Back to Question Center
0

Semalt-expert over hoe u verwijzingsspam kunt voorkomen door uw webanalyses te kwetsen

1 answers:

Webanalyse is van cruciaal belang omdat het helpt bij het meten van siteactiviteit. De Universal Analytics heeft meer functionaliteit dan de oude Google Analytics en gebruikers zouden UA meer moeten implementeren. Het nadeel van het gebruik van UA is echter dat het veel verwijzingsspam ontvangt. Het is echter geen voldoende reden om er niet naar te upgraden - buy high pr homepage links. Als je spam niet stopt, kan dit de analyse ernstig beïnvloeden, vooral voor het MKB. Lisa Mitchell, de Customer Success Manager van Semalt , beschrijft hoe deze vervelende spam kan worden opgelost.

Verwijzingsspam

Verwijzingsspam wordt beschouwd als niet-menselijke bezoeken die in het analyseverslag voorkomen. Als u alle verwijzingsdomeinen wilt bekijken, opent u het Google Analytics-rapport en selecteert u Alle verkeer op het tabblad Acquisitie. Verwijzingsverkeer is het resultaat van het doorzoeken van robots en spiders op de site of robots die codes verzenden naar UA om logboeken te maken voor een niet-bestaand bezoek.

Waarom dit een probleem is en waarom je dit zou moeten schelen

Verwijzingsspam leidt tot extra bezoeken aan de site die niet voorkomen. Het resultaat is dat het rotzooi met de informatie in de analyse, en creëert de verkeerde afbeelding over de prestaties van de site. Het resulteert in hoge bouncepercentages en een lage conversieratio.

Wat is het punt en waarom doen ze dit?

Het doel achter verwijzingsspam is om mensen die niet weten dat ze de bronwebsite moeten bezoeken. Wanneer deze URL's in het analyserapport worden weergegeven, richten ze zich op de nieuwsgierigheid van de eigenaar om te weten wat de inhoud is die ze hebben en die zoveel verkeer genereren. Je zou nooit een site moeten bezoeken die ze niet herkennen. De sites zijn relatief ongevaarlijk omdat ze alleen maar organisch verkeer willen genereren en hun zoekrangschikking willen vergroten. Maar aan de andere kant, net als elke andere spam, zouden ze terug kunnen linken naar een kwaadwillende site en daarom moet je ze in de totaliteit vermijden..

Typen verwijzingspam

Voordat u probeert referentiespam te stoppen, moet u de verschillende vormen begrijpen die er zijn. Ze zijn in essentie twee: crawlers die de site bezoeken en robots die alleen schijnverwijzingen verzenden. Aangezien zij anders handelen, dient u ze als zodanig aan te pakken.

crawlers

Ze vermommen zichzelf als legitieme websites en volgen koppelingen met de bedoeling om de site te crawlen. Ze komen meestal in de vorm van programma's en proberen alle sites op de pagina te bezoeken. Legitieme crawlers zullen informatie vinden die het internet gebruiksvriendelijker maakt. Schaduwrijke crawlers crawlen het web alleen zodat ze hun URL verlaten, zodat ze een backlink naar hun site krijgen. Blokkeer deze met behulp van het .httaccess-bestand of stel een aangepast filter in in Google Analytics.

Geestverwijzingen

Dit zijn ook programma's maar ze verschillen van crawlers op de manier waarop ze werken. Er is een meetprotocol in Universal Analytics dat het mogelijk maakt om offline activiteiten te meten en te monitoren. Sommige personen met een kwaadwillende bedoeling profiteren hiervan en sturen willekeurige gegevens naar Google Analytics-ID's. Ze gooien zoveel mogelijk gegevens weg om de kans op een treffer te vergroten. Als ze erin slagen een treffer te krijgen, worden ze geregistreerd als een bezoek en bevatten ze de verwijzingsbron om ervoor te zorgen dat sommige mensen de bron volgen naar de verwijzende site.

Geestgebeurtenissen

nieuwe bots verzenden nu Analytics-evenementinformatie. Om te zien of er Ghost Events verschijnen, open je gedragsgebeurtenissen en ga je naar het rapport met topgebeurtenissen. Het is een poging om beginnende analytics-gebruikers naar hun site te lokken.

Verwijzingsspam bestrijden

De .htaccess-bestandsbewerking werkt niet voor Ghost Referrals en Ghost Events. Filter deze domeinen met aangepaste filters of aangepaste segmenten in Google Analytics.

Filters voor spookverwijzingen

Richt je op het feit dat spookverwijzingen niet weten waar de website over gaat. De hostnaam is wat de bezoeker gebruikt om de site te bereiken..Een versie van de hostnaam van de site verschijnt in het Google Analytics-rapport. Spookverwijzingenlijst echter als (niet ingesteld) of een naam van een website. Zoek de lijst met alle hostnamen op door een tijdsbereik in te stellen van bijvoorbeeld twee jaar, klik op Technologie en vervolgens op Netwerk. De primaire dimensie moet de hostnaam zijn. Het zal de resultaten van alle hostnamen die de site hebben bezocht de afgelopen twee jaar terugbrengen.

Het filter instellen

Stel een lijst in van alle hostnamen die u wilt toestaan. Open vervolgens Google Analytics, ga naar het gedeelte Beheerder en klik onder Weergave op Filters. Maak een nieuw filter en geef het een nieuwe naam zoals "Geldige hosts" en laat het onder filtertype op Aangepast staan. Selecteer opnemen en kies hostnaam in het filterveld. Voer alle geldige hosts in die elk door een verticale balk van elkaar scheiden. Sla het filter op en laat het selectievakje "Hoofdlettergevoelig" leeg.

Zorg er bij het uitvoeren van dit alles voor dat u een afzonderlijk filter hebt als een "test" -weergave met de brongegevens en voor vergelijkingsdoeleinden.

Filters voor Crawlers

Voeg crawlers toe aan een lijst die u wilt uitsluiten. Het volgt dezelfde procedure als die van Ghost verwijzers. Het enige verschil is dat in plaats van "Opnemen" kiest voor Uitsluiten van de campagnebron in het filter dat is opgeslagen. Voer de lijst met crawlers in die deze scheiden met een verticale balk.

Crawlers identificeren

Ze registreren hun eigen sessies met een bouncepercentage van 100% en een enkele pagina per sessie. Ze tonen 100% nieuwe gebruikers.

Filters versus segmenten

Filters houden andere gegevens volledig buiten die specifieke weergave. Het werkt alleen vanaf de datum van creatie naar de toekomst toe. Voor analyse van oude gegevens zijn in plaats daarvan segmenten nodig.

November 29, 2017