Back to Question Center
0

Semalt Expert geeft aan hoe om te gaan met verwijzingspam in Google Analytics

1 answers:

Als u constateert dat uw website veel verwijzingsverkeer ontvangt en de gegevens worden weergegeven in uw Google Analytics, bent u niet de enige omdat veel mensen hetzelfde probleem hebben ondervonden. Het meeste verwijzingsverkeer is spam en moet zo snel mogelijk worden verwijderd. Nieuwe pieken in verwijzingsspam beschadigen de gegevens in Google Analytics in grote mate - trade in desktop pc. De aanvallers vernietigen niet alleen de rangschikking van uw site in de zoekmachine -resultaten, maar krijgen ook betere rangen voor hun eigen websites en blogs. Het probleem is dat kleine bedrijven kunnen omgaan met verwijzingsspam en het aantal weergaven op hun sites kunnen vergroten.

Ivan Konovalov, de klantensuccesmanager van Semalt , biedt hier een waardevolle oplossing met betrekking tot verwijzingsspam.

Aanvallers genereren spam in Google Analytics

De eerste vraag die ons opvalt, is dat waarom aanvallers en hackers Google Analytics-spam creëren? Website-eigenaren en bloggers houden Google Analytics in de gaten en veranderen de instellingen af ​​en toe. Ze verwijderen en blokkeren de IP-adressen die er verdacht uitzien en voorkomen dat de echte mens uw webpagina's bezoekt. Veel hackers gebruiken verwijzingsspam om verkoopleads te genereren en vervalsen. Bovendien gebruiken ze het om virussen en malware te verspreiden en dagelijks phishing-aanvallen uit te voeren. Als u toevallig verdachte websites in uw verwijzingsgegevens ziet, moet u nooit op die site klikken en deze zo snel mogelijk uit Google Analytics verwijderen..

Hoe vindt referral-spam plaats?

De hackers en spammers gebruiken verschillende technieken om bots uit te voeren en computersystemen in de botnets te kapen. Sommigen genereren veel spookbezoeken en verhogen het bouncepercentage van uw site. Ze blijven bots naar uw sites sturen en vernietigen de algehele positie op internet. De aanvallers moeten JavaScript uitvoeren om uw Google Analytics bij te houden. Vanaf hier verzamelen zij gegevens en noodzakelijke informatie over uw site en nemen zij deel aan de frauduleuze activiteiten.

In de loop van de tijd heeft Google een groot aantal producten en services geïntroduceerd om de veiligheid en beveiliging van uw site online te garanderen. U kunt de functies en opties ervan gebruiken om uw site te beschermen tegen hackers. Tracking kan worden gedaan met unieke nummers voor alle eigenschappen. Eén eigenschap betekent dat u één tracknummer of -code kunt gebruiken om te raden of uw site al dan niet legitiem verkeer ontvangt.

Google Analytics laat haar gebruikers tot vijftig eigenschappen per account gebruiken. Dit betekent dat als u een AdSense heeft, u een serienummer per property moet krijgen. Het UA-nummer, wat Urchin Analytics betekent, is de naam van het product dat Google jarenlang voor zijn gebruikers heeft gekocht. De middelste cijfers zijn het daadwerkelijke rekeningnummer dat u moet gebruiken bij het maken van een eigenschap. Alle property's in één Google Analytics-account kunnen hetzelfde nummer delen.

Google Analytics biedt ons ook filteropties. Het is eenvoudig om filters te maken en de analyse-instellingen bij te werken volgens nieuwe trends en tactieken. Er zijn op internet veel gidsen en tutorials beschikbaar om verwijzingsspam van de hand te doen. U kunt de kwaliteit van uw gegevens in Google Analytics handhaven door de instellingen aan te passen.

November 29, 2017