u naar correlaties tussen gegevenssets. Dit helpt bij het onthullen van wiskundige relaties, vooral wanneer meerdere variabelen dezelfde uitkomst beïnvloeden. De correlatie kan echter de oorzaak niet zijn.

7. Large Scale Simulation

Modellen van een SEO-universum gemaakt om de hypothese op grote schaal te testen. Het testen van deze modellen levert inzichtelijke conclusies op die leiden tot de verbetering van de modellen. Controle hier bereiken is mogelijk omdat het een soort laboratorium-SEO is. Toch zijn de resultaten in de simulatie slechts zo goed als het model dat wordt gebruikt.

November 29, 2017